Οργή για τις δηλώσεις Νίκα στην Καλαμάτα – Κατακραυγή από τα μέσα ενημέρωσης

0
303

Μόνο αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα τόσο στους συντοπίτες του Καλαματιανούς όσο και στα κανάλια και στα μέσα ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας μετά τον ακαριαίο θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη από σαϊτα κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα.

Σημειωτέον ότι το έθιμο αυτό διοργανώνεται με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας και της ΕΛ.ΑΣ ενώ, όπως είναι εύκολο να διαπιστώσει κάποιος, μέτρα ασφαλείας που να ανταποκρίνονται στην επικινδυνότητα του συγκεκριμένου εθίμου δεν λαμβάνονται ποτέ.

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος είναι και υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Νέα Δημοκρατία, μετά το τραγικό γεγονός δήλωσε απλώς ότι «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Όταν έχεις στη δική σου τη βάρδια και σε εκδήλωση την ευθύνη διοργάνωσης της οποίας έχεις εσύ, δεν μιλάς τόσο κυνικά. Ωστόσο ο δήμαρχος έτσι ακριβώς μίλησε.

Ο γιος του αδικοχαμένου εργαζόμενου απάντησε σκληρά στον δήμαρχο (δείτε ΕΔΩ). Αλλά σκληρά τον αντιμετώπισε και ο Τύπος -και μάλιστα εφημερίδες και κανάλια που εκφράζουν τις απόψεις του κόμματος το οποίο ο κ. Νίκας εκπροσωπεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης δείτε «Πρώτο Θέμα» (ΕΔΩ), iefimerida.gr (ΕΔΩ), znews.gr (ΕΔΩ), protagon.gr (ΕΔΩ).

Μετά την πανελλήνια κατακραυγή, ο δήμαρχος Καλαμάτας «τα γύρισε» σε σχέση με την απαγόρευση ή μη του εθίμου, αναφέροντας στην ανακοίνωσή του (δείτε ΕΔΩ) ότι «η σημερινή Δημοτική Αρχή συνέχισε την παράδοση όλων των προηγουμένων, στηρίζοντας το έθιμο στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Επομένως, είναι προφανές, πως ύστερα από το χθεσινό συγκλονιστικό γεγονός της απώλειας ανθρώπινης ζωής, η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια».

από το ArcadiaPortal.gr

Η δήλωση του γιου του θύματος
Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here