Παράσσιο Πάρκο Κληρονομιάς

0
278

Ένα πάρκο κληρονομιάς μεγάλης κλίμακας, προτείνεται για το νότιο μέρος της Ελλάδος στην Πελοπόννησο.
Καλύπτοντας περισσότερο από 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα το Παράσσιο Πάρκο Κληρονομιάς θα περιλαμβάνει μέρη από τη μοντέρνα Αρκαδία, Ηλεία και Μεσσηνία και θα παρουσιάζει ορεινά τοπία, ποτάμια, θεαματικά φαράγγια παραδοσιακά χωριά και ένα δίκτυο από μονοπάτια.
Το πάρκο θα έχει σκοπό να ενοποιεί και να προστατεύει έναν αριθμό από αρχαίες πόλεις και ναούς που βρίσκονται μέσα στα όρια του.
Καινούρια και υπάρχοντα μονοπάτια, θα ενώνουν τα χωριά και τις αρχαίες τοποθεσίες για να δημιουργήσουν ένα δίκτυο για τους τουρίστες να πεζοπορούν μέσα στο πάρκο. Αρκετές πόλεις έξοδοι θα σχεδιαστούν σαν σημεία αναφοράς να τις χρησιμοποιούν οι επισκέπτες για να αρχίσουν την εξερεύνησή τους. Το πάρκο πιθανόν θα συντελέσει στην αύξηση του τουρισμού και στη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.
Η περιοχή της κληρονομιάς προτείνεται από το Πρόγραμμα ανασκαφών & ερευνών του Λυκαίου Όρους http://lykaionexcavation.org , δουλεύοντας υπό την αιγίδα της αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σποδών της Αθήνας και υπό την εποπτεία και σε συνεργασία με τη ΛΘ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών αρχαιοτήτων Αρκαδίας. Αυτή η πρόταση έχει ήδη λάβει κάποια οικονομική υποστήριξη από δωρητές στην Αμερική και ενθουσιώδες ενδιαφέρων από διαφόρους τοπικού και εθνικούς επισήμους στην Ελλάδα.

Μια δημόσια παρουσίαση της πρότασης του πάρκου θα γίνει στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Μεγαλόπολης, την Κυριακή 1η Αυγούστου στις 11:30 π.μ.

Η ιστοσελίδα του πάρκου είναι http://parrhasianheritagepark.org.
Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε στη διεύθυνση [email protected] ή [email protected]

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here