Ο εορτασμός του Αγίου Γερασίμου στο Λεοντάρι Μεγαλόπολης

0
429

Την Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου , πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του τοπικού Αγίου Γερασίμου στο Λεοντάρι Μεγαλόπολης.

Την Δευτέρα το απόγευμα πλήθος πιστών συνόδευσε την λιτανεία της εικόνας από την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου, η οποία έγινε με την συνοδεία της φιλαρμονικής της Μεγαλόπολης. Οι δρόμοι του Λεονταρίου είχαν σημαιοστολιστεί με την φροντίδα του πάρεδρου κ. Νικολακόπουλου Θεόδωρου.

Στον εσπερινό που ακολούθησε παρευρέθησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αρκαδίας κ. Εύη Τατούλη και Χρήστος Δημόπουλος από την Νέα Δημοκρατία και ο κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος από το ΠΑΣΟΚ. Παρόντες επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μεγαλόπολης κ. Βασίλειος Χίνης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τζιούβελης , Βλασόγιανης και Μπάζιος , ο πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Μπούρας και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Φουσέκης, Αθανασόπουλος, Κακκαβάς, Μαρκολιάς και Δούκουρης, Καννέλος και η κ. Μακρή Χριστίνα.

Τον εσπερινό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, που στο κήρυγμα του έκανε αναφορά για τον βίο του Αγίου, τον οποίο παραλλήλισε με τον βίο του Κοσμά του Αιτωλού, ενώ κάλεσε τους πιστούς να προσπαθήσουν για να ξεφύγουν από τα πάθη και τις κακίες και να έρθουν κοντά με τον Θεό.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης

[ot-video][/ot-video]

[ot-video][/ot-video]

 

[ot-video][/ot-video]

 

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here