Ο Σάκης Δάρρας μιλάει για τη φετινή προσπάθεια του Γ.Σ.Λύκαια

Η προετοιμασία της ομάδα του ΓΣΜ Λύκαια έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες και μάλιστα εξελίσσεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Το πρόγραμμα έγινε γνωστό και η ομάδα της Μεγαλόπολης μπαίνει στο τρίτο στάδιο της προετοιμασίας το οποίο ουσιαστικά περιλαμβάνει το τελικό μοντάρισμα της ομάδας και κάποια σειρά φιλικών προετοιμασίας.

Το «Κόντρα Επίθεση» τις αμέσως προηγούμενες ημέρες και με αφορμή την διεξαγωγή της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής ή διαφορετικά Εθνικού Περιφερειακού πρωταθλήματος μίλησε με τον προπονητή του ΓΣΜ Λύκαια για την πολύ σημαντική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει φέτος, εν μέσω εξαιρετικού κλίματος και διάθεσης για δουλειά από όλα τα μέλη του Μεγαλοπολίτικου συλλόγου!

Στην ενδιαφέρουσα κουβέντα που πραγματοποιήσαμε ο προπονητής των Λυκαίων μίλησε με πολύ καλά λόγια για την προσπάθεια που καταβάλουν στην προετοιμασία όλα τα κορίτσια της ομάδας και μας τόνισε ότι φέτος γίνεται μία πολύ σπουδαία προσπάθεια στην οποία συνεισφορά έχουν όλοι στο σύλλογο από τον προπονητή και τις αθλήτριες μέχρι το τελευταίο μέλος αυτής της ομάδας. Μίλησε για το προσεχές πρωτάθλημα, τους στόχους της ομάδας και φυσικά αναφέρθηκε στη φετινή γυναικεία ομάδα των Λυκαίων!

Κόουτς πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες κλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στο χώρο του Βόλεϊ Γυναικών, όπου ως γνωστό συμμετέχει και η ομάδα σας. Ένα σχόλιο για το πρόγραμμα της ομάδας;

Το πρόγραμμα είναι αρκετά καλό. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν ομάδες για να πεις ότι διαλέγεις ή αφήνεις κάποιον. Από την άλλη από τις ομάδες που υπάρχουν φέτος στο πρωτάθλημα, δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει κάποια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μεγαθήριο», όπως ήταν πέρυσι ο Απόλλωνας ο οποίος εντυπωσίασε αγωνιστικά στο πρωτάθλημα. Θα είναι ένα δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα και εκτιμώ ότι οι ομάδες που θα πέσουν με αυτές που θα ανέβουν δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές. Υπάρχουν σίγουρα κάποιες ομάδες που θα είναι λίγο πίσω σίγουρα, αλλά δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές.

Αναφορικά με την προετοιμασία γιατί έχετε ξεκινήσει και αρκετές ημέρες εσείς είστε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών μέχρι τώρα;

Έχουμε ολοκληρώσει ήδη την τρίτη εβδομάδα προετοιμασίας. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και από τις δυνατότητες που έχουν και από την δουλειά που κάνουν και από την προσέλευσή τους στο παρκέ στις προπονήσεις. Έχουμε προγραμματίσει και κάποια φιλικά και από εδώ και μπρος μπαίνουμε σε φιλικά πιο πολύ. Μέχρι τον Οκτώβριο θα περιμένουμε να δούμε και την κλήρωση όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδος.

Όσον αφορά τις σημαντικές προσθήκες που έχουν γίνει φέτος στην ομάδα, έχουν δέσει με την υπόλοιπη ομάδα;

Βεβαίως. Είναι πάρα πολύ καλά κορίτσια. Εξαιρετικές αθλήτριες, αλλά και πολύ καλοί χαρακτήρες. Η πασαδόρος μας Ερμιόνη Ιωσηφίδη είναι και υπερβολικά έμπειρη, είναι 33 ετών και έχει «φάει τα γήπεδα με το κουτάλι». Είναι εξαιρετική και είναι από τις κοπέλες που θα κάνει τη διαφορά. Φυσικά και τα υπόλοιπα κορίτσια είναι πολύ καλά και αναμένεται να μας βοηθήσουν αρκετά! Στις κατηγορίες αυτές αν έχεις ένα καλό λίμπερο και μία καλή πάσα, κάνεις τη διαφορά.

