ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΡΑΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Με αθρόα συμμετοχή των τακτικών μελών από την Αττική, την Αρκαδία, τη Ηλεία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τηε Ένωσης Τριπολιτών Αττικής στην Αθήνα η πρώτη ΓΣ του μη κεδροσκοπικού Σωματείου «Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς» την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014.

Πρόεδρος της ΓΣ εξελέγη ο Χρήστος Κουμουνδούρος και Γραμματέας η Αντωνία Καραγιάννη. Η Εφορευτική Επιτροπή απαρτίσθηκε από την Αναστασία Λεωνιδοπούλου και τον Άγγελο Δενδρινό.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντες 59, παρόντες με εκπροσώπιση 35 επί 119 εγγεγραμμέων μελών, η Συνέλευση ενημερώθηκε για τον θάνατο του Καθ. Δημήτρη Κωστόπουλου, ιδρυτικού Μέλους του Σωματείου και εξέφρασε τη θλίψη του στον παρευρισκόμενο αδελφό του Νίκο Κωστόπουλο, εξαίρωντας τη συμβολή του στις προσπάθειες προβολής του Λυκαίου όρους και την αναβίωση των Λυκαίων Αγώνων.
Κατόπιν διαβάστηκε ο χαιρετισμός εκ μέρους του καθηγητού David Gilman Romano, Προέδρου του Ιδρύματος Παρράσιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της Αμερικής, από την Νότα Πάντζου, μέλος της ανασκαφικής Ομάδος του Λυκαίου όρους.

Διακεκριμένοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι:
Είναι μεγάλη τιμή για μένα να θέσω υποψηφιότητα για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς» κατά την Γενική σας Συνέλευση. Ως Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος Παρράσιας Κληρονομιάς, που έχει δημιουργηθεί στις ΗΠΑ βάσει της κείμενης νομοθεσίας για αυτής της κατηγορίας τις οργανώσεις, με σκοπό να εργαστεί για τη δημιουργία του Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και την προώθηση των αρχαιολογικών και άλλων σχετικών επιστημονικών ερευνών στη περιοχή της Πελοποννήσου, είμαι ευτυχής να υποστηρίξω την δημιουργία και την λειτουργία του Σωματείου σας. Προς τούτο παρακαλώ να με θεωρείτε Τακτικό Μέλος και υπόσχομαι να εργαστώ σκληρά για την επίτυξη των κοινών μας στόχων, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου που θα αναδειχθή, παρέχω εξουσιοδότηση προς την Νότα Πάντζου να με εκπροσωπεί όταν δεν μπορώ να βρίσκομαι στις συνεδριάσεις σας.
Με τις καλύτερες ευχές για μια επιτυχημένη Γενική Συνέλευση
David Gilman Ρομάνο

Χαιρετισμούς απηύθηναν και ο Υποψήφιος Δήμαρχος μεγαλόπολης Διούσιος Παπαδόπουλος,

Σύμφωνα με την Ημερισία Διάταξη, ο Πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπης Φώτης Ζώης και ο Ταμίας Γιώργος Θωμόπουλος ενημέρωσαν τα μέλη για τα πεπραγμένα και την οικονομική κατάσταση της περιόδου που μεσολάβησε από την απόφαση για την ίδρυση του Σωματείου ως ακολούθως:

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Αγαπητά τακτικά Μέλη του Σωματείου μας,
Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί τη λήξη της πρώτης περιόδου του Σωματείου μας κατά την οποία η ιδέα της υλοποίησης του οράματός μας για το Παρράσιο Πάρκο οδήγησε στην δημιουργία του.
Η Ιδρυτική Συνέλευση που έλαβε χώρα την 10-4-2013. και αποφάσισε στην σύσταση του Σωματείου μας εγκρίνοντας το Καταστατικό, ανέθεσε στην προσωρινή 5μελή Διοικούσα Επιτροπή να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα νομιμοποιούσαν το Σωματείο, θα μεριμνούσε για την εγκατάσταση των γραφείων του, θα ενημέρωνε και θα κινητοποιούτοσε τις τοπικές κοινότητες των τριών Νομών που περιλαμβάνει το υπό δημιουργία Πάρκο, θα ενέγραφε νέα μέλη και θα οδηγούσε στην σημερινή Γενική Συνέλευση.
Ολοκληρώνοντας το έργο που μας αναθέσατε επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω για τα πεπραγμένα αυτής της περιόδου, που έχουν ως ακολούθως:
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ:
Το Καταστατικό Σύστασης του Σωματείου κατετέθη σύμφωνα με τον Νόμο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, το οποίο με την υπ΄ αριθμον 158/2013 Απόφαση ανεγνώρισε το Σωματείο ΠΑΡΡΑΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ως Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και έγινε η εγγραφή του στο Βιβλίο Σωματείων Πρωτοδικείου Αθηνών με Αριθμό Μητρώου 29685/2013, Ακολούθως κατετέθησαν τα σχετικά δικαιολογητικά στην ΣΤ΄ ΔΟΥ Αθηνών και ύστερα από την σχετική διαδικασία έγινε έκαρξη εργασιών με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου: 997686432 και ανοίχθηκε Τραπεζικός Λογαρισμός επ΄ ονόματι του Σωματείου στην Τράπεζα ΑΛΦΑ, Υποκατάστημα οδού Σταδίου στην Αθήνα, με αριθμό: 101-002101-317505 και IBAN: GR82 0140 1010 1010 0210 1317 505
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ:
Σε υλοποίηση της απόφασης του Συλλόγου Ισαραίων Αθηνών να φιλοξενήσει το Σωματείο μας στην επί της οδού Ερμού 64, 4ος όροφος έδρα τους. υπεργάψη σχετικό συμφωνητικό προκειμένου να χρησιμοποιείται ως έδρα και γραφείο του Σωματείου μας.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Πραγματοποιήθηκαν τέσσερεις εκδηλώσεις για την ενημέρωση τηης κοινής γνώμης και της τοπικής κοινωνίας:
ΑΘΗΝΑ: Κτήριο Παλαιάς Βουλής
ΗΛΕΙΑ: Λαογραφικό Μουσείο Ανδρίσταινας
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Πνευματικό Κέντρο ΣΥΚΙΚΗ Δωρίου
ΑΡΚΑΔΙΑ: Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ως άνω εκδηλώσεων μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσουμε Βουλευτές των Νομών Αρκαδίας, Ηλείας και Μεσσηνίας, την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO τους Περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας, τους Αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας, Ηλείας και Μεσσηνίας, τους Δημάρχους και μέλη των Δημ. Συμβουλίων των Δήμων Κρεσταίνης-Ανδρίτσαινας, Οιχαλίας, Κυπαρισσίας, Μεγαλόπολης, τις Ιερές Μητροπόλεις, τα επιμελητήρια, τους εκπαιδευτικούς, τους τοπικούς συλλόγους και σωματεία, π παράγοντες του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, καθώς και εκπροσώπους των έντυπων και ψηφιακών ΜΜΕ.
Από τις ως άνω ενέργειες:
• Εξασφαλίσαμε την αιγίδα και την συνεργασία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO
• Διαπιστώσαμε την προθυμία των περισσοτέρων να συνδράμουν το Σωματείο με την προϋπόθεση συγκεκριμένου έργου και τεκμηριωμένης πρότασης καθώς και την αποτελεσματικότητα συνεργασίας με φορείς, οργανώσεις και προσωπικότητες σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο.
• Καταγράψαμε υποδείξεις και επεξεργαστήκαμε προτάσεις από τις τοπικές κοινωνίες που θα είναι χρήσιμες στη νέα Διοίκηση, προκειμένου να προχωρήσει το Σωματείο επιτυχώς στον στόχο του. Εξ άλλου σε αυτό βασιστίκαμε και καταστρώσαμε το Σχέδιο Δράσεως που θα παρουσιασθεί σε λίγο.
• Αντιληφθήκαμε την ανάγκη δημιουργίας επικοινωνιακής πλατφόρμας και υποδομών προβολής, προκειμένου να διασφαλισθεί ομαλός και διαρκής ρους ενημέρωσης των μελών, των συνεργατών και της κοινής γνώμης, απαραίτητο εργαλείο εξασφάλισης επικαιρότητας και ανταποδοτικότητας κάθε είδους υλικής και ηθικής στήριξης, καθώς και προϋπόθεση ανταποδοτικότητας χορηγικού ενδιαφέροντος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 10-4-2013 εως 30-3-2014
ΕΣΟΔΑ
Εγγραφες & Συνδρομές: 3.750,00
Δωρεές: 300,00
ΣΥΝΟΛΟ: 4.050,00 4.050,00

ΕΞΟΔΑ
Έξοδα Γρφαείου: 619,00
Επικοινωνία –Προβολή: 225,00
Εκδηλώσεις: 1.200,00
Έξοδα νομιμοποίησης: 516,00
Διάφορα έξοδα: 93,00
ΣΥΝΟΛΟ: 2.653,00
ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΑΜΕΙΟΥ: 1.397,00

