Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΠΑΛΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

0
226

Πραγματοποιήθηκε στον Άκοβο την Κυριακή 8 Ιουνίου ο εορτασμός της επετείου της μάχης της Δραμπάλας. Φέτος με την υποστήριξη εκπαιδευτικών είχαμε και την τέλεση του πρώτου διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα την ιστορική μάχη της Δραμπάλας.

Στο ιστορικό ύψωμα της Δραμπάλας αναμετρήθηκαν τον Ιούνιο του 1825 για πρώτη φορά ο Ιμπραήμ και ο Κολοκοτρώνης. Στη μάχη αυτή, που κράτησε τρεις μέρες, αναμετρήθηκαν 6000 Έλληνες υπό την αρχηγία του Θ. Κολοκοτρώνη με τα στρατεύματα του Ιμπραήμ που αποτελούνταν από 20.000 πεζικό (Αιγυπτίους-Αλβανούς), 2.000 ιππείς και 35 βαρέα όπλα (κανόνια, όλμους, τηλεβόλα). Σε αυτή την μάχη συμμετείχαν και διέπρεψαν όλοι οι τοπικοί αγωνιστές της Φαλαισίας και της Μεγαλόπολης και ήταν από τις φονικότερες και σκληρότερες του αγώνα .

Η σπουδαιότητα της μάχης της Δραμπάλας έγκειται στο ότι έγινε αμέσως μετά τις καταστρoφικές ήττες των Ελλήνων στη Σφακτηρία, στο Κρεμμύδι και στο Μανιακή, έδωσε στους Έλληνες χρόνο να ανασυνταχθούν, εδραίωσε την πεποίθηση ότι ο Ιμπραήμ δεν ήταν πια ανίκητος και οδήγησε στην νικηφόρα μάχη των Ελλήνων στους Μύλους.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης μετέδωσε ζωντανά στο διαδίκτυο στιγμιότυπα, δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες από τον εορτασμό.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here