ΑρχικήΑΡΘΡΑΠαράταση & αναστολή πληρωμών οφειλών στη Εφορία λόγω των πλημμυρών στην Μεγαλόπολη

Παράταση & αναστολή πληρωμών οφειλών στη Εφορία λόγω των πλημμυρών στην Μεγαλόπολη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  Του Δημάρχου Μεγαλόπολης προς του Δημότες για την διαχείριση των θεμάτων για τις πλημμύρες στις 25 και 26 Ιουνίου 2016

Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες,

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας πάντα προτεραιότητα τον δημότη, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων της 25ης Ιουνίου 2016, έθεσε σε ετοιμότητα τις Υπηρεσίες της, οι οποίες αρχικά κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια. Στην συνέχεια, με απόφαση Δημάρχου ορίσθηκαν και λειτούργησαν άμεσα Κλιμάκια Ελέγχου από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν επίσης και Κλιμάκια ελέγχου για κτήρια από την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου, όπως και αντίστοιχα συστάθηκε Επιτροπή καταγραφής και διαπίστωσης ζημιών των επιχειρήσεων από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από τις πρώτες ημέρες, ύστερα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής και με την με αρ. πρωτ. 167039/1167/27.06.2016 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου (ΑΔΑ:7Ξ437Λ1-ΜΤΟ) κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Ενότητα Μεγαλόπολης και οι Τοπικές Κοινότητες Κωτυλίου, Κουρουνίου, Κρυονερίου, Παλαιοκάστρου-Σαρακινίου και Μαυριών της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνος, του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν σε οικίες, καταστήματα, δρόμους κ.ά.

Με την παρούσα επιστολή μου, θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια σοβαρή και πολύ σημαντική εξέλιξη, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής εκδόθηκε η αριθμ. ΠΟΛ. 1110ΠΟΛ./19-07-2016 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, με την οποία αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

  1. Παρατείνονται μέχρι και την 27η.12.2016 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα, οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στην Δημοτική Ενότητα Μεγαλόπολης και στις Τοπικές Κοινότητες Κωτυλίου, Κουρουνίου, Κρυονερίου, Παλαιοκάστρου-Σαρακινίου και Μαυριών της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνος, του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου που λήγουν ή έληξαν από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας έως και 27.12.2016.  Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των  δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
  2. Αναστέλλεται μέχρι και την 27η.12.2016 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης, οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Σχετικά, πληροφορίες δύναται κάθε δημότης να λαμβάνει από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων Μεγαλόπολης στο Δημαρχειακό Μέγαρο, στο τηλ. 2791360242 και από την ΔΟΥ Τρίπολης στο τηλ.2713610616.

Ο  Δήμαρχος Μεγαλόπολης
Παπαδόπουλος Διονύσιος

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια