Οργάνωση της ΚΝΕ: Ιστορικός περίπατος στην Τρίπολη (pics)

0
125

Την Κυριακή 20 Οκτώβρη 2019 πραγματοποιήθηκε ιστορικός περίπατος στην Τρίπολη που οργανώθηκε από την Οργάνωση της Τρίπολης της ΚΝΕ.

Οι μαθητές, φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στον ιστορικό περίπατο είχαν την ευκαιρία να μπουν στα υπόγεια του δικαστικού μεγάρου Τρίπολης, που λειτούργησαν σαν φυλακές σε όλη τη δεκαετία του ’40 και έχουν στους τοίχους χειρόγραφα μηνύματα των κρατουμένων και μελλοθανάτων ειδικά την περίοδο 1944 και 1947 – 1949 που λειτούργησε το Έκτακτο Στρατοδικείο Τρίπολης. Επισημάνθηκε η ανάγκη για την άμεση συντήρηση αυτών των χώρων.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το μνημείο του Αγιο – Νικόλα όπου εκεί αναγράφονται τα ονόματα 300 και πλέον εκτελεσμένων πατριωτών την περίοδο της κατοχής από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Ο περίπατος συνεχίστηκε με επίσκεψη στο χώρο του Αϊ – Θανάση όπου βρίσκονται τα μνημεία του Ιταλοελληνικού πολέμου (1940 – 1941), το μνημείο εκτέλεσης 40 πατριωτών από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους την Πρωτομαγιά του 1944 και το μνημείο των εκτελεσμένων με αποφάσεις του Έκτακτου Πρωτοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947 – 1949. Τέλος επιστρέφοντας στο κέντρο της πόλης οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το μνημείο των 10 κρεμασμένων αγωνιστών στα μπαλκόνια της οδού Ταξιαρχών από τα Γερμανικά στρατεύματα στις 15 Ιανουαρίου 1944.

Δελτίο Τύπο

Δείτε φωτογραφίες στο ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here