ΑρχικήΑΡΘΡΑΟ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;

Τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου ( 2 -3 ημέρες πριν γίνει η αλλάγή σκυτάλης στον Δήμο) υπογράφτηκαν κάποιες αποφάσεις του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα , με τις οποίες δίνει την συγκατάθεση του να μετακινηθούν υπάλληλοι του Δήμου Μεγαλόπολης . Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχουν καμία σημασία τα ονόματα και οι λόγοι που ο καθένας υπάλληλος έκανε αυτή την αίτηση. Είναι δικαίωμα του καθενός και δεν τίθεται καμία κρίση και κανένας σχολιασμός πάνω σε αυτό. Η ερώτηση μου απλά έχει να κάνει με το αν ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει την ευχέρεια και την δυνατότητα να αποδεσμεύει υπαλλήλους του σε άλλες υπηρεσίες.

[blockquote style=”1″]Και για να γίνω πιο αναλυτικός θα δώσω το εξής παράδειγμα: Αν στις θέσεις που ήταν οι εν λόγω υπάλληλοι υπάρχουν άλλοι να κάνουν την δουλειά τους , τότε όλα καλώς. Αν όμως η αποδέσμευση των υπαλλήλων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος στους πολίτες , τότε ενδεχομένως κακώς να δόθηκε η έγκριση. [/blockquote]

Και επαναλαμβάνω αυτό που αναφέρω δεν έχει καμία σχέση με τα ονόματα των υπαλλήλων που έτυχε τώρα η περίπτωση τους.

Αυτό που ρωτάω έχει να κάνει με την γενικότερη στάση που θα έπρεπε να κρατάει ο Δήμος Μεγαλόπολης για όλους.

Ο σχετικός νόμος που καλύπτει την διαδικασία έχει προβλέψει ότι ο Δήμαρχος μπορεί να δηλώσει άρνηση αν συντρέχουν λόγοι.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

[blockquote style=”1″]Για την ολοκλήρωση της μετάταξης απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης. Η γνώμη του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης αποστέλλεται εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από τη λήψη του πίνακα του προηγούμενου εδαφίου, στο φορέα υποδοχής και στον οικείο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης του φορέα υποδοχής, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Εάν εντός της προθεσμίας των πέντε (5) ημερών δεν εκδοθεί σύμφωνη ή αρνητική γνώμη, τεκμαίρεται η σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης για την ολοκλήρωση της μετάταξης.[/blockquote]

Βέβαια την απάντηση θα πρέπει να την δώσει πλέον ο καινούργιος Δήμαρχος και ο απερχόμενος που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα. Αλλά θα έχει μεγάλη σημασία πιστεύω για όλους μας !

Τα σχετικά έγγραφα υπάρχουν στην Διαύγεια του Δήμου αλλά δεν τα δημοσιεύω γιατί δεν έχει σημασία να διαβάσει κανείς τα στοιχεία των υπαλλήλων.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια