Ομόφωνη απόφαση για την δημιουργία φυλακών στην Μεγαλόπολη (video-photo)

1
2253

Το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την δημιουργία φυλακών στον Δήμο Μεγαλόπολης.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλος ανέφερε ότι πρέπει να παρθεί μια καταρχήν απόφαση για το αν η Μεγαλόπολη θέλει τις φυλακές και στην συνέχεια να μπορεί να κάνει τις διαπραγματεύσεις που απαιτούνται. Ο αρχικός στόχος είναι να γίνουν αγροτικές φυλακές οι οποίες χρειάζονται 1.000 με 1.500 στρέμματα έκταση και αναμένεται να προσφέρουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας άμεσα ή έμμεσα.

Σε ερώτημα που τέθηκε αν υπάρχει καμία σχέση με τα όσα ζητάει ο Δήμος Τρίπολης για το ίδιο θέμα, αναφέρθηκε ότι η Μεγαλόπολη συζητάει για αγροτικές φυλακές αλλά αν αυτό δεν μπορεί να γίνει , ζητάει την δημιουργία οποιουδήποτε σωφρονιστικού καταστήματος.

Η παράταξη Μιχόπουλου ψήφισε υπέρ της πρότασης του Δημάρχου και ο επικεφαλής Κώστας Μιχόπουλος μίλησε για την ανάγκη συνεννόησης και ανέφερε ότι ψηφίζει θετικά στο να παρθεί καταρχήν μια απόφαση και έπειτα να αναλυθούν και οι επιμέρους λεπτομέρειες, επίσης ζήτησε την λειτουργία της διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα αντιμετωπίσει όλα τα θέματα που αφορούν την μεταλιγνιτική εποχή.

Η παράταξη Τσιριγώτη ψήφισε και αυτή θετικά , συμφώνησε με τα λεγόμενα του Κώστα Μιχόπουλου και έθεσε και επιμέρους θέματα. Συγκεκριμένα:

1) Άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την κατασκευή φυλάκων στη Μεγαλόπολη.
2) Οι προσλήψεις του προσωπικού που θα στελεχώσουν το κατάστημα κράτησης να είναι από τον Δήμο Μεγαλόπολης με Υ.Α. και όχι άλλες περιοχές ή με μεταφορά προσωπικού από άλλες φυλακές.
3) Υποχρεωτικός τόπος διαμονής των εργαζόμενων στις φύλακες, ο Δήμος Μεγαλόπολης.
4) Όλες οι προμήθειες να γίνονται με διαγωνισμό από την αγορά της Μεγαλόπολης.
5) Οι φυλακές να κατασκευαστούν σε τοποθεσία που θα αναγκάζονται οι επισκέπτες να διέρχονται μέσα από την πόλη της Μεγαλόπολης.
6) Αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου με την κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου.
7) Πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. Μεγαλόπολης με γιατρούς ειδικοτήτων.
Η κατασκευή του Γενικού Καταστήματος Κράτησης ( Φυλακές ) να γίνει με χρηματοδότηση από Π.Δ.Ε. και Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

Ο Γεώργιος Κατσιρούμπας ανέφερε ότι η πάγια θέση της παράταξης του είναι εναντίον των φυλακών και ψήφισε λευκό.

δείτε φωτογραφίες και το βίντεο με την συζήτηση από την κάμερα του Καφενείου Μεγαλόπολης:

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυστυχώς η νομοθεσία δεν επιτρέπει την πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο με το κριτήριο της εντοπιότητας (κωδικός 06) για Δήμους άνω των 10.000 κατοίκων όπως η Μεγαλόπολη. Το κριτήριο της εντοπιότητας προσμετράται για παραμεθόριες περιοχές και για δήμους με πληθυσμό κάτω των 10.000 όπως ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία. Οπότε όλες αυτές οι παρεμβάσεις είναι για δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here