Ο/Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Μεγαλόπολης: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις αποφάσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ, που αφορούν στο Σ.Δ.Α.Μ και ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης να μην τις αποδεχτεί

Την Τρίτη 21/9/2021 επισκέφθηκε την πόλη μας κι είχε επαφές με τον Δήμαρχο Αθ. Χριστογιαννόπουλο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο για το Σχέδιο Δίκαιης κι Αναπτυξιακής Μετάβασης (Σ.Δ.Α.Μ), για την Απολιγνιτοποίηση, Κ. Μουσουρούλη.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης τους με τον Δήμαρχο μόνο θετικό δεν είναι για την περιοχή μας. Έχοντας επισκεφθεί πριν τον Δήμαρχο Τρίπολης και μετά την Δήμαρχο Οιχαλίας και υποσχεθεί και σε αυτούς μερίδιο από τους πόρους του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης σαν έμμεσα πληττόμενοι Δήμοι της βίαιης Απολιγνιτοποίησης, το ασφαλές συμπέρασμα μας είναι, ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης μόνο ωφελημένος δεν είναι από το Σ.Δ.Α.Μ, όπως αυτό υλοποιείται από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι κι οι ανησυχίες μας, που πρώτοι εμείς σαν Ο/Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Μεγαλόπολης είχαμε έγκαιρα εκφράσει δημόσια, όταν έγινε γνωστό το Εδαφικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης (Ε.Σ.ΔΙ.Μ).

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τη θέση μας, ότι μόνο ο Δήμος Μεγαλόπολης είναι ο αποκλειστικά άμεσα πληττόμενος Δήμος της βίαιης Απολιγνιτοποίησης στην ευρύτερη περιοχή μας, μόνο ο Δήμος Μεγαλόπολης από την ευρύτερη περιοχή έχει προσφέρει από το 1970 τεράστιες υπηρεσίες για την ηλεκτροδότηση της χώρας και στην Εθνική Οικονομία κι επομένως μόνο ο Δήμος Μεγαλόπολης δικαιούται να είναι ο αποκλειστικά επωφελούμενος των πόρων του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

Η Ο/Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Μεγαλόπολης είναι κατηγορηματικά αντίθετη στις αποφάσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ, που αφορούν στο Σ.Δ.Α.Μ κι έτσι όπως αυτές υλοποιούνται και ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να μην τις αποδεχτεί.

Για άλλη μια φορά η Ο/Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Μεγαλόπολης δείχνει ότι είναι και είναι κοντά στην τοπική κοινωνία και τα προβλήματα της. Καλούμε όλους, Δημοτική Αρχή, Δημοτικές Παρατάξεις, Τ/Ο κομμάτων, τοπικούς φορείς και τους πολίτες σε ενιαίο αγώνα, ώστε να μην υλοποιηθούν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ, που διανέμει και σε άλλους Δήμους, πόρους από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης δίνοντας τη χαριστική βολή για την απαξίωση και τον οικονομικό μαρασμό του Δήμου μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
Ο/Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,692ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,316ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