Ο Δήμος Μεγαλόπολης με εντολή Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ελευθέρωσε τα αδέσποτα σκυλιά – Αναζητείται άμεσα λύση!

0
471

Σύμφωνα με πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης , τις προηγούμενες ημέρες δόθηκε εντολή από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  να αφεθούν ελεύθερα όλα τα αδέσποτα σκυλιά τα οποία τα είχε κλεισμένα ο Δήμος Μεγαλόπολης σε χώρο στα παλιά σφαγεία.

Η απόφαση αυτή  πάρθηκε αφού είχε γίνει έλεγχος στις εγκαταστάσεις, είχαν καταγραφεί παρατηρήσεις και είχε  δοθεί μια προθεσμία η οποία τελικά έληξε χωρίς να γίνει τίποτα.

Δεν ξέρουμε αν καλώς η κακώς δόθηκε αυτή η εντολή , ξέρουμε μόνο ότι η ελευθέρωση των ζώων αυτών αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή μας.

‘Ηδη στις λίγες αυτές ημέρες καταγράφηκαν επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά σε κοπάδια από ζώα στα περίχωρα της Μεγαλόπολης (πρόβατα-κατσίκες) και οι κτηνοτρόφοι απειλούν με μηνύσεις. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, αυτή την φορά ήταν επιθέσεις σε ζώα αύριο μπορεί να έχουμε επιθέσεις σε μικρά παιδιά. Η κατάσταση δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτη.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης ακόμα δεν έχει έτοιμη την λύση που προβλέπει η νομοθεσία. Έχουν γίνει κάποια βήματα , έχουμε δει να υπάρχουν κάποιες προβλέψεις αλλά δυστυχώς είμαστε πολύ μακριά από αυτά που προβλέπει ο νόμος.

Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές , ο νόμος υποχρεώνει τον Δήμο να κατασκευάσει υποδομές αλλά δεν του εξασφαλίζει τους πόρους, τα όποια χρήματα χρειαστούν θα τα πληρώσουμε τελικά εμείς οι πολίτες. Ήδη οι δαπάνες για τροφή , κτηνιατρική παρακολούθηση και  στείρωση με τις προσωρινές λύσεις που εφαρμόζονται ανέρχονται σε 30.000 ευρώ τον χρόνο.

Όμως εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου που οι πολίτες και τα μικρά παιδιά κυκλοφορούν πιο πολύ έξω , η ελευθέρωση όλων αυτών των ζώων αποτελεί μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή να λύσει.

Ταυτόχρονα πολλοί συμπολίτες μας συνεχίζουν να εγκαταλείπουν σε διάφορα χωριά και περιοχές αδέσποτα νεογέννητα ζώα. Θα πρέπει να καταγράψουμε και την μεγάλη ευθύνη όλων όσων έχουν ζώα αλλά τα αφήνουν να αναπαράγονται ελεύθερα έχοντας  την εύκολη λύση της εγκατάλειψη των νεογέννητων.

Ελπίζουμε να υπάρξει άμεσα μια σοβαρή λύση στο θέμα.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here