ΜΕΛΗ:
Ιδρυτικά μέλη: 49
Νέα Μέλη: 67
ΣΥΝΟΛΟ: 116
Εξ αυτών;
Φυσικά Πρόσωπα: 116
Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων: 0
Άνδρες: 76
Γυναίκες: 40
Καταγόμενοι από Αρκαδία: 68
Καταγόμενοι από Ηλεία: 18
Καταγόμενοι από Μεσσηνία: 8
Καταγόμενοι από άλλα μέρη: 22

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Καθ΄ όλη η διάρκεια της περιόδου αυτής η Διοικούσας Επιτροπή:
• ‘Ηταν σε διαρκή επαφή και συνεργασία με το Παρράσιο Ίδρυμα στην Αμερική τόσο απ΄ ευθείς με τους Καθηγητές Romano και Βογιατζή, όσο και με τα μέλη του Ιδρύματος στην Ελλάδα καθ. Κ. Κασσιό και Χρ. Κουμουνδούρο και καθώς και με την Επιστημονική Συνεργάτη τους Νότα Πάντζου.
• Προετοίμασε τις υποδομές για την δημιουργία Τοπικών Ομάδων στους Νομούς Αρκαδίας (Μεγαλόπολη), Ηλείας (Ανδρίτσαινα) και Μεσσηνία (Μελιγαλά)
• Διερεύνησε τα θέματα που αφορούν στην Θεσμοθέτιση και λειτουργία του Πάρκου, καθώς και τα θέματα που αφορούν τον τομέα Επικοινωνίας και Προβολής.

Με την ευκαιρία αυτη θα ήθελα να ευχαριστήσω:
• Τα μέλη του Ιδρύματος Παρράσιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Αμερική για την διαρκή συνεργασία μας.
• Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής για την προσφορά τους.
• Τα τακτικά Μέλη που συνέβαλαν στη διοργάνωση των ενημερωτικών εκδηλώσεων, για την πολύτιμη στήριξή τους.
• Την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστ, για την παραχώριση της αιγίδας προς το Σωματείο μας και την Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία, για την πρωτοβουλία της να προτείνει και να πρωτοστατίσει στην διαδικασία αυτή.

Στη συνέχεια ο Άγγελος Δενδρινός και ο Γιώργος Θωμόπουλος αναφέρθηκαν στους στόχους που θα πρέπει να επικεντρωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και πρότειναν τον προς ψήφιση προϋπολογισμό, προκειμένου ο τελικός σχεδιασμός που αφορά στο Σχέδιο Δράσεως να περιλαμβάνει ενέργειες για την επίτευξη των παρακάτω βασικών στόχων:
1. Θεσμοθέτιση και νομική αναγνώριση του Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομίας.
2. Επικοινωνιακή πολιτική για την προβολή του ονόματος «Παρράσιο Πάρκο».
3. Εσωτερική οργάνωση του Σωματείου με αποκεντρωτική πολιτική και δημιουργία Τοπικών Ομάδων.
4. Διαρκή ενημέρωση και ενεργοποίηση των κατοίκων της περιοχής στον σχεδιασμό του master plan του Πάρκου.
Η ΓΣ ομόφωνα ενέκρινε τα πεπραγμένα, τον απολογισμό και τα προταθέντα ευχαριστώντας την Προσωρική Διοικούσα Επιτροπή για το το πολύτιμο έργο της, απήλαξε τα μέλη της από κάθε περεταίρω ευθύνη και προχώρησε στην παρουσίαση των υποψηφίων για το πρώτο αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο και Εκτελεστική Επιτροπή για την επόμενη τριετία.

Η Εφορευτική Επιτροπή ανέλαβε το έργο της διαδικασίας για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας και μετά την διαλογή των ψηφοδελτίων επί 94 καμετρηθένων ευρέθη 1 άκυρο.
Η κάλπη ανέδειξε τους ακόλουθους ως Τακτικά Μέλη του ΔΣ: ΖΩΗΣ ΦΩΤΗΣ, GILMAN ROMANO DAVID, ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΠΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ. ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΩΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και Αναπληρωματικά Μέλη τους: ΠΑΝΤΖΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΑ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΠΙΠΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Για την ΕΕ εξελέγησαν οι ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΒΑΛΕΡΗ, ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Η ΓΣ συνεχάρη τους επιτυχόντες και ανέθεσε στον πλειοψηφίσαντα την σύγκληση του ΔΣ για να συγκροτηθεί σε Σωμα και να παραλάβει από την Διοικούσα Επιτροπή.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,686ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,318ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