Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2428 (τ.Β΄/7-6-2021) η απόφαση του Γ.Γ. του υπ. Παιδείας Γ. Βούτσινου, με την οποία ορίζονται οι ειδικότητες των ΙΕΚ που θα αποτυπωθούν στο Παράλληλο Μηχανογραφικό και το οποίο θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ. Δημοσιεύεται επίσης και ο αριθμός εισακτέων ανά ειδικότητα και ανά ΔΙΕΚ.
Η ειδικότητα του Δ.Ι.Ε.Κ Στεμνίτσας στο μηχανογραφικό:
«Τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος» (15 θέσεις)
Από φέτος οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων μπορούν να δηλώσουν και το ΔΙΕΚ Στεμνίτσας στη δήλωση μαθημάτων στο μηχανογραφικό τους.
Η «Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας από το 2013, λειτουργεί ως ΔΙΕΚ με τη ειδικότητα «Τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και σχεδιασμού κοσμήματος» και διδάσκει σπουδαστές από όλη την Ελλάδα και πολλές φορές και από το εξωτερικό.
Κάποιοι αποφασίζουν να είναι οι πρώτες τους σπουδές αλλά πολλοί έχουν τελειώσει Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και έρχονται να βρουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό στην Στεμνίτσα και την αργυροχρυσοχοΐα.
Κύριος άξονας της διδασκαλίας της είναι η προσπάθεια να συνδυαστεί η εμπειρία και η αρτιότητα των παραδοσιακών τεχνικών με τη σύγχρονη αντίληψη της φόρμας, του design και της καλλιτεχνικής έκφρασης.
Το πρόγραμμα της Σχολής περιλαμβάνει τη διδασκαλία χειροποίητου και παραγωγικού κοσμήματος, παραδοσιακού και μοντέρνου, κατασκευή μοντέλου και σχέδιο κοσμήματος.
Η φοίτηση είναι διετής και η διδασκαλία πραγματοποιείται σε τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.
Το έργο των μαθητών παρουσιάζεται τακτικά σε εκθέσεις ενώ στο ενεργητικό της Σχολής περιλαμβάνονται και συμμετoχές σε διάφορους σχολικούς ή αργυροχρυσοχοϊκούς διαγωνισμούς, με πολλές διακρίσεις.
Έργα σπουδαστών του ΔΙΕΚ μπορείτε να δείτε στην ψηφιακή έκθεση στο ακολουθόντας το σύνδεσμο: https://www.piop.gr/el/anakoinoseis/YMY-psifiaki-ekthesi-kosmimatos-2021.aspx που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας του ΠΙΟΠ .
Η δ/ντρια του ΔΙΕΚ Στεμνίτσας
Σοφία Ταγκαλάκη