ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΠέτρος Τατούλης: Καλώ την ΤΕΡΝΑ από αύριο να οργανώσει τα εργοτάξια όπως...

Πέτρος Τατούλης: Καλώ την ΤΕΡΝΑ από αύριο να οργανώσει τα εργοτάξια όπως προβλέπει η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα

Πέρασε στο ΠεΣυ το θέμα των απαλλοτριώσεων των εκτάσεων για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων

Συνεχίστηκε η διακοπείσα από χθες συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 13 Μαρτίου, με απαρτία, αλλά με απούσα, για ακόμα μία φορά, την αντιπολίτευση.

Αμέσως η θεματική αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου εισηγήθηκε το πολύπαθο θέμα της έγκρισης των απαλλοτριώσεων, λέγοντας ότι η αντιπολίτευση διά της απουσίας της επιλέγει τον ρόλο του Ποντίου Πιλάτου.

Η κυρία Νικολάκου, αφού έψεξε την αντιπολίτευση, επανέλαβε την εισήγηση, η οποία έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Στεφανόπουλος λαμβάνοντας τον λόγο στηλίτευσε τη στάση της αντιπολίτευσης να μην παρουσιαστεί και να καταψηφίσει το έργο, αλλά και να συνασπιστεί εναντίον της ΣΔΙΤ. Παράλληλα αναφέρθηκε στους «ανεξάρτητους», λέγοντας μάλιστα ότι το κόμμα τους διέταξε, ότι υπέκυψαν εκείνοι που φώναζαν «ζήτω ο Τατούλης» τώρα φωνάζουν «άρον-άρον, σταύρωσον αυτόν», κλείνοντας με τη φράση: «Οι πολίτες θα τον σταυρώσουν τον Τατούλη, να είστε σίγουροι», εννοώντας με την ψήφο τους. Συνεχάρη και τον κ. Ξεροβάσιλα, ο οποίος ήταν ο μόνος από την αντιπολίτευση που εμφανίστηκε.

Η κυρία Μπούζα επίσης έλαβε τον λόγο και επιτέθηκε εναντίον της αντιπολίτευσης, όπως και ο κ. Παπαφωτίου, ο οποίος έκανε λόγο για «ανίερη συμμαχία» εναντίον της ΣΔΙΤ, που ούτε ο Μέτερνιχ δεν θα μπορούσε να σχεδιάσει, όπως είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Γκίκας υπογράμμισε ότι η σημερινή συνεδρίαση ήταν εξαιρετικά σημαντική, αφού ένα έργο που έχει πάρει όλες τις αδειοδοτήσεις και που εφαρμόζει την κείμενη ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία ολοκληρώνεται.

«Η δημοκρατία έχει τα όριά της», είπε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπακούρης, δίνοντας τη δική του ερμηνεία για τη στάση της αντιπολίτευσης αφού, όπως είπε, στις τελευταίες συνεδριάσεις το ΠεΣυ περνάει θέματα που επουλώνουν τις πληγές της κακοκαιρίας και ότι αυτά τα έργα δεν θα ήθελε η αντιπολίτευση να περάσουν.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, με τη σειρά του, είπε ότι για τα επόμενα 21 χρόνια συν επτά, θα μπορεί η Πελοπόννησος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που αποτελεί τη γάγγραινα όλης της Περιφέρειας και όλης της χώρας. «Ουδείς αμφισβήτησε ότι το έργο αυτό είναι μια πρωτοποριακή πρόταση του Πέτρου Τατούλη», είπε, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση λείπει από την ίδια την κοινωνία.

Ο κ. Ξεροβάσιλας είπε ότι δεν θα έπρεπε να επαινεθεί για την παρουσία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προσθέτοντας ότι είχε αποφασίσει να απόσχει από τη συνεδρίαση, αλλά τελικά άκουσε τη φωνή της συνείδησής του. «Υπάρχουν άνθρωποι που είπαν ότι μπορεί να έχω πάρει και κάποια χρήματα για να έρθω εδώ. Είναι για γέλια. Αυτά τα πράγματα, έστω και για πλάκα, λέγονται. Νιώθω καλά με τη συνείδησή μου και γι’ αυτό είμαι εδώ.» Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση με τα απορρίμματα σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και υπογράμμισε ότι η ΣΔΙΤ αποτελούσε μια καινοτομία, όταν ξεκίνησε να σχεδιάζεται.

Πρέπει να μας απαντήσει κάποιος μήπως η αντιπολίτευση δρα σε συμφωνία με τα κόμματα. Αν κρατούσαμε την ευγένια του πολιτικού διαλόγου, θα ήμασταν όλοι κερδισμένοι.

