xabilomati9-2-23
spot_img
ΑρχικήΑΡΘΡΑΟι φετινές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στο Παλαμάρι

Οι φετινές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στο Παλαμάρι

Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλοι του χωριού μας και πατριώτες από τα γειτονικά χωριά :

Ο Σύλλογός μας τηρώντας τη θεσμοθετημένη του παράδοση, πραγματοποίησε και φέτος τις Δεκαπενταυγουστιάτικες εκδηλώσεις του. Στις 14 και 15 Αυγούστου διοργανώθηκε το 41o Τουρνουά Μπάσκετ Παλαμαρίου με τη συμμετοχή 6 ( έξι ) χωριών, του Παλαμαρίου, του Ψαρίου, της Παύλιας, των Καλυβακίων, της Ζώνης και της Στεμνίτσας. Στις 14 Αυγούστου, το απόγευμα, ημέρα Δευτέρα, αγωνίστηκαν η Παύλια με το Ψάρι με νικήτρια την Ομάδα του Ψαρίου, η Ζώνη με τη Στεμνίτσα με νικήτρια την Ομάδα της Ζώνης και το Παλαμάρι με τα Καλυβάκια με νικήτρια την Ομάδα των Καλυβακίων. Κατόπιν των αποτελεσμάτων και της κλήρωσης που ακολούθησε την ημέρα του Δεκαπενταυγούστου το απόγευμα, διεξήχθησαν οι 2 (δύο ) ημιτελικοί αγώνες μεταξύ των ομάδων του Ψαρίου και της Παύλιας με νικήτρια την Ομάδα της Παύλιας και της Ζώνης και των Καλυβακίων με νικήτρια την Ομάδα των Καλυβακίων.

Ο Μεγάλος Τελικός πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Ομάδων των Καλυβακίων Και της Παύλιας με νικήτρια την Ομάδα των Καλυβακίων που ήταν η νικήτρια του φετινού Τουρνουά και κέρδισε το Μεγάλο Κύπελλο. Ο Σύλλογός μας συγχαίρει θερμότατα τους παίκτες και φιλάθλους όλων των συμμετεχουσών Ομάδων για την πολιτισμένη και με αθλητικό ήθος – ευγενή άμιλλα παρουσία τους και τιμή προς το χωριό μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Καλαθοσφαιρικό Όμιλο Μεγαλόπολης ” Πελασγός ” για την έμπρακτη συνεισφορά του σε αθλητικό υλικό προς το Σύλλογό μας. Επίσης στους Αγώνες απασχολήθηκε ως διαιτητής ο κύριος Δημήτρης Θεοδωρόπουλος από τη Μεγαλόπολη.

Παράλληλα με το Τουρνουά Μπάσκετ, στις 8 το βράδυ της Δευτέρας 14ης Αυγούστου 2023 πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες Δρόμους Παιδιών με αφετηρία το Παραδοσιακό μας Δημοτικό Σχολείο και με αγωνιστική διαδρομή όλον τον κύκλο του Ιστορικού Κέντρου Παλαμαρίου. Αγωνίστηκαν 6 ( έξι ) κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών. Μικτή έως 6 ετών ( με αφετηρία από την παραδοσιακή βρύση και τερματισμό στο Δημοτικό Σχολείο ), μικτή από 7 έως 9 ετών, κοριτσιών από 10 έως 13 ετών, αγοριών από 10 έως 13 ετών, κοριτσιών από 14 έως 17 ετών και αγοριών από 14 έως 17 ετών. Η συμμετοχή ήταν συγκινητική, με 54 αγόρια και κορίτσια από το Παλαμάρι και τα γύρω χωριά. Ευχαριστούμε όλα τα χωριά από βάθους καρδιάς για το έμπρακτο αγωνιστικό ενδιαφέρον τους. Απονεμήθηκαν μετάλλια στους 3 πρώτους και πρώτες νικητές και νικήτριες κάθε σειράς. Παιδιά και γονείς ένιωσαν υπερηφάνεια για την επιτυχία τους. Για τους Αγώνες Δρόμου Παιδιών ευχαριστούμε θερμότατα το μέλος του Συλλόγου μας και συμπατριώτη μας Γιώργο Βασιλάκη για την πολύτιμή του μέριμνα για τη διαμόρφωση της γραφικής ύλης και της κατασκευής – προμήθειας των μεταλλίων βράβευσης, υλικών απαραίτητων για τη διεξαγωγή των Αγώνων.

Την Τρίτη 15 Αυγούστου, μετά το πέρας του μεγάλου τελικού πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Τριπόντων με μεγάλη νικήτρια τον Ανδρέα Κόκκοτα από τη γειτονική μας Παύλια στον οποία απονεμήθηκε το χρηματικό έπαθλο των 50 Ευρώ. Ακολούθησε αμέσως μετά η πανηγυρική απονομή των τριών κυπέλλων : Της νικητριας στην Ομάδα των Καλυβακίων, της δευταραθλήτριας στην Ομάδα της Παύλιας και της φιναλίστ στην Ομάδα της Ζώνης. ως της Ομάδας με την καλύτερη διαφορά πόντων σε σχέση με τη νικήτρια Ομάδα του ζεύγους Αγώνα της. Το Τουρνουά ως θεσμός στα χωριά της περιοχής μας πρέπει στο διηνεκές να διατηρηθεί και εμπλουτιστεί με τη συμμετοχή Ομάδων από περισσότερα χωριά, αποτελώντας κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή όχι μόνο της Δημοτικής Ενότητας Τρικολώνων αλλά και των χωριών της Μεγαλόπολης.

