Ο 6ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ στην Μεγαλόπολη (Video-Photo)

4
1543

Ο 6ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μotocross πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Μεγαλόπολης με μεγάλη επιτυχία και όπως πάντα με πολύ θέαμα.

Η Α.Λ.Μ.Α. Μεγαλόπολης ετοίμασε την καλύτερη πίστα της Ελλάδας και οργάνωσε έναν ακόμα άψογο αγώνα.

Μεγάλοι νικητές στην Μεγαλόπολη οι Κουζής Παναγιώτης στην ΜΧ1, Λυρίου Νίκος στην ΜΧ2, Ανδρέας Ανδρέου στην ΜΧ2t, Σάββας Σάββας στην ΜΧOpen, Κανάκης Μάριος στην ΜΧ85, Φωτάκης Σωτήρης στην ΜΧ65, Τριανταφύλλου Βασίλης στα QUAD και ο Μεγαλοπολίτης Τσελάς Κώστας στα QUADB.

Δυστυχώς είχαμε και έναν άσχημο τραυματισμό του αναβάτη Αλεξάκη Αλέξανδρου στον Α΄σκέλος της κατηγορίας ΜΧ2.

Στο τέλος του αγώνα στις απονομές, έγινε και η κλήρωση του τυχερού εισιτηρίου,  ένα ταξίδι στην Ιταλία στα MXGP στην IMOLA , που προσφέρει η εταιρία IPONE, το οποίο  κερδίζει το νούμερο 220

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης σε συνεργασία με την Α.Λ.Μ.Α. , μετέδωσε ζωντανά στο διαδίκτυο όλα τα σκέλη του αγώνα.

δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα ΕΔΩ

https://www.youtube.com/watch?v=OFK56N99VLU
Facebook Comments

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. κ. Δήμαρχε,
  Το Σαββατοκύριακο για άλλη μια φορά σε συνεργασία με σύλλογο της πόλης μας διοργανώθηκε αγώνας μηχανών στην πίστα στην Πλάκα. Μια βόλτα να έκανε κάποιος στην πόλη έβλεπε ότι χάριν αυτού δουλέψαν φαγάδικα, ξενοδοχεία, καφέ.
  Πέραν όμως της αφίσας στη σελίδα του Δήμου στις 10 Μαΐου (δύο μέρες πριν!!!!) , δεν είδα ούτε να το προβάλετε ως Δήμος ούτε συνεντεύξεις να δίνετε, ούτε ευχαριστήριες επιστολές να βγάζετε, ούτε τίποτα. Γιατί;;; Μήπως θεωρείτε το γεγονός υποδεέστερο;;; Εκτός αν θεωρείτε ότι δεν βοηθά στην προβολή της ίδιας της πόλης και ότι έπαψε να είναι μια «πόλη φιλική, εύκολα προσβάσιμη και φιλόξενη!!»

  Στο περιβόητο run the theater για 53 δρομείς, 150 δρομείς- επισκέπτες!!!!! κατ’ εσάς, δαπανήσατε 13.800 ευρώ!!!!!
  Για 85 αθλητές με κατελαχιστον 1 συνοδό δηλ 170 άτομα το λιγότερο!!!!! οι οποίοι έμειναν όχι λίγες ώρες αλλά και ένα βράδυ στην περιοχή της Μεγαλόπολης, δαπανήσατε 1.900 ευρω!!!!!

  Γιατί υπάρχει αυτή η αχανής διαφορά;;;;; Με πια κριτήρια αξιολογήθηκε η σπουδαιότητα του καθενός???

  Σας θυμίζω ότι η πίστα αυτή έχει κάνει τη Μεγαλόπολη ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ γνωστή και ότι οι αγώνες αυτοί αποτελούν ένα σοβαρό, αθλητικό και κοινωνικό, γεγονός στην πόλη μας και οφείλατε να του δώσετε την σημασία που του πρέπει και όχι να λειτουργείτε κατά το δοκούν!