Τέλος, ο κ. Ξηροβάσιλας είπε ότι προσωπικά θα ψηφίσει «λευκό», αλλά είναι έτοιμος να χειροκροτήσει ένα αποτέλεσμα που θα πάει πιο ψηλά.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης λαμβάνοντας τον λόγο, επανέλαβε τα λόγια του κ. Ξεροβάσιλα, λέγοντας ότι η δημοκρατία δεν είναι ένα οικονομικό μοντέλο, αλλά μια διαρκής διαδικασία εκπαίδευσης των πολιτών.

Μέσα από τις αντιπαραθέσεις και τον διάλογο, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.

Ακολούθως, ο κ. Τατούλης έκανε μια πολιτική αναφορά σε σχέση με τις ηγεσίες: «Κανένας εδώ από όλους όσοι παραβρέθηκαν στο χθεσινό συμβούλιο δεν έχει την άποψη ότι η δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πολιτικά κόμματα. Αλλά τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να μετατρέπουν τον πολίτη σε οπαδό. Θα πρέπει να τον κάνουν καλύτερο πολίτη».

Δεν είμαστε απέναντι στα κόμματα, αλλά είμαστε απέναντι στις λογικές ορισμένων ομάδων των πολιτικών κομμάτων που προσπαθούν να κάνουν την κοινωνία αγέλη. Κάποιες παρέες επελαύνουν, και δημιουργούν τη σύγχυση αυτοί και μόνο να νέμονται αγαθά που δεν τους ανήκουν. Αυτές οι παρέες αποτελούν τοξικούς παράγοντες για τις ηγεσίες των κομμάτων.

«Συνήθως οι ηγεσίες επιλέγουν πρόσωπα που δεν έχουν ικανότητες, με αποτέλεσμα οι ηγεσίες να παρασύρονται προς τα κάτω. Αυτές οι παρέες προκαλούν την τοξικότητα του πολιτικού μας συστήματος».

Όλοι μαζί, μέσα από το συγκρουσιακό περιβάλλον, μαζί με την αντιπολίτευση, δημιουργήσαμε ένα μοντέλο για όλη τη χώρα.

Στη συνέχεια, είπε ότι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, οι πρωτοβάθμιες δομές, δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το πρόβλημα για χίλιους δυο λόγους, και αναφέρθηκε στη μαφία των σκουπιδιών: «Η εμπλοκή τους με τη μαφία των σκουπιδιών δεν τους άφησαν ελεύθερους να βρουν το μοντέλο να διαχειριστούν τα απορρίμματα».

Δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα ποιες ήταν οι σχέσεις της εμπλοκής δημάρχω και αντιδημάρχων με εργολάβους που έχει αποδειχθεί ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση.

Τέλος, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της «Πελοπόννησος Πρώτα», στην οποία κατηγορεί την περιφερειακή αρχή ότι καθυστερεί το έργο: «Κατηγορούν εμάς. Αλλά αυτή η κυβέρνηση, μας εξουσιοδοτεί να κάνουμε χρήση μιας συγκεκριμένης ρύθμισης για να ολοκληρωθεί το έργο. Δεν κάνουμε κάτι που ξεπερνά τη νομιμότητα».

Το έργο αυτό καθυστέρησε αδικαιολόγητα από δημάρχους, πολιτικά κόμματα, κυβερνήσεις, υπογράμμισε ο κ. Τατούλης, και επιτέθηκε εναντίον σε κάποιους δημοσιογράφους και σε κάποια ΜΜΕ που γράφουν ότι η αντιπολίτευση μπλοκάρει το έργο, ενώ αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο του «κοριού» στην ΠΕ Μεσσηνία, λέγοντας ότι ουδείς αναφέρεται σε αυτό το «στημένο» γεγονός, αλλά ασχολούνται με το αν ο κ. Ξεροβάσιλας ή ο κ. Καρράς έχουν πληρωθεί για να παραστούν στη συνεδρίαση.

Όσοι νομίζουν ότι είναι εξυπνάκηδες και μπορούν να λυμαίνονται πολίτες που είναι σε δεινή θέση, χορεύουν πια τον χορό του Ζαλόγγου όχι από ηρωισμό, αλλά από ανάγκη.

Στο τέλος, ο κ. περιφερειάρχης κάλεσε την ΤΕΡΝΑ από αύριο να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να ξεκινήσει τις διαδικασίες όπως προβλέπεται, αλλιώς η περιφερειακή αρχή θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Πελοποννησίων.

Γαλανιάδη Εύα από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