Παναγιωτάκης: Η διαγραφή των χρεών για τους πυρόπληκτους είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε

0
88

H ΔΕΗ αποφάσισε να διαγράψει τις οφειλές για ηλεκτρική ενέργεια, που καταναλώθηκε από 1/1/2018 ως σήμερα, για τα σπίτια και τα καταστήματα που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές, καθώς και για τα σπίτια των οικογενειών των θυμάτων, σε μια κίνηση κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, την οποία, όπως χαρακτηριστιά είπε ο κ. Παναγιωτάκης, η ΔΕΗ “την επιδεικνύει πάντα”.

 “Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης” τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” για την απόφαση της επιχείρησης να διαγράψει οφειλές των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

   Ο κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή “αφορά όχι μόνο τους ανθρώπους των οποίων τα σπίτια και οι επαγγελματικές στέγες καταστράφηκαν αλλά και τα σπίτια που είχαν θύματα” και σημείωσε πως σε ό,τι αφορά παλαιότερες οφειλές θα υπάρξουν “πολύ μεγάλες διευκολύνσεις”.

   Εξηγώντας τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ σημείωσε ότι θα πρέπει οι πληγέντες, “όταν θα πάρουν τα πιστοποιητικά από τον Δήμο, από τις Αρχές, που θα αναφέρουν την κατάσταση της περιουσίας τους, των σπιτιών τους, να τα προσκομίζουν στα καταστήματα της ΔΕΗ και αμέσως θα γίνεται η διαγραφή των οφειλών που έχουν”.

   Σημείωσε ακόμα πως “αυτή είναι η γενική πολιτική της ΔΕΗ” και πως όταν οι Αρχές κάνουν τις επιθεωρήσεις στα σπίτια, και δώσουν τα ανάλογα πιστοποιητικά, “όλα αυτά θα τα αξιολογήσουμε και θα δώσουμε λεπτομερείς οδηγίες και προς τα καταστήματα και προς τους ίδιους ώστε να ξέρουν τι δικαιούνται”.

   Ο κ. Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε ότι “η ΔΕΗ θα αντιμετωπίσει το θέμα με τη μεγαλύτερη δυνατή γαλαντομία” και πως δεν θα υπάρξει ταλαιπωρία των πολιτών στην όλη διαδικασία.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here