ΑΡΘΡΑΠαρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Μεγαλόπολη, Παναγιώτη Λαμπρόπουλου για το...

Παρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Μεγαλόπολη, Παναγιώτη Λαμπρόπουλου για το πρόγραμμα «LIFE»

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο πρόγραμμα «Life» γιατί οι κανόνες στους οποίους υπακούει το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το κριτήριο του κέρδους στην παραγωγή που οδηγεί στην καταστροφική επίπτωση στο περιβάλλον και στη ζωή των ανθρώπων.

Δίνουν κίνητρο στους επιχειρηματίες και από την άλλη, πράσινη φορολογία στους εργαζόμενους. Μιλάνε για εμπόριο ρύπων και παίρνουν μέτρα προσαρμογής για να βελτιώσουν το περιβάλλον. Η εμπειρία του προγράμματος που έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν λέει ότι 14,9 εκατομμύρια ευρώ – ενώ ο κόσμος υποφέρει από έλλειψη χρημάτων – δόθηκαν σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες, τράπεζες, ΜΚΟ και ιδρύματα. Ως καινούρια στοιχεία στο «Life » 2014 – 2020 είναι η προσθήκη εκτός από τις ΜΚΟ και διάφορων γραφείων τεχνικών συμβούλων και εταιρειών και προσθέτει νέες πηγές ενίσχυσης της χρηματοδότησης, δηλαδή νέα χρήματα ευρωενωσιακά, του κόσμου που φορολογείται σε όλη την ΕΕ δηλαδή, τα οποία θα καταλήξουν πάλι στις καινοτόμες δράσεις των επιχειρηματιών.

Το νέο “Life ” προχωρά τους νέους τομείς, αυτούς που έχει ανάγκη στην ΕΕ για νέα πεδία, την ιδιωτικοποίηση στους ποταμούς, τις στρατηγικές για το κλίμα, την καύση, των ρύπων κ.τ.λ. Είναι σαφές πως αυτό δεν μπορεί να ξεκοπεί. Η ΕΕ στο πλαίσιο της πολιτικής της παλεύει να λύσει το πρόβλημα του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικότητας, τη μάχη που δίνεται για να κερδίσουν οι επιχειρηματίες το υψηλό ποσοστό κέρδους και γι’ αυτό ανοίγει όλες αυτές τις καινοτόμες δράσεις. Η πρόταση του Δήμου, υπηρετεί, υπακούει και υλοποιεί το χαρακτήρα αυτής της πολιτικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρόγραμμα «Life» προτείνετε την συνεργασία των Δήμων και ορισμένων εταιρειών σε πρώτη φάση. Στόχος σας είναι η προετοιμασία και στη συνέχεια η συνεργασία σας με επιχειρήσεις της λεγόμενης «υγιούς επιχειρηματικότητας». Το ερώτημα και το συμπέρασμα, είναι η επιστήμη, η ενέργεια, η ανάπτυξη, η τεχνολογία, σε ποιανού τα χέρια είναι, ποιον ωφελεί, για ποιον γίνεται.

Το συμπέρασμα είναι ότι προωθείτε αυτά τα προγράμματα και τα φέρνετε εδώ ως πλειοψηφία, όχι γιατί είναι καινοτόμα, αλλά γιατί συμφωνείτε απόλυτα στην ουσία της πολιτικής της ΕΕ, με το περιεχόμενο των μνημονιακών νόμων που δήθεν καταγγέλλετε και συμβάλλετε με το μανδύα και το φερετζέ που έχουν όλα αυτά τα έργα, να περνούν και να υλοποιούνται οι στόχοι της ΕΕ που σημαίνει περισσότερα βάρη για το λαό, χειρότερες συνθήκες για τη ζωή των εργαζομένων.

Από την περίοδο των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΜ) που ουσιαστικά άνοιξε ο δρόμος για «αξιοποίηση του Μαινάλου» δηλαδή εκμετάλλευση του Μαινάλου από τα μεγάλα συμφέροντα, άρχισαν συχνές καταστροφικές πυρκαγιές από το 2000 έως σήμερα.

Καταψηφίζουμε την πρότασή σας.

Παναγιώτης Λαμπρόπουλος
Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,763ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,329ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