Πάλι εκτός η Μεγαλόπολη; – Περνάνε στους δήμους οι παραλίμνιες εκτάσεις που έχει απαλλοτριώσει ΔΕΗ στη Δυτ. Μακεδονία με Τροπολογία

0
613

Την προηγούμενη φορά , πάλι με τροπολογία , ο υπουργός κ. Βορίδης έβαλε την Κοζάνη μέσα στο ειδικό καθεστώς μοριοδότησης για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και άφησε εκτός την Μεγαλόπολη.

Και πάλι με την ίδια μέθοδο της τροπολογίας, σε νομοσχέδιο που θα μπει στην Βουλή σύντομα, βουλευτές και παράγοντες από την Δυτική Μακεδονία, πιέζουν και κατάφεραν να δοθούν στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας οι παραλίμνιες εκτάσεις που είχε απαλλοτριώσει η ΔΕΗ.

Τι θα αναφέρει η τροπολογία:

«Οι εκτάσεις που παραχωρούνται στο Δημόσιο, επιτρέπεται να διατίθενται σύμφωνα με τις διατάξεις της αγροτικής νομοθεσίας για την εκπλήρωση των σκοπών που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές και να διατίθενται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για χρήσεις που εξυπηρετούν τους σκοπούς αυτών». Αυτό αναμένεται να είναι το κείμενο και να ενταχθεί σε τροπολογία σε νομοσχέδιου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, στη βουλευτή Κοζάνης, Παρασκευή Βρυζίδου, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν εκμεταλλεύσιμες οι απαλλοτριωθείσες από τη ΔΕΗ στις παραλίμνιες εκτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης στην συγκεκριμένη τροπολογία δεν θα γίνεται καμία αναφορά για την Μεγαλόπολη. Και πάλι βλέπουμε ότι ισχύουν διαφορετικά κριτήρια και παίρνονται διαφορετικές αποφάσεις ανάμεσα στις 2 περιοχές της χώρας που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση.

Την προηγούμενη φορά με το θέμα του ΑΣΕΠ σας έγραψα ότι εμείς εδώ στην Μεγαλόπολη “κοιμόμαστε” και μαθαίνουμε τις εξελίξεις όταν ήδη αυτές έχουν γίνει. Αυτή την φορά δημοσιεύω στο Καφενείο την πληροφορία πριν γίνει πράξη, για να ελεγχθεί και να υπάρξει η ανάλογη αντίδραση, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στην τροπολογία και οι εκτάσεις της Μεγαλόπολης.

Υπάρχει χρόνος αντίδρασης, αρκεί να γίνει ταχύτατα.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here