ΑρχικήΑΡΘΡΑΟλοκληρώθηκε η πόντιση του υποβρύχιου καλωδίου 400 kV που συνδέει την Μεγαλόπολη...

Ολοκληρώθηκε η πόντιση του υποβρύχιου καλωδίου 400 kV που συνδέει την Μεγαλόπολη με την Κεντρική Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η πόντιση του πρώτου υποβρύχιου καλωδίου υπερυψηλής τάσης 400KV στην Ελλάδα, που συνδέει την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα, μέσω του στενού Ρίου-Αντιρρίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για την νέα γραμμή μεταφοράς υπερυψηλής τάσης που ξεκινάει από το νέο ΚΥΤ Μεγαλόπολης (Ίσιωμα Καρυών) και καταλήγει στην υφιστάμενη Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Αχελώου-Διστόμου. Η νέα αυτή γραμμή και θα απελευθερώσει την δυνατότητα της νέας μονάδας φυσικού αερίου να παράγει ολόκληρο το ονομαστικό της φορτίο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 900 MW.

Η νέα αυτή γραμμή μεταφοράς σε συνδυασμό με την μικρή διασύνδεση Κρήτης αναβαθμίζει την Μεγαλόπολη σαν ενεργειακό κόμβο και την καθιστά πιο σημαντική. Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του 2019.

Πρόκειται για ένα έργο που, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνονται σύμβουλο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Μανούσο Μανουσάκη, θα συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση του συστήματος μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε δηλώσεις του ο κ. Μανουσάκης τόνισε ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου «είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς προσφέρει ισορροπία στο σύστημα μεταφοράς αλλά και αύξηση του δυναμικού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που μπορεί πλέον να παρέχει η Πελοπόννησος –και επιτρέπει, πλέον, την πλήρη λειτουργία του μεγάλου εργοστασίου Μεγαλόπολη 5».

Τόνισε επίσης ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τμήμα ενός μεγαλυτέρου προγράμματος που ολοκληρώνεται με τη διασύνδεση της Μεγαλόπολης με την Πάτρα και σε συνδυασμό με την διασύνδεση της Πελοποννήσου με την Κρήτη, θα καταστήσει την Πελοπόννησο σημαντικό ενεργειακό κόμβο της χώρας.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια