Οργανωμένη εξόντωση αδέσποτων σκύλων στην Μεγαλόπολη

0
1515

Οι δολοφονίες σκύλων στην Μεγαλόπολη, αδέσποτων και μη, δυστυχώς συνεχίζονται.
Και δεν είναι μόνο η ανησυχία των φιλόζωων ή των πιο ευαισθητοποιημένων της τοπικής κοινωνίας, αυτό που απασχολεί κυρίως είναι οι πρακτικές που ακολουθούν ο δράστης η οι δράστες.

Περίπου 8 με 10 σκυλιά τα οποία είχαν μαζευτεί από τον Δήμο Μεγαλόπολης πριν 4 περίπου μήνες , είχαν περάσει από ιατρικό έλεγχο και είχαν επιστρέψει στο φυσικό τους περιβάλλον όπως λέει η νομοθεσία, έγιναν στόχος κατ’ επανάληψη από ανεγκέφαλους συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα προχθές Πέμπτη 4 Ιανουαρίου ο συνεργάτης του Δήμου Μεγαλόπολης πηγαίνοντας να ταίσει τα σκυλιά που βρίσκονται πλησίον του Βιολογικού Καθαρισμού, είδε έναν άνδρα να αποχωρεί από το σημείο. Μετά από λίγο και ενώ ετοιμαζόταν να βγάλει τις τροφές μαζί με μια συμπολίτισσα μας είδαν στον χώρο πεταμένες πολλές φόλες. Τα σκυλιά δεν είχαν προλάβει να τις φάνε εκτός από 2 τα οποία αμέσως έλαβαν φροντίδα από την φιλόζωη συμπολίτισσα μας η οποία τους έκανε αρκετές ενέσεις και κατάφερε να τα σώσει. Για το συμβάν ενημερώθηκε αμέσως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δούκουρης και μαζί με τον εντεταλμένο συνεργάτη του Δήμου πήγαν και και έκαναν αναφορά στην Αστυνομία. Όμως δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις εναντίον του άνδρα που εθεάθη στην περιοχή.

Την επόμενη ημέρα 5 Ιανουρίου , η ίδια συμπολίτισσα μας πήγε πάλι στον χώρο για να ταίσει τα σκυλιά και διαπίστωσε ότι πάλι υπήρχαν φόλες, ακριβώς οι ίδιες με την προηγούμενη ημέρα.
Αυτή την φορά όμως παρόλο τις προσπάθειες που έγιναν, 2 σκυλιά δεν τα κατάφεραν και πέθαναν.

Η συνεχόμενη προσπάθεια και το ίδιο είδος φόλας που χρησιμοποιήθηκε , δείχνουν οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης των σκυλιών. Για ακόμη μια φορά στην Μεγαλόπολη έχουμε τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here