xabilomati9-2-23
spot_img
ΑρχικήΜ.Μ.Ε.ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση και στην περιοχή μας. Εδώ και 3 ημέρες πλέον στις τηλεοράσεις όλοι βλέπουμε τα ψηφιακά κανάλια που εκπέμπουν μέσω της πλατφόρμας DIGEA.

Η Digea – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε. είναι η εταιρεία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTΕΝΝΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR.

Οι αλλαγές αυτές έγιναν σε όλη την Πελοπόννησο. Βέβαια υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει από την μετάβαση αυτή , σε άλλες περιοχές μεγαλύτερα σε άλλες μικρότερα.

Τα περιφερειακά κανάλια που θα μπορούμε πλέον να βλέπουμε σε όλη την Πελοπόννησο είναι 16 και συγκεκριμένα τα εξής: Το ΑCHAIA από την Πάτρα, η ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ από την Τρίπολη, το AXION από την Κόρινθο, το ΒEST από την Καλαμάτα, το DR από το Άργος, το ΕΛΛΑΔΑ TV από την Σπάρτη, το ΗΛΕΚΤΡΑ από την Κόρινθο το ΙΟΝΙΑ TV από τη Ζάκυνθο, το LEPANDO από τη Ναύπακτο, το MAX από το Ναύπλιο, το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ από την Καλαμάτα, το ΝΕΤ από την Καλαμάτα, την ΟΡΤ (Ολυμπιακή Τηλεόραση) από τον Πύργο Ηλείας, το RTP από την Κόρινθο, το SUPER από την Κόρινθο και το SUPER-B από την Πάτρα.

Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα κανάλια αυτά θα πρέπει να πληρώνουν μέχρι και 4.000 τον μήνα για να μεταδίδονται από την DIGEA! Και μπορούμε όλοι να καταλάβουμε πόσο μεγάλο είναι αυτό το κόστος και τι επιπτώσεις θα έχει στην λειτουργία τους.

Το κανάλι ART του κ. Καρατζαφέρη μαθαίνουμε ότι πρέπει να πληρώνει υπέρογκα ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ , ήδη υπάρχει μεγάλη διαμάχη του κ. Καρατζαφέρη με τους αρμόδιους της DIGEA και κατά πάσα πιθανότητα το κανάλι του δεν θα μεταδίδεται από την DIGEA  αλλά θα επιχειρηθεί να συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά με ότι αυτό συνεπάγεται με πιθανές δικαστικές διαμάχες.

Πρόβλημα επίσης υπήρχε και με την μετάδοση πολλών ραδιοφώνων  αφού οι τεχνικοί της DIGEA σε όποιο βουνό πήγαιναν , μόλις ενεργοποιούσαν τους ψηφιακούς αναμεταδότες , ταυτόχρονα διέκοπταν την παροχή ρεύματος στα παλιά μηχανήματα με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς ρεύμα και πολλοί ραδιοφωνικοί αναμεταδότες. Στην Τσεμπερού  δεν έκοψαν το ρεύμα – παρά μόνο έκλεισαν τους διακόπτες στα  τηλεοπτικά μηχανήματα – και έτσι στην περιοχή μας δεν υπήρχε πρόβλημα για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σοβαρό πρόβλημα όμως υπάρχει στην περιοχή της Φαλαισίας. Εκεί στην περιοχή της Δραμπάλας  έμειναν από σήμα οι τοπικοί αναμεταδότες αφού κόπηκε παντού το αναλογικό σήμα. Ταυτόχρονα υπήρχαν βλάβες σε κάποια μηχανήματα και ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει βγάλει μεν ένα κονδύλι για την επισκευή τους αλλά ήταν απαραίτητο να περιμένουμε πρώτα να γίνει η αλλαγή , να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις νέες συχνότητες και την νέα κάλυψη δικτύου και πλέον τώρα γίνονται εργασίες προκειμένου σιγά – σιγά να αρχίσουν να εκπέμπουν ψηφιακά πλέον και σε όλη την Φαλαισία όλα τα κανάλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νόμοι και οι κανονισμοί που ισχύουν υποχρεώνουν τους Δήμους να πληρώνουν όλα τα έξοδα και τις εργασίες σε τοπικούς αναμεταδότες.

Τέλος μικροπροβλήματα υπάρχουν με τα κανάλια HD και SPORTS της κρατικής τηλεόρασης αφού άλλοι τα βλέπουν και άλλοι όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε  τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ψηφιακές εκπομπές και αναμεταδόσεις δεν είναι και τα καλύτερα και σε πολλές περιπτώσεις έχουν γίνει και προχειροδουλιές. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με την πρώτη κακοκαιρία θα υπάρχουν πάλι οι γνωστές διακοπές και για ακόμη μια φορά – τουλάχιστον εδώ στην Μεγαλόπολη- θα μένουμε από τηλεόραση.

Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή προφανώς γίνεται για να ενισχυθούν και άλλο οι μεγαλοκαναλάρχες μας και πλέον ελέγχουν τα πάντα και απόλυτα. Σύντομα θα αρχίσουν να κλείνουν ένα ένα τα μικρά κανάλια . Η ψηφιακή εποχή βρωμάει από την πρώτη κιόλας μέρα και μάλιστα σε πολλά σημεία.

Σύντομα θα επανέλθουμε με περισσότερα….

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οι συντηρητικοί (πολιτικά, κοινωνικά, τεχνολογικά) άνθρωποι πάντα μεμψιμοιρούν και εναντιώνονται σε κάθε τι που είναι καινούργιο.

  Το φοβούνται είτε γιατί δεν το καταλαβαίνουν είτε γιατί τους ξεβολεύει από την γαλήνια φωλίτσα τους.

  Ανακαλύπτουν συνωμότες και ξένα συμφέροντα που θα τους κατασπαράξουν, εξεγείρονται για να προστατέψουν τους «αδύναμους». Και τότε «άθελα» τους παίζουν και διαλέγουν ποια συμφέροντα θέλουν να εξυπηρετήσουν.

  Προτιμώ ο ιδιώτης να πληρώνει αυτόν που του παρέχει την δυνατότητα να εκπέμπει παρά να πληρώνουμε όλοι για να εκπέμπει ο κάθε ιδιώτης.

  Ας δούμε νηφάλια την πρόοδο. Σε λίγο χρονικό διάστημα, (μόλις το μάθουμε) θα διαπιστώσουμε για πολλοστή φορά ότι η καινούργια τεχνολογία όπως και κάθε καινοτομία φέρνει καλύτερη ποιότητα στη ζωή μας.

  Οι συχνότητες που απελευθερώνονται (στο αναλογικό φάσαμα) θα χρησιμοποιηθούν για την τηλεφωνία και το internet.

  Αν αντέχετε διαβάστε τα παρακάτω από την http://el.wikipedia.org
  Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DTTV ή DTT) είναι μια εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας που παρέχει μεγαλύτερο αριθμό καναλιών και/ή καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου (AC3, Dolby ψηφιακό) μέσω μιας συμβατικής κεραίας αντί μιας δορυφορικής σύνδεσης. Για παράδειγμα, στο ίδιο κανάλι UHF μπορούν να εκπέμπουν μέχρι και 4 κανάλια με συμβατική ποιότητα εικόνας(SDTV), ή ένα κανάλι με εικόνα υψηλής ευκρίνειας (HDTV).
  Το πρότυπο για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι το DVB-T. Στην Ελλάδα η επίγεια ψηφιακή μετάδοση ξεκίνησε από το ΤΕΙ Κρήτης από το εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης τηλεπικοινωνιακών συστημάτων PASIPHAE το Σεπτέμβριο του 2001 με δοκιμαστική εκπομπή σε όλο το Ηράκλειο Κρήτης και ακολούθησε η ΕΡΤ στις 6 Ιανουαρίου 2006 με δοκιμαστική εκπομπή. Μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2006 έγινε η σταδιακή έναρξη εκπομπής των τριών βασικών καναλιών που αποτελούν την πιλοτική πλατφόρμα εκπομπής της ΕΡΤ, την ΕΡΤ Ψηφιακή.

  Μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού 2009 η ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα περιοριζόταν στη πλατφόρμα της ΕΡΤ που αποτελούταν από: Το σινέ+ με ταινίες, το σπορ+ με αθλητικά, και το πρίσμα+ κανάλι γενικού ενδιαφέροντος και σαφή προσανατολισμό/υποστήριξη σε άτομα με αναπηρίες (βλ. υπότιτλοι, νοηματική γλώσσα σε κάποια προγράμματα κ.ο.κ.). Τα παραπάνω κανάλια διέκοψαν όμως τη λειτουργία τους το Μάρτιο του 2012. Επίσης αναμεταδίδεται και το δορυφορικό ΡΙΚ.

  Στις 24 Ιουνίου 2009 παρουσιάστηκε η εταιρία Digea A.E., νομικό πρόσωπο που συστήθηκε από κοινού από τα κανάλια Alpha, Alter, Antenna, Makedonia TV, Mega, Σκάι και Star και η οποία “έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της

  • Φίλε Θοδωρή
   Τα βασικά σημεία που επέλεξα να θίξω με το κείμενο μου είναι πολύ συγκεκριμένα και το έκανα για ΄πολύ συγκεκριμένους λόγους.

