ΑρχικήΑΡΘΡΑΠαράνομη υλοτομία - Ενημέρωση για άδειες στην Αρκαδία

Παράνομη υλοτομία – Ενημέρωση για άδειες στην Αρκαδία

Για τα περιστατικά παράνομης υλοτομίας αλλά και για τα μέτρα που έχει πάρει η δασική υπηρεσία μίλησε στην κάμερα του Arcadia Portal ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δασών Αρκαδίας κ. Σπύρος Πολίτης.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο έτος 2011 στις υλοτομίες που γίνονταν χωρίς άδεια ο κ. Πολίτης αναφέρει ότι η έξαρση του φαινομένου η οποία υπήρξε έχει ελαττωθεί σημαντικά καθώς η υπηρεσία με όποιο τρόπο μπορεί ενημερώνει τους πολίτες για το πώς και το πότε μπορούν να κόψουν ξύλα από τα δάση της περιοχής.

Λόγω της οικονομικής δυσχέρειας αρκετοί είναι αυτοί που προτιμούν τη θέρμανση με ξύλο παρά αυτή του πετρελαίου. Γεγονός το οποίο το αποδεικνύει και ο δεκαπλασιασμός αιτήσεων για υλοτόμηση μέσα σε περίπου 3 χρόνια.

Η δασική υπηρεσία με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης υλοτομίας έχει προχωρήσει σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το ποσοστό της παράνομης υλοτομίας να μηδενιστεί.

Με μια απλή αίτηση και αρκετές φορές χωρίς κόστος οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν μια άδεια υλοτόμησης άμεσα και να προβούν στην κοπή ξυλείας χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι κατηγορίες υλοτομίας είναι τρεις όπως μας ενημέρωσε ο κ. Πολίτης.

1) Υλοτόμηση ξύλων τα οποία παράγονται σε δημόσια δάση του νομού Αρκαδίας

2) Υλοτόμηση ξερών ξύλων από περιοχή όπως αυτή της Συλίμνας του Περιθωρίου της Βλαχοκερασιάς κ.α με μια απλή αίτηση στο δασαρχείο χωρίς κάποιο κόστος

3)Υλοτομία σε χωράφια και ιδιοκτησίες που υπάρχουν άγρια δέντρα

Οκ. Πολίτης εφιστά την προσοχή στους πολίτες λέγοντάς τους να ενημερωθούν σωστά από την υπηρεσία για το πώς και από πού μπορούν να υλοτομήσουν.

Φαινόμενα παράνομων υλοτομήσεων  υπάρχουν αλλά είναι πολύ λίγα καθώς η σωστή ενημέρωση έχει αποφέρει αποτελέσματα ανάφερε ο προϊστάμενος διεύθυνσης δασών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πολίτης μίλησε και για την έλλειψη σε επιστημονικό προσωπικό η οποία εντοπίζεται στην δασική υπηρεσία.

 

Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο κ. Πολίτης στο ArcadiaPortal

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια