Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ !

Για το θέμα της επικείμενης πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης είπε ότι η Μεγαλόπολη είναι μία επιβαρυμένη περιοχή και ότι είναι εκ του πονηρού …
το εργοστάσιο της Μεγαλόπολης να είναι ο πρώτος χώρος που θα εφαρμοστεί αυτή η πολιτική.
Υπογράμμισε ότι το ενεργειακό κέντρο της Μεγαλόπολης αποτελεί τη μεγάλη δύναμη για την Πελοποννήσου που επηρεάζει τους δείκτες ανεργίας και οικονομίας. «Είμαστε απέναντι αυτή τη λογική. Δεν μπορούμε να συζητούμε για αποφάσεις που παίρνονται στο πόδι. Δεν θα συζητήσουμε ποτέ μαζί τους, αν δεν μας εισηγηθούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την περιοχή μας».

Ο Δημήτρης Δράκος είπε ότι η Μεγαλόπολη είναι επιβαρυμένη περιοχή που έχει υποστεί ασφυκτικές περιβαλλοντικές πιέσεις και έχει συμβάλλει για την ενεργειακή ισορροπία της Νοτίου Ελλάδος, με τίμημα εξαιρετικά σημαντικό.
Στη συνέχεια, τόνισε ότι θα δημιουργηθούν  μείζονα ζητήματα με το εργασιακό καθεστώς και με το περιβάλλον και έκλεισε την τοποθέτησή του, λέγοντας ότι η παράταξή του συντάσσεται με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης και με τις θέσεις των εργαζομένων.
Την πλήρη υιοθέτηση του ψηφίσματος των εργαζομένων της ΔΕΗ ανακοίνωσε ο Λάμπρος Μπούκλης.

Την υιοθέτηση του περιεχομένου της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεγαλόπολης, για την επικείμενη πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο.
Διαφώνησαν μόνο οι Γόντικας και Γούργαρης που έθεσαν άλλη πρόταση που απορρίφθηκε και προβλέπει τη ριζική αντίθεση στην πώληση των μονάδων και τάσσεται υπέρ ενός 100% ενιαίου κρατικού φορέα ενέργειας.

Να θυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης είχε αποφασίσει τα εξής:

«1. Καταγγέλλει τις μεθοδευμένες ενέργειες της Κυβέρνησης για την πώληση Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε.,  που σχεδιάζει το Υπουργείο  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού (ΠΕΚΑ) στα Μ.Μ.Ε., όπου αναφέρεται και  η πώληση Μονάδος στη περιοχή του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης.
2.   Εκφράζει την αντίθεσή του σε  κάθε πιθανό σενάριο πώλησης των Μονάδων της ΔΕΗ  Α.Ε. Μεγαλόπολης, καθ’ όσον αυτό σημαίνει ανατροπή της έως σήμερα υφισταμένης κατάστασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που συνεπάγεται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ Α. Ε. με την τοπική κοινωνία.
Οι μονάδες ΙΙΙ και ΙV της ΔΕΗ  A.E. Μεγαλόπολης είναι ιδιαίτερα προνομιούχες, καθόσον μπαίνουν σε λειτουργία κατά προτεραιότητα και στηρίζουν την Τάση στο Σύστημα Ηλεκτροδότησης Νότιας Ελλάδος.
3.   Απορρίπτει το πρόσχημα της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας καθόσον επιχειρείται μια βίαιη υφαρπαγή της περιουσίας της ΔΕΗ Α.Ε. και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Δημοσίου, δεδομένου ότι η υπό σχεδιασμό νέα Εταιρεία (Μικρή ΔΕΗ) θα πωληθεί ερήμην της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. και των εργαζομένων της.
4.  Διαμηνύει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά τη κατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης, της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και όχι μόνο, καθώς δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας και αγωνίας πρώτιστα στους εργαζόμενους και τα στελέχη της Επιχείρησης και κατ’ επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας μας. Η Ενέργεια είναι Κοινωνικό αγαθό και δεν χαρίζεται σε κανένα.
Η επιχειρούμενη διάλυση της ΔΕΗ Α.Ε. συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν Πυλώνα Ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η Χώρα να σταθεί για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση που βιώνει.
5.  Καλεί όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, όλους τους Φορείς και τους Συλλόγους, σε εγρήγορση, συμπόρευση και αγώνα για την αποτροπή των σχεδίων της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ ενάντια στη πώληση των Μονάδων της ΔΕΗ Α. Ε., καθόσον αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την οριστική διάλυσή της.
6.  Δηλώνει ότι θα είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α. Ε. και δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δυναμικά στο πλευρό τους σε κάθε αγώνα για την αποτροπή τέτοιων σχεδίων.»

Από το ιστολόγιο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,835ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,361ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια