Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΔΕΗΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Για αντικατάσταση των παλαιών λιγνιτικών σταθμών με νέους σταθμούς Φυσικού Αερίου μίλησε ο νέος Υφυπουργός Περιβάλλοντος

Στο 4ο Παγκόσμιο φόρουμ ρυθμιστικών θεμάτων ενέργειας μίλησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.
Μεταξύ άλλων, επισήμανε…
«Η κυβέρνηση της Ελλάδος έχει θέσει ως στόχο την “Πράσινη Ανάπτυξη”, στόχο που εκφράζει τη βούληση της ευρύτερης πλειοψηφίας των πολιτών. Τη βούληση όχι μόνο για σεβασμό και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά για αναγωγή του σε οριζόντιο στρατηγικό μοχλό ανάπτυξης ολόκληρης της χώρας. Παράλληλα, η πολιτική αυτή υποστηρίζεται και υποστηρίζει τις προτεραιότητες και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Κλίμα και την Ενέργεια, την ανάκαμψη των οικονομιών των Κρατών Μελών και την αύξηση της απασχόλησης.

Στο πλαίσιο αυτό, κύριοι στόχοι της πολιτικής μας στον τομέα της ενέργειας είναι, η κατά προτεραιότητα συμβολή στην αντιμετώπιση του φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής, η διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού με την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών και των οδεύσεων για τη μεταφορά τους, και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρας.

Η ενεργειακή πολιτική πρέπει να διαθέτει και έντονη κοινωνική διάσταση, γι’αυτό στους κύριους στόχους μας περιλαμβάνεται και η κάλυψη των ανισοτήτων που δημιουργεί το φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας.

Βασικό εργαλείο για την ικανοποίηση των στόχων που ανέφερα είναι, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μακροχρόνιας ενεργειακής στρατηγικής. Για κατά προτεραιότητα προώθηση της εξοικονόμησης και ορθολογικής διαχείρισης της ενέργειας και για σταδιακή μετάβαση στην εποχή των μη συμβατικών πηγών ενέργειας.
Η κυβέρνησή μας δεσμεύεται ποσοστό 20% της ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές έως το 2020. Κύριες συνιστώσες για την επίτευξη της δέσμευσης αυτής αποτελούν ο εξορθολογισμός των κινήτρων και η δημιουργία σύγχρονου θεσμικού πλαισίου με απλοποιημένες διαδικασίες. Παράλληλα, επιδιώκουμε την ευρεία συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και την ανάπτυξη εγχώριας τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.

Ο σχεδιασμός μας δίνει επίσης προτεραιότητα στην αντικατάσταση των παλαιών λιγνιτικών σταθμών με νέες θερμικές μονάδες καθαρού άνθρακα υψηλής απόδοσης, καθώς και σε νέους σταθμούς Φυσικού Αερίου, με προτεραιότητα στο νότιο τμήμα του ηλεκτρικού Συστήματος της Ηπειρωτικής Ελλάδος. Στόχος μας είναι να μεγιστοποιηθεί η απόδοση, να αναβαθμιστεί η ποιότητα τροφοδότησης των καταναλωτών και να βελτιωθεί η οικονομική αποδοτικότητα του ενεργειακού συστήματος. Το ενεργειακό μείγμα της χώρας δεν χωράει λιθάνθρακα. Η πυρηνική ενέργεια δεν αποτελεί για μας αποδεκτή εναλλακτική λύση».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις – arcadiaportal

Να σημειώσω οτι το νέο μίγμα καυσίμου σύμφωνα με την παραπάνω δήλωση θα είναι το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ  και  ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ .
 Επίσης είναι σαφές οτι ο ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ  δεν θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα!
Εντύπωση προκαλεί η αναφορά για το νότιο σύστημα της ηπειρωτικής χώρας μια και είναι γνωστό οτι οι μονάδες που είναι πρός αντικατάσταση και βρίσκονται σε αυτό το κομμάτι της χώρας που περιγράφεται είναι οι μονάδες 1 & 2 της Μεγαλόπολης οι οποίες ήδη βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο και δεν χρειάζεται κάποια άλλη απόφαση.
Άραγε τι εννοεί με την παραπάνω δήλωση ο αρμόδιος υφυπουργός?
Είναι πολύ φανερό και καθαρό οτι μιλάει για ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ με καύσιμο ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ αλλά και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ,  στο κομμάτι από την ΑΘΗΝΑ και νοτιότερα! Δηλαδή δεν μιλάμε για αντικατάσταση μονάδων αλλά για ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ και μια και ο νόμος απαγορεύει στην ΔΕΗ οι μονάδες αυτές μπορούν να κατασκευαστούν ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ!!


Παναγιώτης Αλεβίζος

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,834ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,362ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια