Ο Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των Ορυχείων

0
478

Σήμερα Τρίτη 4 Δεκεμβρίου , εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας η οποία είναι η προστάτιδα του Πυροβολικού και εδώ στην περιοχή της Μεγαλόπολης , η προστάτιδα των Ορυχείων της ΔΕΗ.

Όπως κάθε χρόνο τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι που υπάρχει δίπλα από την πίστα του Μοτοκρός στον χώρο του παλιού Ορυχείου της ΔΕΗ στην Θωκνία. Μετά την Λειτουργία έγινε και τρισάγιο στη μνήμη εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Παρόντες στον εορτασμό ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Βλάσης ,πολλοί εργαζόμενοι, ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της θυγατρικής εταιρίας Λιγνιτική Μεγαλόπολης, πολλά στελέχη της επιχείρησης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και την Αστυνομίας , ενώ είχαν έρθει και εκπρόσωποι των σωματείων από την Αθήνα και πολλά μέλη του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Συζητήθηκε πολύ από όλους η απουσία εκπροσώπων από την Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης.

Το πέτρινο εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας έχει περίφημες Αγιογραφίες και οι εργαζόμενοι του Ορυχείου έχουν δώσει όλο τους το μεράκι για να το διατηρούν σε πολύ καλή κατάσταση.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here