  Ένας αγανακτισμένος πλέον πολίτης

  • (Ως απάντηση σε συγκεκριμένο σχόλιο 14-05-2018 από Αγανακτισμένος Πολίτης)
   Αγαπητέ συμπολίτη Α.Π.
   Δεν απαντώ και δεν τοποθετούμαι επί ανωνύμων σχολιασμών στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα αλλά απαντώ στο συγκεκριμένο σχόλιό σου. Γιατί και στην ουσία του είναι συγκροτημένο και αξιόπιστο, αλλά και γιατί το εκλαμβάνω ως μια επιστολή που απευθύνεται άμεσα σε εμένα:
   Είναι λανθασμένη η εκτίμηση ότι δεν δόθηκε, και προσωπικά από εμένα και γενικά από τον Δήμο, η σημασία που έπρεπε στο γεγονός της διοργάνωσης του αγώνα μηχανών στην πίστα στην Πλάκα. Η διοργάνωση προβλήθηκε από την ιστοσελίδα του Δήμου. Συμμετείχε ο Δήμος συνεπικουρώντας τη ΑΛΜΑ με συγκεκριμένη δαπάνη στην διοργάνωση. Δημοτικοί Σύμβουλοι παρακολούθησαν την Κυριακή τους αγώνες και ο ίδιος ο Δήμαρχος και παρακολούθησε μέρος των αγώνων και παρέστη κατά την απονομή των μεταλλείων στους νικητές και χαιρετισμό έκανε και άμεσα ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Πώς λοιπόν μπορεί να κριθεί με τέτοια συμμετοχή του Δήμου και με τέτοια προσωπική παρουσία του ίδιου του Δημάρχου το γεγονός ως «υποδεέστερο»; Άλλωστε μην λησμονούμε ότι ο κύριος διοργανωτής των αγώνων ΑΛΜΑ ανήκει στα σωματεία που εντάσσονται στο κατάλογο των επιχορηγούμενων από τον Δήμο σωματείων, αλλά και ο Δήμος βοηθά όποτε μπορεί σε ζητήματα υποδομής της πίστας.
   Εξίσου λανθασμένη φίλε Α.Π. είναι και η σύγκριση του συγκεκριμένου αθλητικού γεγονότος με το run the theatre. Η σύγκριση δεν μπορεί να είναι ισοβαρής και αυτό γιατί: οι αγώνες μηχανών στην πίστα είναι δύο τουλάχιστον κατ΄έτος, σε όλες συμμετέχει και συμβάλλει ο Δήμος. Οι Μεγαλοπολίτες στην συντριπτική πλειονότητα τους συμμετέχουν στην εξαίρετη αυτή αθλητική διοργάνωση ως θεατές, αντιθέτως το run the theatre είναι συμμετοχική διοργάνωση, συμμετέχουν και αθλούνται εκείνη την ημέρα εκατοντάδες Μεγαλοπολίτες κάθε ηλικίας.
   Δεν είναι σωστό λοιπόν να θεωρήσει κάποιος ότι μπαίνουν στην ζυγαριά και ζυγίζονται για την σπουδαιότητα τους, κάθε ένα έχει την αξία του για διαφορετικούς λόγους και κάθε ένα έχει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κατά περίσταση. Ειδικά για το run the theatre πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι ήταν φέτος ένα γεγονός που πήρε σε μεγάλες διαστάσεις πανελλαδική επικαιρότητα. ΜΜΕ, τηλεοπτικά κανάλια, Ιστοσελίδες ασχολήθηκαν με το ίδιο το γεγονός, με την φιλοσοφία της διοργάνωσης και με την πόλη της Μεγαλόπολης. Πήραν μέρος τουλάχιστον 950 δρομείς κάθε ηλικίας, εκ των οποίων οι 150 ήσαν από περιοχές εκτός Μεγαλόπολης. (Κι αυτό το γνωρίζουμε γιατί στην αίτηση συμμετοχής δηλωνόταν και ο τόπος κατοικίας).
   Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό ότι τα τελευταία τρία χρόνια, από το 2015 και εφεξής, συζητάμε, κάνουμε κριτική, ανοίγουμε διάλογο για τους όρους βελτίωσης, για την διοργάνωση σπουδαίων αθλητικών ή πολιτιστικών γεγονότων στην πόλη μας. Δεν είναι μόνο οι αγώνες μηχανών στην πίστα στην Πλάκα. Δεν είναι μόνο το run the theatre το οποίο καθιερώθηκε πλέον ως ένα ισχυρό αθλητικό και κοινωνικό γεγονός στην Πελοπόννησο. Είναι ακόμη, ας μην το ξεχνάμε, σπουδαίες, πανελλαδικού βεληνεκούς διοργανώσεις στο Κλειστό Στάδιο από το 2015 και μετά: το πρωτάθλημα άρσης βαρών, οι για 2 χρονιές επίσημοι αγώνες της Εθνικής ομάδας γυναικών βόλεϊ κ.ά. Είναι ακόμη, εκτός από τα σπουδαία αυτά αθλητικά γεγονότα, και η επανέναρξη παραστάσεων εντός του αρχαίου θεάτρου μετά από μια ολόκληρη 18ετία κατά την οποία δεν είχε φιλοξενήσει τίποτα παρόμοιο. Νομίζω κανένας δεν μπορεί να έχει αντίρρηση στο γεγονός ότι είναι ευχάριστο το ότι τα τελευταία 3 χρόνια συζητάμε για τους όρους διεξαγωγής αυτών των σπουδαίων διοργανώσεων. Ας θυμηθούμε απλώς και μόνο αν συζητούσαμε για οτιδήποτε παρόμοιο στην πόλη μας πριν το 2015.
   Τέλος για την αναφορά σου φίλε Α.Π στο motto το οποίο έχω χρησιμοποιήσει τα τελευταία 2 χρόνια για την πόλη «πόλη φιλική, εύκολα προσβάσιμη και φιλόξενη», ελπίζω να μην θεωρείς ότι είναι αμφισβητήσιμη η πραγματικότητά του. Και φιλόξενη είναι η πόλη της Μεγαλόπολης και εύκολα προσβάσιμη πλέον από όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου και φιλική. Βεβαίως, όπως όλα τα αστικά κέντρα αλλά και οι μικρές επαρχιακές πόλεις, ιδίως κατά την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που διανύουμε, έχει τα προβλήματά της. Και εάν θέλεις αφού κάνουμε αυτήν την συζήτηση να σου πω ποια θεωρώ προσωπικά, και μάλλον όχι μόνο εγώ, τα δυο μεγάλα προβλήματα της πόλης στον τομέα της λειτουργικότητας: την κατάσταση του οδοστρώματος σε πάρα πολλούς δρόμους της πόλης και τις παιδικές χαρές. Και αυτά τα δύο η Δημοτική αρχή και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εδώ και πολύ καιρό τα έχουν θέσει ως μεγάλες προτεραιότητες και πολύ σύντομα και στις δυο αυτές περιπτώσεις, η πόλη θα δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο.

   Πάντα φιλικά,
   Διονύσης Παπαδόπουλος
   Δήμαρχος Μεγαλόπολης

 2. Δυστυχως τα τελευταια χρονια μονοι τους τρεχουν οι αναβατες ,οταν ξεκινησαν στα μεσα του 90 δεν εβρισκες που να καθησεις ,ολες οι πλαγιες ηταν γεματες κοσμο .Απο το 2005 και μετα τρεχουν σε αδεια πιστα,τωρα οι ευθυνες ειναι ανωθεν ομοσπονδια,και σε αυτους που σαμποταρουν το αθλημα .Διωξαμε την ΕΛΠΑ και την λεμοτ, μηπως δουμε ασπρη μερα αλλα δεν .

 3. Το θεμα δημαρχε ειναι τι οικονομικα οφελη εχει η πολη απο μεμονωμένα αθλητικα γεγονοτα ;Επενδυσεις πρεπει να φερετε γιατι εχουμε ολα τα προσοντα (Νερα ,εθνικη οδο διπλα στην πολη,και 2 ωρες απο την Αθηνα )προτασεις και κινησεις να ερθουν σοβαρες επιχειρήσεις στην πολη χρειαζομαστε !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here