Το πρωί της 15ης Αυγούστου στον καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου του χωριού μας τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία ιερουργούντος του Αιδεσιμότατου Εφημέριου της γειτονικής μας Ζώνης πατέρα Αδάμ Αρβανίτη τον οποίο για μια ακόμη φορά το χωριό μας και ο Σύλλογος ευχαριστούν θερμότατα για την οικειοθελή του προσέλευση στην ενορία μας. Τη Θεία Λειτουργία, παρακολούθησε πλήθος πιστών από το χωριό μας και τα γειτονικά χωριά. Άρτους προσέφεραν ο Αιδεσιμότατος πατέρας Αδάμ Αρβανίτης και η οικογένεια της Σταυρούλας Μπούρα. Ο Εξωραϊστικός μας Σύλλογος πρόσφερε αναψυκτικά στο εκκλησίασμα και η οικογένεια του Δημήτρη και Αγγελικής Κόνιαρη κέρασε όλους τους πιστούς γευστικότατους κουραμπιέδες, όπως συνηθίζει άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια και την οποία σύσσωμο το χωριό και ο Σύλλογός μας ευχαριστούν θερμότατα. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο κλήρωσε με λαχειοφόρο αγορά αρκετά αξιόλογα δώρα. Μοιράστηκαν και παιχνίδια στα παιδάκια του εκκλησιάσματος με τη φροντίδα των συμπατριωτών μας αδελφών Τσαγκόγεωργα τους οποίους για μια άλλη φορά θερμά ευχαριστούμε.

Το βράδυ της 15ης Αυγούστου στις 9 η ώρα, ξεκίνησε το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού μας. 200 άτομα από το Παλαμάρι, το Ψάρι, την Παύλια, το Παλαιομοίρι, τη Ζώνη, τη Σύρνα και τη Στεμνίτσα προσήλθαν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας μας για να συνδιασκεδάσουν μαζί μας. Στο πανηγύρι μας παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής μας Κοινότητας κύριος Άγγελος Μηλιώνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Κανελλόπουλος Κωνσταντίνος, ο πρώην Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Τρικολώνων κύριος Γεώργιος Μπαρούτσας και ο πρώην Προέδρος της προ – Καποδιστριακής Κοινότητας Παλαμαρίου – Ψαρίου κύριος Λεωνίδας Μηλιώνης. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κύριοι Άγγελος Μηλιώνης και Γεώργιος Μπαρούτσας. Θερμά ευχαριστούμε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους το χωριό μας. Στην εκδήλωσή μας όλοι απόλαυσαν ποιοτικό και προσεγμένο φαγητό από το catering του κυρίου Κωνσταντίνου Κουρέτα από τη Μεγαλόπολη και εξαιρετικό δημοτικό και λαϊκό χορευτικό πρόγραμμα από τoν D.J. κύριο Ηλία Ψύλλα, επίσης από τη Μεγαλόπολη. Ο Σύλλογος πραγματοποίησε και λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα. Συγχαρητήρια στους τυχερούς της λαχειοφόρου αγοράς.

Θερμότατα ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας που με την πολύτιμη βοήθειά τους τελέστηκαν με τον πλέον άρτιο τρόπο οι εκδηλώσεις μας : Ιωάννη Ηλιόπουλο, Θεόδωρο Ηλιόπουλο για τον καθαρισμό του πέριξ χώρου της εκκλησίας μας από την περιττή βλάστηση, τους αδελφούς Τάσο και Τάκη Ξηνταβελόνη, την οικογένεια του Βύρωνα Ξηνταβελόνη και Κικής Πλουμάτου, την οικογένεια του Παναγιώτη Δουγιέκου και Κατερίνας Ξηγνταβελόνη, την οικογένεια της Παναγιώτας Κωνσταντοπούλου και την οικογένεια του Δημήτρη και Αγγελικής Κόνιαρη που με την μεγάλη τους βοήθεια και προσπάθεια συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε οι εκδηλώσεις μας να υλοποιηθούν απρόσκοπτα και αποτελεσματικά.

Αγαπητοί συμπατριώτες : Για μια ακόμη φορά, έστω και αν είναι επαναλαμβανόμενο και « τετριμμένο » να το υπενθυμίζουμε ξανά και ξανά, είναι αναμφίβολα αποδεκτό ότι όλοι μας είμαστε η ελπίδα του χωριού, η ανάπτυξή του, η ιστορική και κοινωνική του συνέχεια. Το έμψυχο δυναμικό καθορίζει τις κοινωνικές και πολιτισμικές εξελίξεις σε κάθε γενιά και χρονική περίοδο, ειδικά σε μικρές κοινωνίες όπως των δικών μας χωριών που τις τελευταίες δεκαετίες υποφέρουν από την πληθυσμιακή συρρίκνωση, τη μείωση των κατοίκων παραγωγικής ηλικίας και τη γήρανση του μόνιμου πληθυσμού τους. Καλό φθινόπωρο και χειμώνα με υγεία σε όλους τους συμπατριώτες, φίλους του χωριού μας και γείτονες των γύρω χωριών. Ευχόμαστε κάθε ευτυχία και επιτυχία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και να μην ξεχνάμε το χωριό μας αλλά και τα διπλανά μας χωριά. Συνεργασία και αλληλεγγύη απαιτείται για το συλλογικό όφελος όλων μας. Καλή τύχη και πρόοδο στη ζωή, ειδικά στη νέα γενιά. Σάς ευχαριστούμε όλους και όλες

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΛΑΜΑΡΑΙΩΝ ” Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ »

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,566ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,297ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