ΑρχικήΑΡΘΡΑΟμιλία του Δημήτρη Αλεξόπουλου την Παρασκευή 24 Μαΐου

Ομιλία του Δημήτρη Αλεξόπουλου την Παρασκευή 24 Μαΐου

Την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 11:00 , θα γίνει προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δήμαρχου Μεγαλόπολης Δημήτρη Αλεξόπουλου στο εκλογικό του κέντρο στην Μεγαλόπολη.


Ενημέρωση άρθρου: Από τον υποψήφιο Δήμαρχο Μεγαλόπολης Δημήτριο Αλεξόπουλο, λάβαμε και σας δημοσιεύουμε την ομιλία που θα απευθύνει αύριο Παρασκευή 24 Μαΐου στην κεντρική του προεκλογική ομιλία.

Φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες του Δήμου Μεγαλόπολης που εκτείνεται από το Κοτύλιο ως το Νιοχώρι Φαλαισίας και από τους Χράνους ως τα Λυκόχια και του Σκορτσινού, σας καλωσορίζω σε αυτή την μεγαλειώδη σημερινή συγκέντρωση δηλαδή στη κεντρική μου ομιλία πριν από τις εκλογές.

 Επίσης καλώ όλες και όλους τις ετεροδημότισσες και τους ετεροδημότες των Αθηνών και απανταχού της Ελλάδος γωνιάς, να έρθουν και να ψηφίσουν στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 και σας ζητώ να υποστηρίξετε, να στηρίξετε και να υπερψηφίσετε τον πολυδύναμο ενωτικό συνδυασμό μας της «ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗΣ» του λαού ολόκληρου του Δήμου της Μεγαλόπολης χωρίς κομματικούς υπαινιγμούς και εναγκαλισμούς, αλλά να ψηφίσετε ελεύθερα και να βγάλετε εσείς τον Δήμαρχό σας χωρίς προκαταλήψεις και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας.

Γεννήθηκα στη Σύρνα από γονείς αγρότες το 1949, επήγα σχολείο στη Σύρνα, γυμνάσιο στη Δημητσάνα και λύκειο στη Τεγέα. Υπηρέτησα στην Αεροπορία με την ειδικότητα του κρυπτογράφου στη διάρκεια της 7ετίας. Μετά το στρατιωτικό ασχολήθηκα με τις οικοδομές ως εργολάβος και από κει πήρα σύνταξη από το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ διότι παράλληλα με τις οικοδομές είχα ανοίξει και λειτουργούσα διάφορα καταστήματα. Έχω χρηματίσει 8 χρόνια, δύο  4ετίας πρόεδρος της κοινότητας Σύρνας, και μια 4ετία ως αξιωματική αντιπολίτευση στο χωριό μου. Έχω κατέβει 4 φορές ως υποψήφιος βουλευτής, 2 φορές με το ΔΗΚΚΙ του Δημ. Τσοβόλα  1ος στην Αρκαδία, και 2 φορές με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Είμαι Λυκαιονίκης αθλητής όλων των εποχών από το 1973 μέχρι σήμερα, εξ’ ου και οι φωτογραφίες οι αθλητικές που βλέπετε πίσω μου με τα χρυσά μετάλλια.  Έχω ζήσει ως Έλληνας του εξωτερικού στη Βενεζουέλα  επί μία 5ετία και μιλώ την ισπανική γλώσσα.

  Φίλες  και φίλοι, σήμερα θα ξεκινήσω την ομιλία μου που θα είναι βαρυσήμαντη και δεν θα έχετε ακούσει πάλι τέτοια εμπεριστατωμένη ομιλία, ποτέ στο παρελθόν από χείλη υποψηφίου δημάρχου στον τόπο μας. Θα σας επαναλάβω μερικά πράγματα που είπα στα εγκαίνια του εκλογικού μου κέντρου για να τα εμπεδώσετε καλά, και επειδή πολλοί από το σημερινό ακροατήριο δεν είσαστε παρόντες τότε σε ‘κεινη την ομιλία και τη συγκεκριμένη συγκέντρωση.

