Ο εορτασμός της μάχης της Δραμπάλας την Κυριακή 19 Ιουνίου

0
230

Την Κυριακή 19 Ιουνίου θα γίνει ο εορτασμός της επετείου της μάχης της Δραμπάλας στον Άκοβο.

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου διαβάζουμε σχετικά:

Ετοιμαζόμαστε για της εκδηλώσεις στην Δραμπάλα που φέτος θα γίνουν στις 19 Ιουνίου. Και φέτος θα έχουμε πολλές δράσεις.

  • Μονοήμερη εκδρομή με λεωφορείο από την Αθήνα (Αναχώρηση 6.30 από την πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο, Συμμετοχή στις εκδηλώσεις τις Δραμπάλας, Μεταφορά στον Άκοβο, Αναχώρηση από τον Άκοβο 17.30). Όποιος ενδιαφέρετε να επικοινωνήσει μαζί μας.
  • Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής των Δημοτικών σχολείων της Μεγαλόπολης. Έκθεση των έργων που έφτασαν στην τελικό και βράβευση των μαθητών. Ειδικό βραβείο για το σχολείο μαθητή που θα βγήκε πρώτος. Ανεξάρτητη επιτροπή απαρτιζόμενη από μέλη που δεν έχουν σχέση με την περιοχή θα ψηφίσει.
  • Χορευτικές επιδείξεις από τον χορευτικό Όμιλο Μεγαλόπολης ( αν υπάρχει διαθεσιμότητα του ομίλου).
  • Παρουσία μελών του Σκοπευτικού συλλόγου παραδοσιακών όπλων Πάτρας με αυθεντικές ενδυμασίες και όπλα αγωνιστών του 1821. Βολές με καριοφίλια. Έκθεση οπλισμού του 1821 και απάντηση ερωτήσεων από το κοινό.

Βέβαια μην ξεχνάμε ότι θα προηγηθεί η λειτουργία της Πεντηκοστής στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής που βρίσκετε στο ύψωμα (υπήρχε και την μάχη εκκλησάκι στο ίδιο σημείο), το τρισάγιο εις μνήμη των πεσόντων στο ηρώων και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Αλλά και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας.

Θα μας τιμήσει η παρουσία σας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Κυριακή 19 Ιουνίου 10.30:
Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ακόβου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ.
10.50:
Συγκέντρωση των Επισήμων μπροστά στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Νικήτα Τζιούβελη, Αντιδήμαρχο Δήμου Μεγαλόπολης. Ακολούθως θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες Αρχές, Οργανώσεις κ.λ.π. με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον Τελετάρχη, θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Μετά το πέρας της τελετής:
Οι σύλλογοι Ακοβιτών Αθήνας-Πειραιά, Ακοβιτών Καλαμάτας, και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος Ακόβου “Ο Κολοκοτρώνης”, με την υποστήριξη του Δήμου Μεγαλόπολης διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση: – Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής – Παρουσίαση του αγωνιστή του ’21 από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας – Επιδείξεις παραδοσιακών χορών από τον Χορευτικό Όμιλο Μεγαλόπολης Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Δήμος Μεγαλόπολης θα παραθέσει μπουφέ με μικρά εδέσματα και αναψυκτικά.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here