   1.Το ζήτημα με τους τοπικούς αναμεταδότες.
   Η Digea ( δηλαδή οι καναλάρχες ) εκ του νόμου καλυπτόμενη δεν θα πληρώσει για τους τοπικούς αναμεταδότες και τα λεφτά αυτά θα βρεθούν από τους Δήμους δηλαδή από τους πολίτες. Άρα θα συμβεί αυτό που και εσύ αναφέρεις , θα πληρώνουμε όλοι τους ιδιώτες να εκπέμπουν τα προγράμματα τους.Και να τονίσω εδώ ότι είναι πάρα πολλές οι περιοχές που έμειναν ακάλυπτες από το ψηφιακό σήμα, το γιατί θα το αναλύσω πιο κάτω.

   2.Η θεωρία όντως είναι σωστή ότι η τεχνολογία φέρνει την πρόοδο και το έκανε όπου εφαρμόστηκε σωστά. Στην περίπτωση μας όμως οι ιδιοκτήτες της Digea πάνω από όλα πρέπει να έχουν χαμηλό κόστος. Οπότε σε πολλές περιπτώσεις έχουν χρησιμοποιηθεί μηχανήματα φθηνά η έχουν γίνει εκπτώσεις στον εξοπλισμό που δυστυχώς θα έχουν κακό αποτέλεσμα. Παράδειγμα η Μεγαλόπολη , στην Τσεμπερού δεν υπάρχουν κεραίες να βλέπουν προς την Μεγαλόπολη όπως παλιά και πλέον το 1/3 της πόλης δεν έχει σήμα η έχει κακό σήμα.Επίσης στην Τσεμπερού το γενικό σήμα λαμβάνεται με μηχανήματα που ενδεχομένως να μην είναι τα κατάλληλα , δεν υπάρχει γεννήτρια και με την πρώτη κακοκαιρία δεν θα βλέπουμε τίποτα. Άρα η μετάβαση στην νέα τεχνολογία ίσως – λέω ίσως να αποφέρει χειρότερα αποτελέσματα από πριν. Το σωστό θα ήταν να υπάρχει βελτίωση. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία.

   Θα μπορούσα να αναφέρω ακόμα δεκάδες συγκεκριμένα παραδείγματα που δείχνουν πρόχειρες καταστάσεις και δεν συνάδουν με τίποτα με την νέα εποχή και τις καλύτερες υπηρεσίες που θα έπρεπε να φέρνει η πρόοδος της τεχνολογίας.

   Δεν με φοβίζει λοιπόν η τεχνολογία , ίσα ίσα που την θέλω και την περιμένω . Αλλά να γίνονται οι κινήσεις σωστά.
   Ο τρόπος που ενεργούν πολλές φορές κάποιοι μας δημιουργούν όλους τους φόβους που βγαίνουν από τα γραφόμενα μου.

   Σε ευχαριστώ πολύ για την παρέμβαση σου .

 2. Οι συντηρητικοί (πολιτικά, κοινωνικά, τεχνολογικά) άνθρωποι πάντα μεμψιμοιρούν και εναντιώνονται σε κάθε τι που είναι καινούργιο.

  Το φοβούνται είτε γιατί δεν το καταλαβαίνουν είτε γιατί τους ξεβολεύει από την γαλήνια φωλίτσα τους.

  Ανακαλύπτουν συνωμότες και ξένα συμφέροντα που θα τους κατασπαράξουν, εξεγείρονται για να προστατέψουν τους «αδύναμους». Και τότε «άθελα» τους παίζουν και διαλέγουν ποια συμφέροντα θέλουν να εξυπηρετήσουν.

  Προτιμώ ο ιδιώτης να πληρώνει αυτόν που του παρέχει την δυνατότητα να εκπέμπει παρά να πληρώνουμε όλοι για να εκπέμπει ο κάθε ιδιώτης.

  Ας δούμε νηφάλια την πρόοδο. Σε λίγο χρονικό διάστημα, (μόλις το μάθουμε) θα διαπιστώσουμε για πολλοστή φορά ότι η καινούργια τεχνολογία όπως και κάθε καινοτομία φέρνει καλύτερη ποιότητα στη ζωή μας.

  Οι συχνότητες που απελευθερώνονται (στο αναλογικό φάσαμα) θα χρησιμοποιηθούν για την τηλεφωνία και το internet.

  Αν αντέχετε διαβάστε τα παρακάτω από την http://el.wikipedia.org
  Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DTTV ή DTT) είναι μια εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας που παρέχει μεγαλύτερο αριθμό καναλιών και/ή καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου (AC3, Dolby ψηφιακό) μέσω μιας συμβατικής κεραίας αντί μιας δορυφορικής σύνδεσης. Για παράδειγμα, στο ίδιο κανάλι UHF μπορούν να εκπέμπουν μέχρι και 4 κανάλια με συμβατική ποιότητα εικόνας(SDTV), ή ένα κανάλι με εικόνα υψηλής ευκρίνειας (HDTV).
  Το πρότυπο για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι το DVB-T. Στην Ελλάδα η επίγεια ψηφιακή μετάδοση ξεκίνησε από το ΤΕΙ Κρήτης από το εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης τηλεπικοινωνιακών συστημάτων PASIPHAE το Σεπτέμβριο του 2001 με δοκιμαστική εκπομπή σε όλο το Ηράκλειο Κρήτης και ακολούθησε η ΕΡΤ στις 6 Ιανουαρίου 2006 με δοκιμαστική εκπομπή. Μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2006 έγινε η σταδιακή έναρξη εκπομπής των τριών βασικών καναλιών που αποτελούν την πιλοτική πλατφόρμα εκπομπής της ΕΡΤ, την ΕΡΤ Ψηφιακή.

  Μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού 2009 η ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα περιοριζόταν στη πλατφόρμα της ΕΡΤ που αποτελούταν από: Το σινέ+ με ταινίες, το σπορ+ με αθλητικά, και το πρίσμα+ κανάλι γενικού ενδιαφέροντος και σαφή προσανατολισμό/υποστήριξη σε άτομα με αναπηρίες (βλ. υπότιτλοι, νοηματική γλώσσα σε κάποια προγράμματα κ.ο.κ.). Τα παραπάνω κανάλια διέκοψαν όμως τη λειτουργία τους το Μάρτιο του 2012. Επίσης αναμεταδίδεται και το δορυφορικό ΡΙΚ.

  Στις 24 Ιουνίου 2009 παρουσιάστηκε η εταιρία Digea A.E., νομικό πρόσωπο που συστήθηκε από κοινού από τα κανάλια Alpha, Alter, Antenna, Makedonia TV, Mega, Σκάι και Star και η οποία “έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της

  • Φίλε Θοδωρή
   Τα βασικά σημεία που επέλεξα να θίξω με το κείμενο μου είναι πολύ συγκεκριμένα και το έκανα για ΄πολύ συγκεκριμένους λόγους.

   1.Το ζήτημα με τους τοπικούς αναμεταδότες.
   Η Digea ( δηλαδή οι καναλάρχες ) εκ του νόμου καλυπτόμενη δεν θα πληρώσει για τους τοπικούς αναμεταδότες και τα λεφτά αυτά θα βρεθούν από τους Δήμους δηλαδή από τους πολίτες. Άρα θα συμβεί αυτό που και εσύ αναφέρεις , θα πληρώνουμε όλοι τους ιδιώτες να εκπέμπουν τα προγράμματα τους.Και να τονίσω εδώ ότι είναι πάρα πολλές οι περιοχές που έμειναν ακάλυπτες από το ψηφιακό σήμα, το γιατί θα το αναλύσω πιο κάτω.

   2.Η θεωρία όντως είναι σωστή ότι η τεχνολογία φέρνει την πρόοδο και το έκανε όπου εφαρμόστηκε σωστά. Στην περίπτωση μας όμως οι ιδιοκτήτες της Digea πάνω από όλα πρέπει να έχουν χαμηλό κόστος. Οπότε σε πολλές περιπτώσεις έχουν χρησιμοποιηθεί μηχανήματα φθηνά η έχουν γίνει εκπτώσεις στον εξοπλισμό που δυστυχώς θα έχουν κακό αποτέλεσμα. Παράδειγμα η Μεγαλόπολη , στην Τσεμπερού δεν υπάρχουν κεραίες να βλέπουν προς την Μεγαλόπολη όπως παλιά και πλέον το 1/3 της πόλης δεν έχει σήμα η έχει κακό σήμα.Επίσης στην Τσεμπερού το γενικό σήμα λαμβάνεται με μηχανήματα που ενδεχομένως να μην είναι τα κατάλληλα , δεν υπάρχει γεννήτρια και με την πρώτη κακοκαιρία δεν θα βλέπουμε τίποτα. Άρα η μετάβαση στην νέα τεχνολογία ίσως – λέω ίσως να αποφέρει χειρότερα αποτελέσματα από πριν. Το σωστό θα ήταν να υπάρχει βελτίωση. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία.

   Θα μπορούσα να αναφέρω ακόμα δεκάδες συγκεκριμένα παραδείγματα που δείχνουν πρόχειρες καταστάσεις και δεν συνάδουν με τίποτα με την νέα εποχή και τις καλύτερες υπηρεσίες που θα έπρεπε να φέρνει η πρόοδος της τεχνολογίας.

   Δεν με φοβίζει λοιπόν η τεχνολογία , ίσα ίσα που την θέλω και την περιμένω . Αλλά να γίνονται οι κινήσεις σωστά.
   Ο τρόπος που ενεργούν πολλές φορές κάποιοι μας δημιουργούν όλους τους φόβους που βγαίνουν από τα γραφόμενα μου.

   Σε ευχαριστώ πολύ για την παρέμβαση σου .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,566ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,297ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