Και ξεκινώντας από εκεί, σας παρακαλώ να με ακούσετε με προσοχή ή μάλλον θα μπορούσα να πω με χριστιανική ευλάβεια σήμερα.

Πέρασαν φίλες και φίλοι,  συνδημότισσες και συνδημότες, χρόνια ολόκληρα, πολλά χρόνια απραγίας και μαρασμού της Μεγαλόπολης, της πόλης μας που μόνο το όνομα έχει της Μεγάλης Πόλης, την οποία την έχουν κάνει χωριό, όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου.

 Φίλες και φίλοι της πόλης μας και σαν να μην έφτανε αυτό τοποθέτησαν και επιτήδειες πλάκες (στήλες)  3 τον αριθμό στις εισόδους της πόλης μας για να το πιστοποιήσουν και πρακτικά πως η Μεγαλόπολη έχει τελειώσει.

Δεν ξέρω τίνος ήταν η φαεινή ιδέα αυτή της τοποθέτησης των μαρμάρων αυτών με την επιγραφή Μεγαλόπολη, δηλαδή «ενθάδε κείται».

Φίλες και φίλοι, δεν μπορώ να μην το πω, πως η πρώτη απόφαση που θα πάρω ως Δήμαρχος και ως Δημοτικό  Συμβούλιο θα είναι αυτή που θα ξηλώσω τα κενοτάφια αυτά με την λέξη Μεγαλόπολη και τούτο αφού πρώτα βέβαια με συμπεριλάβετε,  με επιλέξετε,  με αναδείξετε και με εκλέξετε ως Δήμαρχό σας.

Μεγαλοπόλιτισσες και Μεγαλοπολίτες σας κάνω έκλυση αυτή τη στιγμή, από αυτό το βήμα εδώ και σας λέω «διώξτε τους», τους  παλιούς Μεγαλοπολιτοπατέρες, δείξτε τους με την ψήφο σας την πόρτα της εξόδου για να πάρει άλλη στροφή ο τόπος μας και να αλλάξει πρόσωπο και όχι οι ίδιοι και ίδιοι να εναλλάσσονται και να διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου μας κατά τρόπο που δεν είναι  σωστός και ενδεδειγμένος. Φτάνει πια!  

Αναδείξτε τον πολυδύναμο Ενωτικό Συνδυασμό της ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗΣ  πρώτη εκλογική δύναμη, εμπιστευθείτε τις τύχες της πόλης μας σε μας και δεν θα μετανιώσετε ποτέ. Γιατί οι συνεργάτες μου και ‘γω έχουν τα προσόντα να αναστήσουμε αυτόν τον ιερό τόπο και να γίνει όπως ήταν παλιά, την εποχή του Πολύβιου αλλά και του Φιλοποίμενος άξια τέκνα Μεγαλοπολιτών.

Στο  σημείο αυτό φίλες και φίλοι, Μεγαλοπολίτισσες, Μεγαλοπολίτες να αλλάξουμε λίγο ρώτα και να πούμε 5 πράγματα για το παρελθόν του Δήμου και της πόλης μας  και θα απευθύνω προς εσάς κάποια ερωτήματα και αν μπορείτε μου απαντάτε, αλλά και προς εκείνους που είχαν τις τύχες της πόλης μας τα προηγούμενα χρόνια.

1ον Γνωρίζει κανείς από εσάς φίλες και φίλοι, τι έργα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια! ΟΧΙ, αφού ποτέ καμία διοίκηση ή ο εκάστοτε Δήμαρχος δεν έκαναν τον επιβαλλόμενο από τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και τον νόμο ετήσιο απολογισμό.

2ον Γνωρίζει καμία και κανείς από εσάς πόσα χρήματα έχει στοιχίσει μέχρι τη σήμερον ημέρα που μιλάμε η περίφημη Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης Α.Ε.;  ΟΧΙ, Ένας ειδήμονας και υπεύθυνος στον τομέα αυτό έχει εκμυστηρευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου πρόσφατα, πως η Τηλεθέρμανση Α.Ε., έχει στοιχίσει 60 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ.

3ον  Είναι οι Μεγαλοπολίτες και οι Μεγαλοπολίτισσες ευχαριστημένοι από την τιμή της Τηλεθέρμανσης και απόδοσή της;  Γιατί δεν συνδέθηκε και με την 4η Λιγνιτική Μονάδα για να μην έχει διακοπές στην παροχή θερμού νερού στην πόλη μας; ΟΧΙ δεν συνδέθηκε.

4ον  Ξέρουν οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου μας πως και αυτοί ακόμα οι κάτοικοι πληρώνουν τηλεθέρμανση με πλάγιο τρόπο μέσα από τα έσοδα και τους φόρους του Δήμου που εισπράττει; ΟΧΙ, μάθετέ το και αυτό!

5ον Μεγαλοπολίτισσες,  Μεγαλοπολίτες γνωρίζει καμία ή κανείς γιατί δεν έγιναν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας στην περιοχή μας επί Δημαρχίας Τσιριγώτη, όπου σήμερα θα ήταν μια καινούρια πολιτεία δίπλα από την Μεγαλόπολη με ότι αυτό συνεπάγετε ως οφέλη; ΟΧΙ δεν έγιναν.

6ον Ξέρετε φίλες και φίλοι ότι οι διοικήσεις τέως Δημάρχου Μπούρα και η διοίκηση η σημερινή του απερχόμενου Δημάρχου Παπαδόπουλου έχουν υπογράψει να γίνει ΦΟΔΣΑ στην περιοχή της Παλαιόχουνης, δηλαδή απορρίμματα, σκουπίδια ή και απόβλητα στο κεφάλι της πόλης μας; ΟΧΙ, ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ; ΤΟ  ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ;

Ξέρετε ότι Δήμαρχος   προηγούμενης διοίκησης δεκαετίας του ’90, έχει εγγράφως πει και αναφέρει παλαιότερα  την εποχή εκείνη προς την τότε κυβέρνηση πως τα ορυχεία της ΔΕΗ Α.Ε. στο χώρο του εργοστασίου είναι ιδανικός χώρος και τόπος για να αποθηκευθούν σκουπίδια και πάσης φύσεως άλλα υλικά, ως νεκροταφείο και ποιος ήταν αυτός;

Ξέρετε φίλες και φίλοι εάν λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων της πόλης και πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί έως σήμερα για την λειτουργία του;  Έχουν ξοδευτεί πολλά εκατομμύρια δραχμές αλλά και πολλά μεταφραζόμενα    σε ευρώ. Πρόσφατα έχει δρομολογηθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό περίπου του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για συμπληρωματικά έργα δεξαμενών και λοιπών εγκαταστάσεων.

Συνδημότισσες και συνδημότες στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ σε όλους μαζί και σε καθέναν χωριστά από τους υποψήφιους δημάρχους συναδέλφους και ερωτώ: Δεν προέρχονται και οι 3 από την ίδια μήτρα, από τον ίδιο σωλήνα δηλαδή του ιδίου φυράματος σε εισαγωγικά,   δηλαδή της ομάδας Σπύρου Τσιριγώτη, όλοι μαζί δεν ήταν όταν διοικούσαν το δήμο παλαιότερα; Γιατί δεν έκαναν αυτά που λένε, και διατείνονται ότι θα κάνουν τώρα καλύτερα κάθε ένας χωριστά; Τι τους εμπόδιζε και δεν τα έκαναν; Δηλαδή ενωμένοι δεν πήγαν μπροστά τον τόπο μας, τώρα διασκορπισμένοι και διχασμένοι θα τα κάνουν όλα όσα μας λείπουν και ο καθένας από μόνος του ξεχωριστά;

Σήμερα φίλες και φίλοι θα αναφερθώ και μεμονωμένα σε κάθε ένα χωριστά υποψήφιο για κάποια τους έργα από το παρελθόν. Ξεκινώντας από τον αγαπητό υποψήφιο συνάδελφο Κωνσταντίνο Μιχόπουλο, δεν είναι αυτός που πήρε έναν ολόκληρο συνδυασμό από τον τέως κοινοτάρχη Κοτυλίου κ. Ανδρέα Μαντζιώρη, όπως τουλάχιστον διατείνεται ο ίδιος ο Ανδρέας ο πρώην πρόεδρος και αξιοποιώντας τα στελέχη του συνδυασμού εκλέχθηκε Δήμαρχος Γόρτυνος; Και αφού επωφελήθηκε της ευκαιρίας και εκλέχθηκε Δήμαρχος την επόμενη 4ετία ο Ανδρέας Μαντζιώρης εγκαταλείφθηκε από εκείνον και πετάχτηκε στα αζήτητα, ως το «απολωλό» πρόβατο.

Περνώντας φίλες και φίλοι μια μέρα και πηγαίνοντας στο χωριό μου τη Σύρνα από το μέρος της Καρύταινας, συνάντησα στη τοποθεσία Καρβουναρέικη Παναγιά, χιλιάδες τα ποδήλατα, υπήρχε συνωστισμός ποδηλάτων και ανθρώπων και δεν μπορούσα να περάσω εγώ καθώς και άλλοι οδηγοί αυτοκινήτων, ο ποδηλατόδρομος αυτός είναι έργο του κ. Μιχόπουλο, «εδώ γελάμε» και συνεχίζοντας φθάνω στην Καρύταινα στο σταυροδρόμι, εκεί να δείτε το μπάχαλο, βεβαίως η διασταύρωση διορθώθηκε αργότερα σε 2η φάση, αφού δαπανήθηκαν πολλά χρήματα του δημοσίου και πολλά από αυτά πήγαν στο βρόντο. Στη συνέχεια κανείς βλέποντας και περνώντας από τα χωριά του τέως Δήμου Γόρτυνος, μόνο μάντρες, μάντρες , μάντρες, από αναπτυξιακό έργο μηδέν, δηλαδή τίποτα. Και συνεχίζω φίλες και φίλοι, Μεγαλοπολίτισσες και Μεγαλοπολίτες θα σας πω κάποια πράγματα για τον άλλο υποψήφιο Δήμαρχο κ. Σπύρο Τσιριγώτη και τις ημέρες και τα έργα του που ως τέως Δήμαρχος λέει ο κ. Σπύρος Τσιριγώτης, ότι δεν έχει προφτάσει να τελειώσει το θεόπνευστο έργο του στο Δήμο τόσα χρόνια, δηλαδή 12 χρόνια δήμαρχος που έχει χρηματίσει, 8 χρόνια αξιωματική αντιπολίτευση  και 5 χρόνια τα τελευταία ως έχων το γενικό πρόσταγμα μετά τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο, τον οποίο τον επιβράβευσε στέλνοντάς τον στην Περιφέρεια για προαγωγή. Ερώτημα και τα παιδιά ποιος θα τα μάθει γράμματα φίλες και φίλοι τώρα;

