ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΟμιλία Σαράντου Αλεξανδρή στο 44ο Συνέδριο της ΠΟΣ/ΔΕΗ

Ομιλία Σαράντου Αλεξανδρή στο 44ο Συνέδριο της ΠΟΣ/ΔΕΗ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, χαιρετίζω το 44ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Ένα Συνέδριο που πραγματοποιείται σε μια περίοδο δύσκολη για την χώρα και την Ελληνική κοινωνία.

Σήμερα, με την εφαρμογή από την σημερινή κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων, αντιασφαλιστικών και αντεργατικών πολιτικών που σε συνδυασμό με τους πολέμους της Μέσης Ανατολής & του συνεχιζόμε-νου της Ουκρανίας, έχει επιδεινωθεί περαιτέρω η κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα των πολιτών και της χώρας.

Από το 2010 οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί στις συντάξεις τους μεί-ωση που ανατρέπει κάθε σχεδιασμό & κάθε ελπίδα για αξιοπρεπή ζωή. Η αγοραστική τους δύναμη έχει μειωθεί στο 50%.

Με την έκρηξη των τιμών σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέρ-γεια και τα καύσιμα η κατάσταση χειροτερεύει ακόμη περισσότερο.

Το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης με τους νόμους Κατρούγκαλου και Βρούτση έχει χάσει το δημόσιο και αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, με αποκορύφωμα την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, που στο μέλλον προοιωνίζει την πλήρη εξαΰλωση της Επικουρικής σύντα-ξης.

Το ΤΑΠ/ΔΕΗ με την κατάργηση της αυτοτέλειάς του και την διάχυσή του στον ΕΦΚΑ, εκτός από προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμέ-νων και των συνταξιούχων που θα προκαλέσει, εγκυμονεί τεράστιο κίνδυ-νο να μπει ταφόπλακα στην αναγνωρισμένη ασφαλιστική μας περιουσία, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον των συντάξεών μας.

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ΕΟΠΥΥ έχει υποβαθμιστεί και το ίδιο συμβαίνει με την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μπροστά σε αυτά που συντελούνται σε βάρος των συνταξιούχων η Ομοσπονδία επιβάλλεται να κινηθεί με διεκδικητικό, αγωνιστικό προσανατολισμό με στοχευμένες πρωτοβουλίες δράσης.

Καιρός είναι να ενεργοποιηθούμε γι’ αυτά που μας στέρησαν και γι’ αυτά που μας ενώνουν γιατί η ελπίδα είναι στους αγώνες που πρέπει να αναπτύσσονται.

Διεκδίκηση και αγώνας όπως αποτυπώνεται στο πλαίσιο του προγραμματισμού δράσης.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

· Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, με επαναφορά των κύριων & επικουρικών συντάξεων στα πριν τα μνημόνια δεδομένα καθώς & των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα & επιδόματος άδειας.

· Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ).

Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στους παλαιούς συνταξιούχους και ενσωμάτωση της στην κύρια σύνταξη.

· Καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου της επικουρικής σύνταξης & των δώρων σε όλους.

· Κατάργηση του 6% ασθένειας από την επικουρική & επαναφορά του 4% στην κύρια σύνταξη.

· Αποκατάσταση και ενίσχυση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

· Αύξηση του αφορολόγητου ποσού & αντιμετώπιση της ακρίβειας (καύ-σιμα, ενέργεια, είδη πρώτης ανάγκης).

· Δαπάνες για την Ασφάλιση & την υγεία.

· Να ληφθούν μέτρα αποτροπής πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών.

· Επαναφορά του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, αποτροπή της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Τα μέτρα για την ακρίβεια που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δυστυχώς απέχουν πολύ από εκείνα που είναι σε θέση να την αντιμετωπίσουν.

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε:

· Θεσμοθέτηση Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής, ώστε να αντι-μετωπίζεται & στο μέλλον η πραγματική μείωση των μισθών λόγω αύξη-σης των τιμών.

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης & του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα & στο ηλεκτρικό ρεύμα.

· Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.

· Ουσιαστικούς ελέγχους για πάταξη της αισχροκέρδειας & επιβολή πλα-φόν στην λιανική τιμή βασικών προϊόντων.

Τέλος εύχομαι υγεία, να είμαστε καλά και δυνατοί για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, έτσι ώστε το συνταξιουχι-κό κίνημα να ανταποκρίνεται στις σημερινές και αυριανές μας ανάγκες και απαιτήσεις.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια