Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας καταγγέλλει τον εμπαιγμό των αγροτών από τον ΕΛΓΑ

0
213

Πως είναι δυνατόν μετά την ολική καταστροφή που υπέστησαν οι αγρότες ειδικά στην Τεγέα από την χαλαζόπτωση του Μαΐου να δίδει ποσοστά ζημιάς 35% όταν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ μιλούσαν για ολική καταστροφή.

´Ολοι γνωρίζουμε ότι η ζημιά που είχε προκληθεί στα δέντρα ήταν σχεδόν ολοκληρωτική. Οι εικόνες τότε ήταν αποκαλυπτικές τις ζημιά. Τώρα τους καλούν να κάνουν ενστάσεις για να γίνει επανεξέταση.
Είναι ευθύνη του ΕΛΓΑ που δεν βγήκαν έγκαιρα τα πορίσματα, ώστε να γινόταν η επανεξέταση πριν από την συγκομιδή των καρπών. Τον Μάιο δήλωναν από τον ΕΛΓΑ ότι η εκτίμηση και η καταβολή της αποζημίωσης θα ήταν άμεση. Ακόμα και να κάνουν τώρα τις ενστάσεις οι αγρότες, οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ τι επανεξέταση θα κάνουν μετά από 10 μήνες;

Καλούμε τον ΕΛΓΑ να αποζημίωση άμεσα τους αγρότες για το 100% της ζημιάς από την χαλαζόπτωση του Μαΐου, που υπέστησαν και να σταματήσει άμεσα η κοροϊδία.

Συντασσόμαστε με το πλαίσιο αιτημάτων επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς που διεκδικεί άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες και φυσικές καταστροφές και μέτρα αποκατάστασης του αγροτοκτηνοτροφικού κεφαλαίου. Ο ΕΛΓΑ να γίνει κρατικός φορέας, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες της καταστροφές σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αυτοί οι αγρότες περιμένουν αυτά τα χρήματα για να καλλιεργήσουν την γη τους αυτή την έτσι και αλλιώς δύσκολη χρόνια.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here