Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ !! Ο ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ !!

0
31

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΔΕΗ ΣΑΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ….
ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 50% Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ!!

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και με τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Παναγιώτη Μπούρα ο οποίος τόνισε ιδίαιτερα την αδικία που υφίσταται η πόλη της Μεγαλόπολης, του Σπύρου Τσιριγώτη που κατήγγειλε ότι η νομαρχία Αρκαδίας κατασπατάλησε τον πόρο μέχρι τώρα…αλλά και του Γιάννη Φουσέκη ο οποίος χαρακτήρισε “κρανίου τόπο” την Μεγαλόπολη και υπενθύμισε σε όλους ότι σε λίγα χρόνια πρέπει το λεκανοπέδιο να αντιμετωπίσει την μεταλιγνιτική εποχή…ταυτόχρονα αναρωτήθηκε γιατί αρνούνται όλοι να κάνουμε μία επιδημιολογική μελέτη στην περιοχή;!!!

Όλοι μαζί ζήτησαν από τους περιφερειακούς συμβούλους να μην κάνουν δεκτή την εισήγηση της πλειοψηφίας για μοίρασμα της διαχείρησης του πόρου αλλά ο πόρος να διαχειρίζετε εξ ολοκλήρου από το δημοτικό συμβουλίο Μεγαλόπολης.

Τελικά πέρασε η γραμμή Τατούλη και με τις ψήφους της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, εγκρίθηκε η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα για τον λιγνιτικό πόρο. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην δευτερολογία του  ξεκαθάρισε ότι ο πόρος αυτός δεν έχει θεσπιστεί για περιβαλλοντικές αποκαταστάσεις, έχει σαφή ανταποδοτικό χαρακτήρα προς τη λειτουργία των εργοταξίων λόγος για τον οποίο δεν δύναται να επενδυθεί πουθενά αλλού, παρά μόνο στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε, απαντώντας στο Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, ότι ο τρόπος συνομιλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο γίνεται με σκληρές, δυνατές και καθαρές κουβέντες. Πρώτιστο μέλημα σημείωσε ο Περιφερειάρχης είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, του τόπου και των ανθρώπων, έτσι το αποτέλεσμα να οδηγεί σε συνεννόηση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπογράμμισε ο κ. Τατούλης δεν ωραιοποιεί καταστάσεις, ούτε υιοθετεί ανταγωνιστικές συμπεριφορές. Ξεκάθαρα θέτει τις απόψεις της και υπερασπίζεται τις θέσεις της.

Το πλαίσιο αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου Μεγαλόπολης δεν έρχεται σε αντίθεση και αντιπαράθεση με την Περιφέρεια τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Αν θέλουμε να δούμε μπροστά μας φως, πρέπει να ανατραπούν οι σημερινοί όροι·

Πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο ζήτημα χαρακτήρισε το  θέμα του λιγνιτικού πόρου και τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Το ζητούμενο για την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών σημείωσε, είναι η υιοθέτηση νέας αντίληψης πολιτικού προσανατολισμού, την οποία δείχνει να έχει κατακτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη αποτελεί ανοιχτό βήμα για όλους τους πολίτες χωρίς παρασκηνιακές και αδιαφανείς διαδικασίες. Στη Μεγαλόπολη όπως εκτίμησε ο κ. Τατούλης εκφράστηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο η ανικανότητα του ελληνικού κράτους να αξιοποιήσει τον ενεργειακό αυτό πόρο αποτελεσματικά και προς όφελος των πολιτών.

«Αν θέλουμε να δούμε μπροστά μας φως, πρέπει να ανατραπούν οι σημερινοί όροι.· Δεν φταίνε οι άνθρωποι, δεν φταίνε τα κόμματα, αλλά ολόκληρη η δομή» σημείωσε ο Περιφερειάρχης επισημαίνοντας ότι ο μόνος δρόμος να πάμε μπροστά είναι η ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης, μέσα από διάλογο και διαβούλευση, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη διάσωσή μας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, η ευθύνη του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού ανήκει στην αιρετή Περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια υλοποιεί τις δράσεις της, σε συνεργασία πάντοτε με την τοπική αυτοδιοίκηση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται απέναντι σε στρατηγικούς σχεδιασμούς χωρίς αίσθηση της αντικειμενικότητας και χωρίς ξεκάθαρους στόχους, που αποτελούν και το μεγάλο έλλειμμα της χώρας.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε άλλες ανάλογες το Περιφερειακό Συμβούλιο με αίσθημα ευθύνης επιδιώκει τη συνεννόηση και το διάλογο, όπως έγινε κατά τη συζήτηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Την τελική απόφαση, ωστόσο, δεν την λαμβάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά η κυβέρνηση.

Δείτε παρακάτω και την σχετική απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης..

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΛΙΓΝΙΤΟΣΗΜΟ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here