Οφείλω όμως εδώ κυρίες και κύριοι να του πιστώσω του κ. Τσιριγώτη για το πολύ καλό έργο της Λαϊκής αγοράς το σκέπαστρο, που έγινε επί δημαρχίας του. Συνεχίζοντας αγόρασε ο κ. Τσιριγώτης κατά την θητεία του ως Δήμαρχος ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο αμφιβόλου ποιότητας και στατικότητας και το οποίο δεν αξιοποιήθηκε μέχρι σήμερα και στοίχισε στον Δήμο μας 60.000 δρχ. και παραμένει αναξιοποίητο και σε λίγο θα αρχίσει να γκρεμίζεται κατά πως φαίνεται. Άλλο ένα έργο του κ. Σπύρου Τσιριγώτη ήταν ότι ανακαίνισε το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου την πρώην «ΡΟΔΑ» ξοδεύοντας ένα υπέρογκο ποσό περίπου 60.000δρχ. δηλαδή με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να το κατασκευάσει ακόμα ολόκληρο από την αρχή ως οικοδομή, όμως είναι καλό και το χρειαζότανε η πόλη. Και πηγαίνοντας στην περιβόητη τηλεθέρμανση κυρίες και κύριοι θα πω μόνο τούτο, ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και εδώ δεν ήταν καλή η αρχή της αλλά και τώρα στις τελευταίες συνδέσεις που έκανε ο δήμος τα συνεργεία που είχαν αναλάβει από υπερβάλλοντα ζήλο συνέδεσαν τις παροχές ανάποδα και αντί ζεστού νερού μας έστειλαν κρύο να ζεσταθούμε.

Μεγαλοπολίτισσες, Μεγαλοπολίτες δώστε του μια 4ετία ακόμα να αποτελειώσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις των έργων του, όντως την χρειάζεται ο αγαπητός συνάδελφος υποψήφιος Δήμαρχος Σπύρος Τσιριγώτης.

Και προχωρώντας φίλες και φίλοι αντί να γίνει το φράγμα στην Κομπόνα στα βόρεια της πόλης μας , που διατυμπάνιζαν οι σημερινοί διοικούντες τον Δήμο Μεγαλόπολης,  αντί αυτού θα μας φορτώσουν τα σκουπίδια και τα κάθε λογής απόβλητα ως να μην συμβαίνει τίποτα απολύτως.

Συνεχίζοντας και φτάνοντας στον 3ο συνυποψήφιο Δήμαρχο κ. Θανάση Χριστογιαννόπουλο, θα πω τα εξής, ήταν ή δεν ήταν σπλάχνο από τα σπλάχνα της ομάδας Τσιριγώτη για πολλά χρόνια, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σίγουρα ναι. Ερώτηση ο κ. συνάδελφος υποψήφιος, έχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο στη Μεγαλόπολη ή τα έχει τα περιουσιακά του στοιχεία ενδεχομένως μαζί με την σύζυγό του στης Πάργας τον ανήφορο, «δηλαδή κανέλα και γαρίφαλο».  Ο κ. υποψήφιος συνάδελφος μας είπε στο λόγο του στα εγκαίνια ότι είχε φροντιστήρια και έβγαλε καλούς μαθητές και πέτυχαν σε σχολές και έγινε κάποιοι καθηγητές χρήσιμοι στην κοινωνία μας και εδώ όμως μπαίνει άλλο ερώτημα, ξέρει ή δεν ξέρει η κοινωνία της Μεγαλόπολης ότι υπάρχουν αρκετοί καθηγητές από παλιά και ίσως και τώρα σήμερα ακόμη που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον με τίμημα χωρίς παραστατικά προφανώς δηλαδή μαύρα και εάν έτσι είναι σε ποιον αναφέρεται ο λαός με το παρατσούκλι «μαύρος» απ’  όλους αυτούς τους κυρίους,  και συνεχίζω.

Ερώτημα βάζω για τον αγαπητό κ. Κατσιρούμπα, δεν έχω να πω τίποτα το περίεργο, όλοι ξέρουμε ότι ο χώρος που εκπροσωπεί είναι περιχαρακωμένος και δεν θέλουν καινούργιους ψηφοφόρους, απλώς να λένε όσα λένε για να διαιωνίζονται εν τοις πράγμασι.

Φίλες και φίλοι, συνδημότες και συνδημότισσες είναι σίγουρο ότι θα βρούμε ένα «μπάχαλο στο Δήμο» εάν μας εμπιστευτείτε τις τύχες του. Εγώ, δεν θα κάνω το ίδιο λάθος που έκανε ο Τάκης ο Μπούρας, να υπογράψω αβλεπή  εντάλματα πληρωμών  για έργα αμφιβόλου κατασκευών γενικώς. Θα διατάξω εμπεριστατωμένο έλεγχο σε όλα και σε όλους τους τομείς και μην περιμένετε φίλες και φίλοι να γίνει κάτι μέσα στο έτος 2019, διότι είναι έτος εκλογών και μεταβατικό όπως ξέρετε ώσπου να αναλάβει η νέα αρχή, ωστόσο να περιμένετε το 2020 να γίνουν πολλά και χρήσιμα έργα. Για την ύπαιθρο δηλαδή τα χωριά μας βλέπω πως πολλά από αυτά ή μερικά σε κάθε περίπτωση θα έχουν φθίνουσα πορεία και δύσκολα θα αποφύγουν τον μαρασμό. Βεβαίως θα συνεχίσουμε τα απολύτως απαραίτητα και αναγκαία προγράμματα και έργα και θα επικεντρωθούμε σε ότι κάνουμε να είναι πάνω από όλα αναπτυξιακό και χρήσιμο για τους κατοίκους των χωριών μας.

Συνδημότες, συνδημότισσες, στο σημείο αυτό θα σας πω πως η πόλη μας έχει ανάγκη από 3-4 μεγάλα έργα πνοής και που έχω συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης και ανάστασή της.

Θα πραγματοποιήσω αυτά τα έργα εφόσον μου δώσετε την εντολή διακυβέρνησης του Δήμου μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές 26 Μαΐου και που αυτά είναι :

1ον έργο απαραίτητο ένα κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων ώστε να μαθαίνουν και να κολυμπούν οι νέοι και οι νέες μας και όχι μόνο. Επίσης να μπορούν να γίνονται αθλητικοί αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας και που σε αυτό το κολυμβητήριο θα κάνουν την εκπαίδευσή τους οι αθλητές μας κολυμβητές.

2ο έργο απολύτως απαραίτητο. Αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης. Όλοι γνωρίζουμε φίλες και φίλοι πως έχει εγκαταλειφθεί και παραμένει κλειστό και αχρησιμοποίητο για 25 και πλέον χρόνια. Για να γίνει ξανά λειτουργικό, να ανακαινισθεί, να ανακατασκευαστεί και να τελειοποιηθεί θα χρειαστούν πολλά χρήματα σε ευρώ και δεν γίνεται με ασπιρίνες να τελειώσει και να δοθεί στο λαό της Μεγαλόπολης ατόφιο όπως ήταν στην αρχαιότητα. Ας εμπνευστούμε λοιπόν από τα έργα ολοκλήρωσης του θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης και ας κάνουμε και ‘μεις το ίδιο όπως και εκείνοι, αν θέλουμε να το  χαιρόμαστε όπως ήταν στην αρχαιότητα, το μεγαλύτερο της αρχαίας Ελλάδας.

3ο έργο πνοής. Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεγαλόπολης, που θα κατασκευαστεί στο κέντρο της πόλης γύρω από την κεντρική πλατεία στο επόμενο τετράγωνο και σε οικόπεδο που έχω εντοπίσει κατάλληλο και που θα αγοραστεί από το Δήμο μας σε τιμές εμπορικές για να κτίσουμε το Μουσείο και που θα περιλαμβάνει και παλαιοντολογικά ευρήματα και αρχαιολογικά τοιαύτα που σαπίζουν στα υπόγεια των κτιρίων και που είναι εγκαταλελειμμένα στη τύχη τους.

4ο άκρως απαραίτητο έργο δηλαδή το περιβόητο γηροκομείο πρέπει να γίνει έτσι κι αλλιώς. Έχω καταλήξει ύστερα από πολλές σκέψεις ημερών και βραδινών ωρών στο εξής αποτέλεσμα πρότασής μου. Βεβαίως θα σας φανεί πολύ περίεργο ως και αστείο το σκεπτικό μου και εδώ θα μου πείτε και δικαίως τι σκέφτηκα να κάνω, ώστε να γίνει σύντομα και να λειτουργήσει το πολυπόθητο γηροκομείο στη πόλη μας. Ακούστε λοιπόν με προσοχή. Επειδή οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γενικώς δεν γεννούν πολλά παιδιά και γενικώς ο πληθυσμός μας σε γεννήσεις λιγοστεύει, έκανα μία σκέψη ολίγον τρελή σε εισαγωγικά και τούτο διότι επειδή οι γεννήσεις των παιδιών λιγοστεύουν στην πόλη μας και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα χρόνο με το χρόνο, σκέφτηκα ότι  μετά από λίγα χρόνια   τα 4 δημοτικά μας σχολεία δεν θα μας χρειάζονται λόγω έλλειψης νέων μαθητών, θα μπορούσαμε λοιπόν να κάνουμε σύμπτυξη των 4 δημοτικών σχολείων σε 3, αναδιανέμοντας τους μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου σε όλα τα υπόλοιπα και έτσι θα έχουμε κενό το 3ο δημοτικό σχολείο το οποίο θα μπορούσαμε να το μετατρέψουμε σε γηροκομείο που το έχει τεράστια ανάγκη η πόλη μας, προς τέρψη των μεγάλων παιδιών μας, δηλαδή της 3ης και 4ης ηλικίας. Και αφού μετατραπεί κατάλληλα σε χώρο αναψυχής αλλά και διαμονής των ηλικιωμένων  που θα το έχουν απολύτως ανάγκη. Ίσως σας φανεί οξύμωρο σαν πρόταση, όμως βάζοντας κάτω τα πράγματα και φιλοσοφώντας τα, νομίζω ότι είναι η καταλληλότερη και η πρέπουσα λύση του χρόνιου αυτού προβλήματος και εδώ φίλες και φίλοι αναμένω τις δικές σας αντιδράσεις. Και αφού πρώτα λύσουμε το λειτουργικό καθεστώς του όλου εγχειρήματος για να λειτουργήσει ως γηροκομείο Μεγαλόπολης.

Στο σημείο αυτό θα σας παρουσιάσω φίλες και φίλοι τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και των 3 ενοτήτων περιφερειών του Δήμου μας και αφού σας προκαταλάβω σε κάποιες δήθεν κουβέντες που ακούγονται γενικά ότι δηλαδή οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μου λέγεται ή ακούγεται ότι είναι χαμηλής στάθμης και εμβέλειας. Εδώ εγώ σας απαντώ καλύτερα σκαπανείς παρά θιασάρχες και μεγαλοσχήμωνες. Διότι από κάτι τέτοιους σήμερα υποφέρουμε, μέσα από την κρίση την οικονομική που περνάμε και πάντως είναι αυτοί που είναι, δεν είναι λαμόγια σε εισαγωγικά και εκτίθενται υποψήφιοι σύμβουλοι για πρώτη φορά, δηλαδή άφθαρτοι και οι οποίοι είναι οι εξής :

Με λίγα λόγια φίλες και φίλοι ξέρετε από την πείρα που έχω αποκομίσει στους 8 μήνες που είμαι Δημοτικός Σύμβουλος, ότι ο Δήμος μας είναι υπό διάλυση, ξέρετε ότι δεν λειτουργεί τίποτα σωστά, ξέρετε ότι τα πουλάνε όλα σε ιδιώτες, δηλαδή τον φωτισμό των χώρων των χωριών και της πόλης μας.

Και έτσι ο Δήμος μας αυτή τη στιγμή είναι ξέφραγο αμπέλι, και βλέποντας όλα αυτά μπορεί κανείς να καταλάβει πως η πόλη μας δεν έχει κανένα μέλλον.

Συνδημότισσες , συνδημότες στο σημείο αυτό, θα σας πω, πως εγώ δεν λέω ψέματα όπως συνηθίζουν οι πολιτικοί, αλλά ούτε πουλιέμαι, ούτε εξαγοράζομαι από τίποτα και από κανέναν, γι’ αυτό σας ζητώ να έρθετε να ψηφίσετε όλοι σας στις εκλογές στις 26 Μαΐου ενεστώτος έτους    να με εκλέξετε Δήμαρχό σας από την πρώτη Κυριακή αν θέλετε για να δείτε άσπρη μέρα και να αναστηθεί η πόλη στην οποία ζω, πονάω, αναπνέω και αγαπάω. Άλλωστε εγώ λέω πως είμαι ΣυρναιοΜεγαλοπολίτης και που σήμερα ακούτε τα τραγούδια μου από τα 3 CD που έχω εκδώσει με μουσική και στίχους δικούς μου.

Τέλος φίλες και φίλοι άφησα να κάνω μια εξαγγελία σχετικά με ένα μεγάλο κοινωνικό θέμα που ταλανίζει και βασανίζει χιλιάδες νέους και νέες της πόλης μας και αλαχού της πατρίδος μας και που είναι η μάστιγα των ναρκωτικών και επειδή παντού και πάντοτε υπάρχουν ναρκωτικά και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τη νεολαία μας σκέφτηκα ότι κάτι πρέπει να κάνω και για τους νέους αλλά και για τους γονείς αυτών των παιδιών που γίνονται μάρτυρες αυτού του ολέθριου καταντήματος των όποιων ανθρώπων νέων τα χρησιμοποιήσουν γινόμενοι σκλάβοι στα  ναρκωτικά.

Φίλες και φίλοι, Μεγαλοπολίτες, Μεγαλοπολίτισσες ακούστε μια βόμβα, έχω έρθει σε επαφή με έναν οίκο στη Γερμανία όπου εκπαιδεύονται αστυνομικοί σκύλοι (λυκόσκυλα)ειδικά για την ανακάλυψη και την ανεύρεση των ναρκωτικών όπου κι αν κρύβονται και σας δηλώνω ότι θα αγοράσω ένα τέτοιο σκύλο αστυνομικό με την βοήθεια ενός εκπαιδευτού συνοδού του αστυνομικού για να τον κατευθύνει για να εξαφανίσω από την πόλη μας και όλη την περιοχή του Δήμου μας τέτοιου είδους φαινόμενα, δηλαδή ναρκωτικές ουσίες, προσφέροντας μια ανεκτίμητη υπηρεσία στον τόπο μας και στη νεολαία μας αλλά και στους γονείς που πολλές φορές γίνονται μάρτυρες και θύματα τέτοιων κακών δεινών αλλά και θανάτων εξαιτίας των ναρκωτικών και ο νοών νοείτω.

Συνδημότισσες, συνδημότες του Δήμου Μεγαλόπολης, εσείς τώρα πλέον έχετε τον τελευταίο λόγο. Και μπορείτε να αξιοποιήσετε την ευκαιρία που σας δίνετε μεθαύριο στις εκλογές για να κάνετε την υπέρβαση και τούτο για το καλό του τόπου και το δικό σας.

Ο δικός σας

Δημήτριος Παν.  Αλεξόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μεγαλόπολης

Με τον Συνδυασμό ΠΕΣ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ

Και τώρα πια όπως συνηθίζω να κλείνω τις ομιλίες μου με τα εξής 6 ρήματα που μου αρέσουν ιδιαιτέρως.

Σας εκτιμώ αφάνταστα, σας συμπαθώ, σας σέβομαι, σας συγχαίρω που μου συμπαρασταθήκατε και για ότι κάνατε και θα κάνετε για μένα την Κυριακή στις εκλογές, σας λατρεύω, και σας αγαπώ πολύ.

Γεια σας και χαρά σας ο αυριανός σας Δήμαρχος, Δημήτριος Αλεξόπουλος

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