Παπαζαχαρίας: Πλησιάζει η ολοκλήρωση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης

0
433

Σιγά-σιγά αλλά με σταθερά βήματα και προσανατολισμένα στην υλοποίηση των όσων υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στη Δ.Ε Θεσσαλονίκης, προχωρεί η κυβέρνηση.

Είναι ένα στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα, η ολοκλήρωση εκείνων των υποσχέσεων, που η άσχημη οικονομική κατάσταση που βρήκε από τους προηγούμενους, αλλά και η ασφυκτική επιτήρηση των δανειστών, δεν του άφησαν τα περιθώρια να ολοκληρώσει τα όσα εξήγγειλε τότε.

Χτες όμως στη βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018, έδωσε το στίγμα των όσων πρόκειται να κάνει, αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, οπότε θα έχει και τη δυνατότητα ευκολότερης εφαρμογής της δικής του πολιτικής.

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε χαρακτηριστικά:

– Να κάνουμε σύγκριση των πολιτικών μας καλύτερα με τα τωρινά δεδομένα, γιατί το 2019 με τις εκλογές, δεν θα μπορεί να κάνει κάποιος σύγκριση με τίποτα!

Τι ακριβώς υπονοούσε ο πρωθυπουργός με αυτή του την έκφραση???

– Ότι με την ελευθερία των κινήσεων που θα έχει τότε θα εφαρμόσει όλα όσα υπολείπονται των υποσχέσεών του.

Οι τότε υποσχέσεις του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα πρόγραμμα που το αποτελούσαν τέσσερεις βασικοί άξονες, (πυλώνες) όπως χαρακτηριστικά τους έλεγε και για να θυμηθούμε θα τους αναφέρω συνοπτικά:

1ος Πυλώνας : Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής κρίσης.
2ος Πυλώνας : Επανεκκίνηση της οικονομίας και φορολογική δικαιοσύνη.
3ος Πυλώνας : Εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας.
4ος Πυλώνας : Θεσμικός και δημοκρατικός μετασχηματισμός του πολιτικού μας συστήματος.

Ένας καλοπροαίρετος αναγνώστης πολύ εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει ότι το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη υλοποιηθεί κατά 60% και υπολείπονται ακόμη ελάχιστα πράγματα, όπως είναι η δέκατη Τρίτη σύνταξη, που τη παλεύει με τη χορήγηση των κοινωνικών μερισμάτων κάθε τέτοιες μέρες τα δύο τελευταία χρόνια και η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 Ευρώ.

α. Όσον αφορά την Ανθρωπιστική κρίση (1ος πυλώνας) έχει πάρει ήδη μέχρι τώρα 12 συνολικά μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από την οικονομική κρίση.
β. Όσον αφορά την επανεκκίνηση της οικονομίας (2ος πυλώνας) είναι απ όλους παραδεκτό ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο και για τη φορολογική δικαιοσύνη βλέπουμε πως αντιδρούν όλα τα λαμόγια που τα έχει βάλει μπροστά και τα ψάχνει.
γ. Όσον αφορά την ανάκτηση του δικαιώματος της εργασία (3ος πυλώνας) η ανεργία κατέβηκε ήδη στο 20% από το 27,6% που είχε φθάσει και παρουσιάζει περεταίρω πτώση, με μεγαλύτερη πτώση στους νέους και από το Σεπτέμβρη του 2018 όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, θα εφαρμοστεί ξανά μετά από τόσα χρόνια ο θεσμός των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Σ.Σ Εργασίας.
δ. Όσον αφορά τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του αρρωστημένου από δεκαετίες κράτους, ήδη έχει ψηφιστεί η απλή αναλογική, ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα και είναι υπό διαβούλευση η τροποποίηση του Καλλικράτη που αφορά την Αυτοδιοίκηση και η αναθεώρηση του συντάγματος που λίαν συντόμως θα γίνουν πράξη.

Προς τι λοιπόν αυτή η φασαρία και οι κακοχαρακτηρισμοί περί ασυνέπειας μεταξύ λόγων και έργων του πρωθυπουργού, που για καλή μας τύχη βρέθηκε τη κατάλληλη στιγμή στο τιμόνι της χώρας μας???

Καλές και χαρούμενες γιορτές εύχομαι σε όλους σας και με το κεφάλι ψηλά να είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε σαν λαός ένα καλύτερο αύριο.

Τάσος Παπαζαχαρίας
Συντονιστής Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here