Πόσο σημαντική ώθηση πιστεύεις σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε και φέτος, μπορεί να σας δώσει η υποστήριξη του κόσμου της Μεγαλόπολης.

Αν κρίνουμε από την περσινή χρονιά, θεωρώ ότι θα είμαστε ακόμη καλύτερα φέτος. Είναι κάτι καινούργιο για την πόλη. Το έχει όμως αγαπήσει ο κόσμος, έρχεται στο γήπεδο, στηρίζει τις αθλήτριες που οι περισσότερες είναι από τη Μεγαλόπολη. Πιστεύω ότι θα τους έχουμε και φέτος στο πλευρά μας και σίγουρα θα βοηθήσουν πολύ!

Γνωρίζουμε βέβαια την περσινή πορεία της ομάδας και τα τελευταία χρόνια, γιατί η Μεγαλόπολη έχει βόλεϊ τα τελευταία χρόνια και σε επίπεδο μικρών τμημάτων. Πιστεύεις ότι οι επιτυχίες του συλλόγου τα τελευταία χρόνια ειδικά και η αγωνιστική πορεία της ομάδας, θα αναδείξει νέα γενιά αθλητριών στο άθλημα στην περιοχή;

Αυτός είναι ο στόχος! Άλλωστε τις αμέσως επόμενες μέρες ξεκινούν και οι ακαδημίες και εκεί είναι που θέλουμε να ρίξουμε το μεγάλο βάρος. Δηλαδή αυτή η επιτυχία που ήρθε στις γυναίκες πρέπει να ενισχύσει πολύ τις ακαδημίες. Το γυναικείο τμήματα πάντα είναι η «βιτρίνα» και αυτό που φαίνεται. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να οργανώσουμε σωστά τα υπόλοιπα τμήματα. Υπάρχουν ακαδημίες και καλά τμήματα υποδομής και άλλωστε τα κορίτσια όπως είπα και νωρίτερα είναι κορίτσια που βγήκαν από αυτές τις ομάδες. Έχουν παίξει σαν παγκορασίδες, έχουν αγωνιστεί σαν κορασίδες, σαν νεανίδες, έκαναν τις σπουδές τους και γύρισαν να παίξουν στη γυναικεία ομάδα. Πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί και στα αναπτυξιακά. Έχουμε επιτυχία και σ’ αυτά τα τμήματα αφού πέρυσι οι παγκορασίδες που είναι γεννημένες το 1999 και το 2000, έκαναν πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημά τους. Πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμη καλύτερα φέτος.

Ποιες πιστεύεις ότι θα πρέπει να είναι οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρηθούν τη φετινή χρονιά, ώστε η σεζόν να στεφθεί με επιτυχία;

Το καλό που έχει το αγωνιστικό μας τμήματα είναι ότι δεν ασχολούμαστε τίποτα σε επίπεδο διοικητικού. Κι αυτό γιατί υπάρχει μία διοίκηση η οποία τα έχει λύσει όλα αυτά. Δεν μας έχει αγχώσει οτιδήποτε οικονομικό, δεν έχουμε πει ποτέ ότι δεν θα πάρουμε κάποιο αθλητικό υλικό γιατί δεν έχουμε τα χρήματα. Δεν έχουμε πει ότι δεν θα πάμε κάπου για φιλικό γιατί δεν μπορούμε. Είμαστε κατ’ επέκταση προσηλωμένοι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά στην προετοιμασία και έχουμε μπει πολύ σοβαρά. Είναι και το κίνητρο για τις αθλήτριες μεγάλο. Δηλαδή γνωρίζοντας ότι αγωνίζονται σε μία παραπάνω κατηγορία ξέρουν και οι ίδιες ότι θέλουν να δουλέψουν παραπάνω.

