ΑρχικήΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΟ OMIΛOΣ ΓΕΚ - TEPNA θα κατασκευάσει τελικώς για λογαριασμό της ΔΕΗ...

Ο OMIΛOΣ ΓΕΚ – TEPNA θα κατασκευάσει τελικώς για λογαριασμό της ΔΕΗ τη μονάδα 5 της Μεγαλόπολης!

Ο OMIΛOΣ ΓΕΚ – TEPNA θα κατασκευάσει τελικώς για λογαριασμό της ΔΕΗ τη μονάδα 5 της Μεγαλόπολης συνολικού προϋπολογισμού περίπου 500 εκατ. ευρώ, μετά την εξαγορά της ETAΔE, θυγατρικής της METKA του Oμίλου Mυτιληναίου.
Oπως ανακοινώθηκε από τους δύο ομίλους η ΕΤΑΔΕ, η οποία κατέχει βιομηχανοστάσιο στην περιοχή της Αμφίκλειας και το 90% της κοινοπραξίας (METKA – ΕΤΑΔΕ) που ανέλαβε το έργο της Μεγαλόπολης, πωλήθηκε έναντι 42,5 εκατ. ευρώ, από τον όμιλο Μυτιληναίου στη ΓΕΚ – TEPNA.

Σύμφωνα με παράγοντες των ιδιωτικών ομίλων η εξέλιξη είναι αμοιβαίως συμφέρουσα καθώς η METKA το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει σημαντικά έργα στο εξωτερικό ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και την κατασκευή της μονάδας του Αλιβερίου και ως εκ τούτου θα έχει τη δυνατότητα να απελευθερώσει προσωπικό αλλά και εξοπλισμό για την προώθηση των συγκεκριμένων έργων.

Από την πλευρά της η ΓΕΚ – TEPNA διαθέτει σημαντική εμπειρία στην κατασκευή μεγάλων ενεργειακών έργων αφού έχει κατασκευάσει και λειτουργεί ήδη μια μικρή μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Βοιωτία (ΗΡΩΝ 1) ενώ σύντομα αναμένεται να θέσει σε λειτουργία τη δεύτερη μεγάλη μονάδα ισχύος περίπου 400 MW με την επωνυμία ΗΡΩΝ 2.

Με αφορμή την εξέλιξη, παράγοντες της ΔΕΗ, δήλωναν ότι η εξέλιξη δεν επηρεάζει τη σύμβαση της κοινοπραξίας METKA – ΕΤΑΔΕ με την επιχείρηση αφού παραμένουν ως έχουν όλοι οι όροι της σύμβασης και οι ρήτρες διασφάλισης καλής εκτέλεσης του έργου προς τη ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι η ΕΤΑΔΕ συμμετέχει με ποσοστό 90% στην κοινοπραξία κατασκευής του έργου ΑΗΣ Μεγαλόπολης 5 προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια κοινοπραξία συμμετέχει και η ΜETKA με ποσοστό 10% το οποίο και διατηρεί, όπως και το 100% της σύμβασης 6ετούς συντήρησης του έργου προϋπολογισμού περίπου 94 εκατ. ευρώ που πρόκειται να υπογραφεί με τη ΔΕΗ το αργότερο έως 15/7/2010.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η άνω των δύο ετών αναστολή των εργασιών του ΑΗΣ Αλιβερίου 5 και η συνέπεια της μετάθεσης της εκτέλεσης του έργου σε χρόνο που συμπίπτει με την εκτέλεση του ΑΗΣ Μεγαλόπολης 5, ανέδειξαν την πώληση της ΕΤΑΔΕ ως προσφορότερη για την προστασία των συμφερόντων της ΜETKA και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την περαιτέρω διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της.
Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια