Την Κυριακή 1 Αυγούστου στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο νέο Ψαθί Μεγαλόπολης στην Θεία Λειτουργία, χοροστάτησε ο ποιμενάρχης μας της Ιεράς μητροπόλεως Γόρτυνας και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.
Στην Θεία λειτουργία συμμετείχαν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς μητροπόλεως , ο αρχιμανδρίτης πατήρ Ιάκωβος και ο πατήρ Αυγουστίνος.
Κατά την ώρα της θείας λειτουργίας ο σεβασμιότατος αναφέρθηκε στον ιερέα του ιερού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο νέο ψαθί μεγαλόπολης πατέρα Θεόφιλο και μίλησε για το ήθος και το ύφος του αλλά και το έργο του ιερέως και όλα αυτά έγιναν η αφορμή για να του προσθέσει τα δυο οφίκια της ιεροσύνης, το επιγονάτιο και τον σταυρό και τον έχρισε πρωτοπρεσβύτερο.
Ο Σεβασμιότατος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ιερέα και ο ιερέας πατήρ Θεόφιλος σε πνεύμα συγκίνησης ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο, τους κληρικούς , το πλήρωμα και τον κόσμο.