Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΠαπαζαχαρίας: Ο Τατούλης δεν υποστηρίζει τις βελτιώσεις στην αρχική συμφωνία του έργου...

Παπαζαχαρίας: Ο Τατούλης δεν υποστηρίζει τις βελτιώσεις στην αρχική συμφωνία του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων

Στα παλιά του τα παπούτσια γράφει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τις όποιες βελτιώσεις πέτυχε η κυβέρνηση στην αρχική συμφωνία του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αναμφίβολα τα βήματα του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου δυσκολεύουν, ύστερα από την επιμονή του Περιφερειάρχη, που θέλει σώνει και καλά να υποβαθμίζει έως και να αγνοεί τα πέντε βελτιωτικά σημεία που πέτυχε η κυβέρνηση, στη προγραμματική σύμβαση του έργου, ύστερα από διαπραγματεύσεις που έκανε με την ανάδοχο εταιρεία. και τα οποία έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην απόφαση του ΦΟΔΣΑ

Όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα με συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας κου Φλαμπουράρη στην ΕΡΤ 1 τον Απρίλη του 2017, αλλά και όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ από το προεδρείο του Φορέα πριν ακριβώς από τη ψηφοφορία, το έργο της διαχείρισης θα γίνει αφού η κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει τις παρακάτω βελτιώσεις της αρχικής συμφωνίας που είναι:

1. Η διάρκεια του έργου θα είναι 21 χρόνια και εφ όσον θα συμφωνήσουν οι εμπλεκόμενες πλευρές θα μπορούν να παραταθεί για 7 ακόμη χρόνια, αντί για 28 συνεχόμενα που ήταν αρχικά.
2. Η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα παράδοσης απορριμμάτων στο εργοστάσιο από τους δήμους, έγιναν 100.000 τόνοι αντί 150.000 τόνοι που ήταν αρχικά.
3. Οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων (ΣΜΑ) θα είναι 9 συνολικά αντί για 2 που προβλέπονταν αρχικά, με τη διαφορά όμως ότι οι 7 επί πλέον θα γίνουν με δαπάνη του δημοσίου.
4. Η κατασκευή Φωτοβολταικού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες των δήμων ισχύος 3 Mvatt.
5. Η ίδρυση πράσινου ταμείου όπου θα κατατίθεται από την εταιρία μέρος των κερδών της και στη συνέχεια το συγκεντρωθέν ποσό θα διανέμεται στους δήμους

Οι παραπάνω όμως βελτιώσεις που αφορούν τη σύμβαση, θα πρέπει να σημειωθεί, δεν εξασφαλίζονται μέσα στην υπό ψήφιση-έγκριση προγραμματική σύμβαση του έργου, από τα αρμόδια όργανα που είναι : το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο ΦΟΔΣΑ, παραπλανώντας έτσι τόσο τα μέλη του ΦΟΔΣΑ όσο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για το τι ψήφιζαν τελικά.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αφού πρώτα ο Περιφερειάρχης εξασφάλισε την ψήφιση της προγραμματικής σύμβασης του έργου, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στα ΜΜΕ, αναφέρθηκε με πολύ σαφή τρόπο, ότι το έργο θα γίνει όπως ακριβώς αναφέρει η αρχική σύμβαση, με βάση της οποίας έγινε, η ανάδειξη της αναδόχου εταιρείας,. ύστερα από διεθνή διαγωνισμό

Ύστερα από αυτές τις εξαπατήσεις των θεσμών, άλλα να θέλουν και να ψηφίζουν και άλλα να εγκρίνονται τελικά, και μετά από αυτό το θεαματικό άδειασμα της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας του κου Φλαμπουράρη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξή του, όσοι θίγονται προσέφυγαν ήδη στη δικαιοσύνη και όλοι περιμένουμε να δούμε την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας σ αυτές τις μεθοδεύσεις του κου Περιφερειάρχη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο πιο αρμόδιο όργανο που είναι ο ΦΟΔΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αναφέρει σαφέστατα πως η προγραμματική σύμβαση του έργου εγκρίνεται, μόνο και μόνο εφ όσον συμπεριληφθούν σ αυτή και οι πέντε βελτιώσεις που ισχυρίζεται πως πέτυχε η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την ανάδοχο εταιρεία.

Έχει λοιπόν μαλλιά να ξάνει ο αρμόδιος υπουργός, ύστερα από αυτό το κουβάρι στο οποίο έχει μεταμορφωθεί η όλη υπόθεση, αφού με το τρόπο που την έχει διαχειριστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία, όλα δείχνουν πως οι μεθοδεύσεις αυτές, στόχο έχουν τη διασφάλιση των αρχικών κερδών της με την απόρριψη των πέντε βελτιωτικών σημείων που ισχυρίζεται πως έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση.

Η όλη υπόθεση θα πάει, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και θα αποφανθεί για τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψη του ως οφείλει, τον δεσμευτικό όρο που τέθηκε από μερικούς συμβούλους του ΦΟΔΣΑ, που όπως προαναφέρθηκε, αποτελεί προϋπόθεση της έγκυρης ψήφισης της προγραμματικής σύμβασης του έργου..

Τάσος Παπαζαχαρίας
Συντονιστής της Ν.Ε
του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,834ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια