ΑρχικήΑΡΘΡΑΟ πολίτης, ο αστυνομικός και το λουρί του σκύλου

Ο πολίτης, ο αστυνομικός και το λουρί του σκύλου

Αποσβολωμένοι παρακολουθήσαμε χθες στις οθόνες μας τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, με τους αστυνομικούς να δέρνουν έναν πολίτη ο οποίος δεν είχε σηκώσει το χέρι του να χτυπήσει, ο οποίος δεν φώναζε, ο οποίος, στο κάτω – κάτω, θα μπορούσε απλώς να συλληφθεί αν είχε προβεί, κατά την κρίση των οργάνων της τάξεως, σε αξιόποινη πράξη.

Και εξοργιστήκαμε με τις «εξηγήσεις» για τα ανεξήγητα που έδωσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, η οποία έκανε λόγο για συγκέντρωση διαμαρτυρίας 30 ατόμων, αόρατη πάντως για το πλήθος των πολιτών που κατέγραψαν το περιστατικό βίας με τον αστυνομικό και τον πολίτη. Διότι το υλικό από τις κάμερες των πολιτών είναι συντριπτικό: Αδικαιολόγητη βία και ξύλο σε πολίτη. Όσες ανακοινώσεις και να βγάλει η ΕΛ.ΑΣ για τάχα μου συγκέντρωση και για τάχα μου επίθεση 30 ατόμων εναντίον αστυνομικών, τίποτα σχετικό δεν προκύπτει από τις μαρτυρίες των πολιτών. Πιστεύουν, δηλαδή, πως αν γίνονταν μπάχαλα στην πλατεία με τριάντα άτομα, κανείς δεν θα είχε καταγράψει το γεγονός.

Όλοι οι συγκεντρωμένοι πολίτες συνωμότησαν εναντίον της ΔΙΑΣ, συμπερασματικά.

(Και ρίχνουν ξύλο και ψεύδονται.)

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη είναι από χθες το απόγευμα στα μάτια των πολιτών η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και τελικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάνει γενικώς «τα στραβά μάτια» στα συχνότατα περιστατικά αστυνομικής βίας. Πορείες διαλύονται ακόμα και ειρηνικές, ελέω πανδημίας, μέτρα, μέτρα, μέτρα, ελεώ πανδημίας, καταστρατήγηση των συνταγματικών ελευθεριών των πολιτών, ελέω πανδημίας (προσέξτε: όχι των δημοκρατικών γενικά και αόριστα ελευθεριών, αλλά των συνταγματικών, αυτών που ορίζει το Σύνταγμα!). Βέβαια, όταν καταφθάνει ο κάθε Χεζόνια στο αεροδρόμιο και τρέχουν οπαδοί να τον υποδεχθούν, περί τους 3.000 τον αριθμό, δεν πέφτει ούτε πρόστιμο, πόσω μάλλον να τολμήσει ο αστυνομικός να απωθήσει ειρηνικά ή με Αύρες ή με δακρυγόνα τους οπαδούς, όπως γίνεται για διαδηλωτές. Εκεί, δεν υπάρχει κίνδυνος πανδημίας, υπάρχει κίνδυνος φάπας στις Αρχές του τόπου από τους… άρχοντες του τόπου μας.

Θυμάστε τις συλλήψεις εννιά γυναικών που κρατούσαν ένα πανό στο Σύνταγμα πριν από έναν χρόνο; Για την ΕΛ.ΑΣ εννέα γυναίκες μπορεί να φέρουν την πανούκλα, αλλά 3.000 οπαδοί δεν αποτελούν κίνδυνο, διότι αλλιώς, αλίμονό της!

(Της ΕΛ.ΑΣ.)

Χθες το απόγευμα, λοιπόν, ημέρα Κυριακή, επικρατούσε συνωστισμός στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Και πώς να μην επικρατεί, όταν σύμφωνα με τα εντελώς παράλογα κυβερνητικά μέτρα οι πολίτες απαγορεύεται να μετακινηθούν για τον … προαυλισμό τους δύο χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους.

(Μέχρι εκεί που φτάνει το λουρί του σκύλου πηγαίνει ο σκύλος, παραπέρα παραμονεύει ο μπόγιας.)

Σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν γίνει καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων και πήγαν οι αστυνομικοί να κάνουν έλεγχο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έγινε έλεγχος σε μια οικογένεια που κάθονταν σε ένα παγκάκι και άλλοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στα όργανα της τάξεως ότι, εφόσον οι άνθρωποι είχαν στείλει SMS και είχαν ταυτότητες, δεν υπήρχε θέμα.

(Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν οι άνθρωποι αυτοί μετακινήθηκαν από το Π. Φάληρο, για παράδειγμα, για να πάνε στη Νέα Σμύρνη, αλλά κι αυτό ακόμα δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι έσπασαν στο ξύλο έναν πολίτη που πήγε να υπερασπιστεί έναν άλλον με το να διαμαρτυρηθεί.)

