Παλαιοντολογικό Μουσείο στο Ίσιωμα: Νέα παράταση εργασιών και συμπληρωματική σύμβαση

2
232

Στο Καφενείο Μεγαλόπολης έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στο πολύπαθο έργο της κατασκευής του Παλαιοντολογικού Μουσείου στο ίσιωμα Καρυών.

Η σύμβαση για την κατασκευή του έργου υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2015 και είχε προθεσμία ολοκλήρωσης 540 ημέρες. Λόγω σοβαρών προβλημάτων στην μελέτη η θεμελίωση του έγινε 2 χρόνια μετά το καλοκαίρι του 2017.

Το έργο είχε προϋπολογισμό 875.000 ευρώ και ο εργολάβος που το πήρε πρόσφερε έκπτωση 42,42%. Μέχρι σήμερα το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και έχει πάρει συνολικά 5 παρατάσεις, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 ο εργολάβος δήλωσε ότι το έργο τελείωσε αλλά χρειάζονται και άλλες εργασίες για να παραδοθεί.

Προχθές το Δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης αποφάσισε να δώσει ακόμα μια παράταση μέχρι τις 31-12-2020 και επίσης να αποδεχθεί την πρόταση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης για επιπλέον σύμβαση και χρηματοδότηση του έργου.

Έχει μεγάλη σημασία να δούμε πως τελικά λειτουργεί το σύστημα με τις εργολαβίες, τις παρατάσεις, τις αναθεωρήσεις, τα ποσά απρόβλεπτων, τις επιπλέον εργασίες και τελικά πως φτάνουμε ένα έργο που το πήρε κάποιος με έκπτωση 42,2% με διάφορους τρόπους να ανεβαίνει στο τέλος το ποσό που θα λάβει ο εργολάβος.

Αυτό δε που βγάζει μάτια και είναι η μεγαλύτερη πρόκληση , είναι ότι η βασική δικαιολογία για τις καθυστερήσεις των εργασιών είναι τα προβλήματα από την πανδημία του κορονοιού(COVID-19) , αφού όλοι γνωρίζουμε ότι το έργο έπρεπε να είχε τελειώσει αρκετά χρόνια πριν και ότι αρκετούς μήνες πριν την εμφάνιση της πανδημίας ο εργολάβος δήλωνε ότι τελείωσαν οι εργασίες και ζητούσε ήδη τα παραπάνω χρήματα.

Δυστυχώς μπορεί οι διαδικασίες να εμφανίζονται νόμιμες , άλλωστε κανένας πολίτης δεν μπορεί να γνωρίζει όλα όσα αναφέρονται μέσα στις συμβάσεις, η πραγματικότητα όμως και η εικόνα που βλέπουμε , δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Έτσι όπως πήγε το θέμα το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης δεν είχε άλλη επιλογή από το να δεχθεί τα τελευταία δεδομένα, αλλιώς θα υπήρχε πρόβλημα. Οπότε καλώς ψηφίστηκε η προχθεσινή απόφαση. Ας ελπίζουμε τουλάχιστον να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή αυτό το έργο και να μπορέσει να λειτουργήσει. Να μπορέσει να προσφέρει κάτι στο τόπο μας.

δείτε σχετικό άρθρο μας ΕΔΩ

δείτε την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης ΕΔΩ

δείτε τον σχετικό πίνακα με τα συμβατικά στοιχεία του έργου:

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεφυρι της αρτας καταντησε. Κριμα γιατι ακομα μια φορα τα εργολαβικα συμφέροντα καθηστερουν ενα τοσο σπουδαιο, συμβολικα τουλάχιστον, εργο….
    Αμεσα πρεπει να ολοκληρωθει και ηδη οι αρμοδιοι επρεπε να εχουν ολοκληρωσει μελετη και δημοπρασία πάρκου δεινοσαυρων εκει…

  2. ΛΑ*****, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΡΩΜΕ ΠΕΤΡΕΣ. ΠΑΝΤΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here