Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας: Απάντηση στις ύβρεις και τις απειλές του κ. Δημάρχου Μεγαλόπολης

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών ,Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας έχει μια ιστορική διαδρομή συνδεδεμένη με την ανάπτυξη όχι μόνο της Αρκαδίας αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα . Είναι η μόνη  Ομοσπονδία που έχτισε και λειτούργησε για δεκαετίες Σχολή Εργοδηγών και τροφοδότησε με στελέχη όλες τις  βιομηχανικές μονάδες να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους  μετά το 1950.

Αυτήν την πορεία συνεχίζουμε και εμείς όλα αυτά τα χρόνια που οι συνάδελφοί μας, μας εμπιστεύτηκαν την Διοίκηση .

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η ευημερία των μελών μας είναι συνάρτηση της ευημερίας της ευρύτερης κοινωνίας και της παραγωγής πλούτου είμαστε στην πρώτη γραμμή στον αγώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας .

Η Ομοσπονδία έχει διοργανώσει Συνέδρια και Ημερίδες στις οποίες έχει καταθέσει δεκάδες πολύ συγκεκριμένες αναπτυξιακές  προτάσεις για την τοπική και την Περιφερειακή ανάπτυξη πολύ πριν γίνει Δήμαρχος ο κ. Χριστογιανόπουλος.

Αξιοποιώντας την γνώση και συνεργαζόμενοι με κορυφαία Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα από την Ελλάδα και την Ευρώπη έστησε το Κέντρο Αγροτεχνολογίας , Καινοτομίας και Κυκλικής Οικονομίας  AGRIBATOR ,διοργάνωσε το 1ο Διεθνές Συνέδριο ΓΕΩΡΓΊΑ 4.0 , τρέχει 6 ερευνητικά προγράμματα στην Αγροδιατροφή , συνέταξε ένα πολύ εμπεριστατωμένο σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης για την Μεγαλόπολη και  το κατέθεσε σε όλους τους αρμόδιους φορείς, Εθνικούς , Περιφερειακούς και Τοπικούς .

Το σχέδιο αυτό το έχει παρουσιάσει σε δεκάδες συνεντεύξεις και το έχει υποστηρίξει τόσο μέσα στο εταιρικό σχήμα του ΣΔΑΜ όσο και σε όλες τις συναντήσεις που έχουν γίνει με τους αρμόδιους Υπουργούς . Ένα σχέδιο με επίκεντρο την αγροδιατροφή και την μεταποίηση που θα μετέτρεπε την Μεγαλόπολη σε μια Μικρή Ολλανδία  με χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η Ομοσπονδία βλέποντας την ολιγωρία τους αυτοσχεδιασμούς και τις παλινωδίες των Αρμοδίων Αρχών να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες − γιατί η χρηματοδότηση έχει ημερομηνία λήξεως το 2027 − προέβη πολλάκις σε σκληρή κριτική  τόσο για το εδαφικό όσο και το Επιχειρηματικό Πάρκο και την παντελή έλλειψη οράματος και στρατηγικής στόχευσης.  Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε όλα . Γι αυτό και 4 χρόνια μετά είμαστε εκεί που ξεκινήσαμε αλλά με χαμένα τα εδάφη ,χωρίς  Επιχειρηματικό Πάρκο και με τις εμβληματικές επενδύσεις στα αζήτητα.

Αυτή είναι η Ομοσπονδία που έπρεπε να γνωρίζεις και να συμπορεύεσαι ,αλλά δυστυχώς λοιδορείς κ. Δήμαρχε .

Εμείς έχουμε όραμα και θέσεις για την Αρκαδία και την Περιφέρεια του 2050 και το παλεύουμε ιδίοις εξόδοις ενώ εσείς εξαντλείστε σε σκληρούς αγώνες με τους συμμάχους σας για καμιά  ¨καινοτόμα¨ μελετούλα των 200.0003 €  εκάστη και κομπάζετε απαριθμώντας τες στα δελτία τύπου. Αλήθεια πόσες θέσεις εργασίας θα προκύψουν από αυτές ;

Όσο για τις ύβρεις και τις απειλές αυτές χαρακτηρίζουν αυτούς που τις εκστομίζουν .
Στη Δημοκρατία κ. Δήμαρχε  ο διάλογος γίνεται με επιχειρήματα .
Όποιος έχει τα παραθέτει . Όποιος δεν έχει καταφεύγει σε επιθέσεις .

Και το σημαντικότερο 4 χρόνια μετά, μάλλον έχετε σύγχυση με τις αρμοδιότητες του Δημάρχου .
Ούτε ιδιοκτησία σας είναι ο Δήμος, ούτε έχετε κάποιο βασιλικό προνόμιο να μοιράζετε τον λόγο και να τον αφαιρείτε από όποιον δεν σας αρέσει .

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να παρεμβαίνει δημιουργικά με σύνεση και επιστημονική τεκμηρίωση και να επιδιώκει την μέγιστη δυνατή συναίνεση όλων ανεξαιρέτως των δυνάμεων της περιοχής .
Όσο για τα περί Δικαιοσύνης καλώς να ορίσετε.
Για την ώρα έχετε να πείτε κάτι για αυτά που ρωτάμε ;  Θα περιμένουμε
 

Και επιτέλους Μάθετε και λίγη γεωγραφία. Η Ομοσπονδία είναι της Αρκαδίας και η Μεγαλόπολη επαρχία της Αρκαδίας. Έχουμε υποχρέωση και θα παρεμβαίνουμε .
Οι εκλογές είναι δικό σας πρόβλημα και δεν μας αφορά .
Η ανάπτυξη όμως της Περιοχής μας αφορά όλους και εκεί θα παρεμβαίνουμε χωρίς να σας ζητάμε την άδεια.
Τους δε αυτόκλητους σωτήρες  αναζητήστε τους στο περιβάλλον σας κ. Δήμαρχε.
Και εάν την πατήσατε ακούγοντας τους μη χάνετε την ψυχραιμία σας.
Αυτό δεν είναι ίδιον των σοφών ανδρών.

Καληνύχτα σας

 ΥΓ. Για όσους καλόπιστους συμπολίτες μας που τυχαίνει να μην  γνωρίζουν τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και του AGRIBATOR  τις παραθέτουμε συνημμένα και θα είναι μια καλή ευκαιρία να τις εμπλουτίσουμε με νέες ιδέες και να τις αναμορφώσουμε προς το καλύτερο.

Δελτίο τύπου Ομοσπονδίας Επαγγελματιών ,Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας

Παρέμβαση του AGRIBATOR γι… by Παναγιώτης Αλεβίζος

PROJECT "Μεταλιγνιτική… by Παναγιώτης Αλεβίζος

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,685ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,316ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