Οι κυβερνητικές -διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, που έλεγε και ο αείμνηστος, δεν είναι πλέον φιλοκυβερνητικές, αλλά καθαρά κυβερνητικές- εφημερίδες τα ρίχνουν όλα στην Αστυνομία, ξεπλένοντας τον Χρυσοχοΐδη, αλλά δεν υπάρχει αρκετό σαπούνι, δυστυχώς για εκείνες και για εκείνον.

Βγήκε στο γυαλί και ο εκπρόσωπος των ειδικών φρουρών, ο οποίος για να δικαιολογηθεί, είπε ότι οι ομάδες αυτές (ΔΙΑΣ και λοιπές) δεν είναι εκπαιδευμένες για να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις.

Μάλιστα.

Δηλαδή, βγαίνει μπροστά ο πρόεδρος αυτών των εργαζομένων, τους αποκαλεί ανεκπαίδευτους, λέει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο, και τα ρίχνει κι αυτός πάνω τους, για να καλύψει και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και τον πολιτικό του προϊστάμενο κ. Χρυσοχοΐδη.

Και δεν ντρέπεται!

Αλλά… ας ντραπούν και όλοι όσοι προσλαμβάνουν ειδικούς φρουρούς από την πίσω πόρτα, χωρίς να περάσουν από τη Σχολή με Πανελλαδικές.

Και, κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον: Οι ειδικοί φρουροί δεν είναι εκπαιδευμένοι. Μάλιστα. Αναρωτιέμαι ύστερα από τα χθεσινά, κάποιος συνάδελφος θα ρωτήσει την Κεραμέως και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να σχολιάσουν το γεγονός ότι αυτοί οι μη ειδικά εκπαιδευμένοι 1.300 ειδικοί φρουροί, με προσλήψεις ρουσφετολογικές, ας μην γελιόμαστε, θα συστήσουν τελικώς τις ομάδες ΟΠΠΙ, «Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, οι οποίες συγκροτούνται από αστυνομικό προσωπικό και ειδικούς φρουρούς που προσλαμβάνονται για τον σκοπό αυτό, και αποστολή τους είναι η προστασία και ασφάλεια τόσο των προσώπων που βρίσκονται στους χώρους των ΑΕΙ όσο και των υποδομών αυτών» ή αν θα αναθεωρήσουν τα υπουργεία.

«Νοσηλεύουμε πλέον ανθρώπους του ίδιου οικογενειακού περιβάλλοντος» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής πνευμονολογίας και γιατρός στο Αττικόν, Στέλιος Λουκίδης. «Έχουμε οικογένειες ολόκληρες τέσσερα, πέντε άτομα και οι τρεις νοσηλεύονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τον τελευταίο μήνα αυτό που ακούμε είναι εργασιακός χώρος, κοινωνικές επισκέψεις και χαλάρωση των μέτρων. Δηλαδή πήγα μίλησα με κάποιον χωρίς μάσκες σε έναν εργασιακό χώρο που ήμασταν τρία άτομα», πρόσθεσε.

Οι πλατείες, επιδημιολογικά, δεν φαίνεται να συμβάλλουν στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Το κλείσιμο από τις 21:00, από τις 18:00, από τις 19:00 στα σπίτια και στους εργασιακούς χώρους δεν βοηθά στην «καταστολή» της πανδημίας, παρά μόνο φέρνει εκνευρισμό στους πολίτες, φέρνει θυμό. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και όργανα της τάξης που δέρνουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πολίτη σαν άνθρωπο και όχι σαν πράγμα, έχεις ένα εκρηκτικό μείγμα που πολύ σύντομα θα κάνει «μπαμ».

Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μέρες, μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κρίση, που θα φέρει πολλή φτώχεια, όπως ίσως δεν την έχουμε δει, και τότε οι πανηγυρισμοί για ύφεση -8,7% ΜΟΝΟ θα γυρίσουν μπούμερανγκ.

Και το κερασάκι: Έτσι παρουσίασε ο Mega τη δημοσκόπηση της GPO: Στην ερώτηση «πώς κρίνετε τους συνολικούς χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας;», το κανάλι εμφάνισε το γράφημα με την αρνητική απάντηση (29,2%) μικρότερο από αυτό με την θετική (28,8%). Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 57% κρίνει θετικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς (28,8% θετικά και 28,2% μάλλον θετικά), ενώ το 42,7% αρνητικά (29,2% αρνητικά και 13,5% μάλλον αρνητικά).

Η επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας δεν θα αντέξει για πολύ, η κυβέρνηση δεν αλλάζει γραμμή πλεύσης και η κυρία Αναστασοπούλου το πρωί στον Σκάι ζητούσε από τον Τζανακόπουλο αποδείξεις για το ότι δεν έγιναν μπάχαλα από 30 άτομα στη Νέα Σμύρνη.

Κυρία Αναστασοπούλου μου, δημοσιογράφος δεν είστε; Ε, αποδείξτε εσείς ότι έγιναν…

Στη φωτογραφία, ο κόσμος που μαζεύτηκε να διαμαρτυρηθεί μετά το περιστατικό αστυνομικής βίας. Μην μου πείτε ότι είναι όλοι αντικυβερνητικοί, μπαχαλάκηδες και αναρχοαυτόνομοι.

Γαλανιάδη Εύα από το ArcadiaPortal.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,829ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια