ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

0
173

Το παράρτημα Αρκαδίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) σας γνωστοποιεί την διοργάνωση Σχολείου Βασικών Γνώσεων εθελοντών διασωστών και απευθύνεται σε όλους και όλες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν ως διασώστες και να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο όταν και όπου υπάρξει ανάγκη για παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας και το περιβάλλον.

Το Σχολείο Βασικών Γνώσεων στη διάσωση μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από το φύλλο, την επαγγελματική του ιδιότητα, τα ενδιαφέροντα ή τις εξειδικευμένες γνώσεις του, αρκεί να είναι ενήλικας και να έχει διάθεση για προσφορά.

Ο νέος εθελοντής και υποψήφιος διασώστης, μέσα από τα μαθήματα της σχολής βασικών γνώσεων αποκτά τη δυνατότητα να συνεισφέρει σωστά, αποτελεσματικά και με ασφάλεια στο κοινωνικό σύνολο όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Όποιος δε θέλει να μείνει απλά θεατής και θέλει να πάρει θέση ως ενεργός πολίτης μπορεί να το κάνει μέσα από τη μεγαλύτερη διασωστική εθελοντική οργάνωση της χώρας.

Η πρώτη συνάντηση για τους νέους εθελοντές ορίζετε η Πέμπτη 05 Ιουνίου και ώρα 19:00, όπου θα δωθούν αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και το πρόγραμμα εκπαίδευσης αυτής.

Οι Θεματικές Ενότητες Εκπαίδευσης είναι οι εξής:
Πρώτες Βοήθειες
Ορεινή Διάσωση
Μαζικές Καταστροφές
Υγρό Στοιχείο
Επικοινωνίες, Έρευνα και Τεχνολογίες
Ανθρωπιστικές Αποστολές

Η εκπαίδευση είναι θεωρητική και πρακτική.
Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων πραγματοποιείται γραπτή εξέταση των υποψηφίων διασωστών και οι επιτυχόντες μπορούν να ενταχθούν άμεσα στο σώμα των εθελοντών διασωστών του παραρτήματος Αρκαδίας της ΕΟΔ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο εξής τηλέφωνο: 6979 – 865850.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here