Ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός ΔΕΗ να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες για τις ανάγκες των μελών και όχι να λειτουργεί ως τραπεζικό ίδρυμα

0
1518

Ανακοίνωση Συνεταιριστικής Αναγέννησης

Δεν πέρασε καλά καλά ούτε ένας μήνας όπου με μεγάλη παρρησία, και με ύφος χιλίων καρδιναλίων το προεδρείο του Συνεταιρισμού μιλούσε στη Γενική Συνέλευση πως «για πρώτη φορά από το 2013 σημειώθηκε κερδοφορία στη φετινή χρήση».
Επίσης ότι ο ισολογισμός του Συνεταιρισμού για το 2017 έκλεισε θετικά με κερδοφορία ύψους 38.000 ευρώ και συνέχιζαν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «απέφεραν καρπούς οι μεγάλες προσπάθειες που έγιναν από τη διοίκηση του συνεταιρισμού» και άρχισαν πάλι να λειτουργούν με λογικές και νοοτροπίες που μόνο στο πνεύμα ενός Προμηθευτικού Συνεταιρισμού δεν ταιριάζουν.


Τι έκαναν λοιπόν αυτοί οι σοφοί Συνεταιριστές; αποφάσισαν τα εξής:
Ο όποιος συνεταιριστής από εδώ και πέρα επιθυμεί να κάνει χρήση διατακτικών θα χρεώνεται με 8 % συν Φ.Π.Α, ανά διατακτική.
Καθώς επίσης ότι όποιος πλέον συνεταιριστής επιθυμεί να διαγράφει από τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Προσωπικού ΔΕΗ, δεν θα παίρνει τις συνεταιριστικές του εισφορές τις οποίες έχει ήδη πληρώσει.


Αγαπητοί κύριοι ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Προσωπικού ΔΕΗ δεν είναι το δικό σας προσωπικό μαγαζί όπου μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε χωρίς να δίνεται λογαριασμό και αναφορά σε κανέναν, ο Συνεταιρισμός είναι μια συλλογική προσπάθεια που λειτουργεί προς όφελος των μελών του.
Η Συνεταιριστική Αναγέννηση πιστεύει ότι ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός θα πρέπει να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των μελών και όχι να λειτουργεί ως τραπεζικό ίδρυμα.


Καλούμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να τοποθετηθούν δημόσια για την πρωτοφανή και κατάπτυστη αυτή απόφαση.
Η Συνεταιριστική Αναγέννηση για ακόμα μια φορά καλεί τις συνεταιριστικές παρατάξεις να πάρουν θέση, καλούμε επίσης όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να τοποθετηθούν για αυτή την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση.


Τέλος ως Συνεταιριστική Αναγέννηση καλούμε άμεσα το προεδρείο να πάρει πίσω αυτές τις προκλητικές αποφάσεις που βάζουν ταφόπλακα στον Προμηθευτικό μας Συνεταιρισμό. Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους συνεταιριστές σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ.
Γιατί για εμάς εξακολουθεί να είναι προτεραιότητα η δημιουργία ενός Συνεταιρισμού για όλους και όχι ενός Συνεταιρισμού για λίγους.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here