ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΟ τερματισμός του 1ου αθλητή του αγώνα HEYDAY ROAD στη Μεγαλόπολη (video)

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ο τερματισμός του 1ου αθλητή του αγώνα HEYDAY ROAD στη Μεγαλόπολη (video)

Το Σάββατο 30 Μαίου διοργανώθηκε ο 3ος Δρόμος της Ακμής, με τερματισμό μερικών αθλητών στη Μεγαλόπολη, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν μέχρι την Αρχαία Ολυμπία.

Ο “Δρόμος της Ακμής” (Σπάρτη – Μεγαλόπολη – Ανδρίτσαινα – Αρχαία Ολυμπία) είναι ένας αγώνας και ένα ταξίδι που ενώνει την Σπάρτη με την Αρχαία Ολυμπία, διαμέσου της Μεγαλόπολης και της Ανδρίτσαινας.

Η διοργάνωση του «HEYDAY ROAD» («Ο Δρόμος της Ακμής») διοργανώθηκε για τρίτη φορά, συνεχίζοντας να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία υπεραποστάσεων που συνδέει την Σπάρτη με την Αρχαία Ολυμπία, δύο ιστορικά και διεθνούς φήμης τοπωνύμια, και φιλοδοξεί να κερδίσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας μέσω ενός μοναδικού αθλητικού γεγονότος με πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο.

Κεντρική ιδέα του «HEYDAY ROAD» είναι να αναδείξει τη γέννηση του Αθλητικού Ιδεώδους και να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια εμπειρία προσωπικής ανάπτυξης και αναγέννησης σε όλα τα επίπεδα. Βασικό χαρακτηριστικό της διοργάνωσης είναι η θέσπιση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να επαναλάβουν το ταξίδι του Λυκούργου και τη συνάντησή του με τους βασιλείς Ίφιτο και Κλεοσθένη, η οποία θεμελίωσε την Εκεχειρία και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Με στόχο την υπενθύμιση της ιστορίας στις σημερινές γενιές, οι διοργανωτές θέλησαν να ζωντανέψουν αναλλοίωτες διδαχές και παρακαταθήκες μοναδικών ανδρών, που καθόρισαν την πορεία του πολιτισμού με τις αξίες τους. Ο Δρόμος της Ακμής γίνεται μια συμμαχία δικτύωσης ανθρώπων με πάθος και αγάπη για τη ζωή, συνδυάζοντας τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη συνεργασία.

Δείτε στο σύντομο βίντεο τον τερματισμό του 1ου αθλητή στην διαδρομή Σπάρτη – Μεγαλόπολη

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,913ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img