Ρίσκο και κάτι καινούργιο είναι για όλους μας. Τόσο για μένα όσο και για τα κορίτσια. Ούτε εγώ είμαι ο πολύπειρος προπονητής, ούτε έχω συμμετάσχει σε τέτοιο πρωτάθλημα. Ούτε οι περισσότερες παίκτριες έχουν παίξει εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως είναι οι φετινές μας μεταγραφές και μία-δύο ακόμη κοπέλες. Είναι ρίσκο για όλους. Τώρα από εκεί και πέρα θεωρώ ότι αν είμαστε υγιείς, πάνω απ’ όλα, συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ζήλο και ο παράγοντας τύχη εννοείται μας ευνοήσει, θεωρώ ότι θα πάμε καλά και δεν θα κινδυνεύσουμε και βλέποντας τις ομάδες και μιλώντας με αρκετούς παράγοντες και προπονητές στην κλήρωση, θεωρώ ότι και την υπόθεση «τετράδα», μπορούμε να την αγγίξουμε.

Το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις κόουτς προς τον κόσμο της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής, ποιο είναι με αφορμή την προσπάθεια που γίνεται φέτος στην Β’ Εθνική;

Τον κόσμο τον θέλουμε δίπλα μας. Τον θέλουμε στο πλευρό μας. Να πιστέψει σ’ αυτή την ομάδα. Να πιστέψει στα κορίτσια Θεωρώ ότι αυτή η ομάδα δεν έχει πιάσει ακόμη το «ταβάνι» της. Η περσινή πορεία που πραγματοποίησε δεν ήταν «ταβάνι». Έχουν πολλά να δώσουν ακόμη τα κορίτσια. Είχα πει σε μία συνέντευξη πέρυσι ότι οι περισσότερες αθλήτριες ήταν «χρόνια αθλήτριες». Δηλαδή είχαν σταματήσει να παίζουν βόλεϊ 4-5 χρόνια. Φέτος οι ίδιες έχοντας κάνει μία γεμάτη σεζόν πέρυσι, αποτελούν μεταγραφές του εαυτού τους. Δηλαδή μεταγραφές εκ των έσω. Είναι εντελώς διαφορετικές και σαφώς καλύτερες.

Αναφορικά με την υποστήριξη του κόσμου δεν μιλάω σε οικονομικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. Πιστεύω ότι θα μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά πράγματα και φυσικά να κάνουμε περήφανη την πόλη και τους εαυτούς μας.

Αν και οι στόχοι μίας ομάδας στο ξεκίνημα μίας σεζόν, περιορίζονται σε θεωρητικό περισσότερο επίπεδο, αλλά προσωπικά εσύ ως προπονητής της ομάδας με τι θα είσαι ευχαριστημένος από τη φετινή πορεία των Λυκαίων;

Ξεκινώντας την προετοιμασία φέτος είπα στα κορίτσια ότι είμαστε καινούργια ομάδα στην κατηγορία, άρα θα ήταν μεγάλο ρίσκο να θέσουμε υψηλούς στόχους μην γνωρίζοντας καλά την κατηγορία και τις ομάδες. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε κάποιες ομάδες και τις παρακολουθήσαμε πέρυσι στο πρωτάθλημά τους. Είναι μεγάλο ρίσκο να θέσουμε υψηλούς στόχους. Είχα πει ότι θέλω να παίξουμε ωραίο βόλεϊ και να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε. Να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Πλέον βλέποντας την πορεία της προετοιμασίας και τον τρόπο που αγωνίζονται και δουλεύουν τα κορίτσια, θεωρώ ότι όπως είπα και πριν ότι μπορούμε να αγγίξουμε την τετράδα και να μπούμε στα play-off. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Οι ομάδες είναι δύσκολες πάντως και αρκετές είναι χρόνια στην κατηγορία. Πολλές από αυτές έχουν εμπειρίες στην Α2. Είναι και χρονιά άλλωστε που η Ένωση και ο Όμιλός μας έχει δύο ομάδες στην Α2 Εθνική και έχει απορροφήσει πολλές καλές αθλήτριες από τη Β’ Εθνική και τα τοπικά στην Α2.

Από το contraepithesi.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,685ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,316ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