Οι πολίτες στην Μεγαλόπολη θέλουν από όλους , να υπάρχει ομόνοια, συνεννόηση, πράξεις. Ευθύνη δική σας …..

2
1175
Σε ένα μήνα περίπου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού πώλησης των μονάδων.
 
Με το μπάχαλο όλων των πολιτικών , την υποκρισία και την αβεβαιότητα στην χώρα
Με τις τιμές των ρύπων και την συνεχόμενη επιβάρυνση του λιγνίτη
Με τις αντιδράσεις εργαζομένων και τοπικής κοινωνίας -αυτές που είχαμε-

 
Δυο πράγματα μόνο θα συμβούν:
η  Ο Διαγωνισμός θα αποτύχει
η  Το τίμημα πώλησης θα είναι υπερβολικά μικρό, ίσως και να τις χαρίσουν.
 
Ακόμα όμως και αν αποτύχει ο Διαγωνισμός, στην Μεγαλόπολη από 1η Ιουνίου θα έχει γίνει ήδη η νέα εταιρία – θυγατρική- , θα έχουν ήδη μπει σε περιπέτειες οι εργαζόμενοι αλλά και ολόκληρη η περιοχή.
Και φυσικά θα δούμε να εφαρμόζονται νέες λύσεις, ίσως να πουληθούν και υδροηλεκτρικά, ίσως να γίνει μια κάποια μετοχοποίηση της νέας θυγατρικής.
 
Με την υπογραφή και την δημιουργία της νέας εταιρίας η Μεγαλόπολη έχει τελειώσει , άσχετα τι θα γίνει με τον διαγωνισμό.
Σας το γράφω τώρα ακόμα μια φορά, γιατί πολλοί από τα Συνδικάτα και τον Δήμο , δεν φαίνεται να το έχουν καταλάβει.
 
Χάσαμε την μια μάχη στην Βουλή. Έχουμε μπροστά μας ακόμα μια, τα περιθώρια στενεύουν.
 
Έστω και τώρα την ύστατη στιγμή κάνω έκκληση σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές και αιρετούς. Σε φορείς , συλλόγους και πολίτες.
 
Ειδικότερα κάνω έκκληση στους 2 συνδυασμούς της αντιπολίτευσης, στον Κώστα Μιχόπουλο αλλά και στους συμβούλους της πλειοψηφίας, οι οποίοι ειδικά τώρα αυτή την περίοδο  χρειάζονται πιο πολύ από ποτέ. Κύριοι ενωθείτε και δώστε την μάχη.
 
Αφήστε στην άκρη οτιδήποτε άλλο σας χωρίζει και ενωθείτε στον έναν και μοναδικό σκοπό.
Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για να παίζετε παιχνίδια – όσοι τα παίζετε – η να μένετε απαθείς – όσοι μένετε- η να λέτε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα όλα τελείωσαν – όσοι το λέτε-. Ακόμα και όσοι αγωνίζεστε πρέπει να συμβάλετε ακόμα πιο πολύ.
 
Με τα σημερινά δεδομένα αν δεν κάνουμε όντως τίποτα, όχι μόνο θα τα χάσουμε όλα αλλά θα καταλήξουμε τα επόμενα χρόνια σε μεγάλο και επικίνδυνο διχασμό. Τόσο σε επίπεδο ΔΕΗ όσο και στον Δήμο. Ευθύνη όλων σας να το αποτρέψετε.
 
Οι πολίτες  θέλουν από όλους , να υπάρχει ομόνοια, συννενόηση, πράξεις.
Ευθύνη δική σας …..
 
Αλεβίζος Παναγιώτης
 
 
Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κύριε Αλεβίζο

  α) Ποιός και Πότε, άραγε σε εξουσιοδότησε και μιλάς ‘’πατρικά’’ εξ ονόματος των Πολιτών της Μεγαλόπολης;

  β) Γράφεις: ‘’… με την υπογραφή και τη δημιουργία της νέας εταιρείας η Μεγαλόπολη έχει τελειώσει……. και ότι τα περιθώρια στενεύουν…..’’. Σωστά. Ξεχνάς όμως ότι ο μνημονιακός νόμος του ξεπουλήματος της Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ, έγινε νόμος του κράτους και ότι οι νόμοι τηρούνται. Συνεπώς για ποια ‘’ΜΑΧΗ’’ μιλάς. Μήπως σκοπεύεις και μπορείς να ρίξεις την κυβέρνηση;

  γ) Όσον αφορά δε στις μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου ΜΕΙΖΟΝΑ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑ, που παρεπιπτώντος σου θυμίζω εκπροσωπούν πάνω από το 60% των Μεγαλοπολιτών, χώρις τον κ. Μιχόπουλο. Ούτε ‘’απαθείς’’ έμειναν, ούτε ‘’παιχνίδια’’ έπαιξαν, άλλωστε και να θέλανε θεσμικά δεν μπορούσαν (άλλοι τα έπαιξαν). Το αντίθετο έγινε και συνέβαλαν ουσιαστικά με προτάσεις και ενεργό γόνιμο συμμετοχή στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας – στο βαθμό βέβαια που η κυβερνώσα αλαζονεία το επέτρεπε και σε ένα περιβάλλον απαξιωμένου ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεχίζουν, δεν παραιτήθηκαν από τον αγώνα και την αντίσταση ίσα – ίσα χάριν του τον αγώνα το έκαναν (όπως είχαν την ηθική και πολιτική δέσμευση – υποχρέωση και που την είχαν αναλάβει μαζί μ’ όλο το Δημοτικό Συμβούλιο). Παραιτήθηκαν λοιπόν από τις καρέκλες του Δημαρχείου σε μια ύστατη προσπάθεια να σωθεί η Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης και η κοινωνία μας. Παραιτήθηκαν πιστοί στις δεσμεύσεις τους, που πρέπει να τηρούνται, ενώ κάποιοι άλλοι ποιούν την νήσσαν. Εξ άλλου δεν πρέπει να ξεχνάς ότι οι πολιτικοί και οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να κάνουν αυτά που λένε και να μην λένε αυτά που δεν θα κάνουν……

  δ) γράφεις, ισχυρίζεσαι και σωστά……… ‘’έχουν ήδη μπει σε περιπέτειες οι εργαζόμενοι, αλλά και ολόκληρη η περιοχή…….’’ . Όμως αργά το κατάλαβες και εσύ αλλά και κάποιοι άλλοι μιλούν για ‘’νέο αγώνα’’ εξ άλλου εσύ μιλάς εκ του ασφαλούς, αφού πολύ νωρίς πήδηξες από την βάρκα που έμπαζε και είχε πωλητήριο στ’ απάνεμο ‘’λιμάνι’’ της 5ης μονάδας.

  ε) Τέλος όσον αφορά την ‘’καραμέλα’’ του διχασμού: ο διχασμός και ο λαϊκισμός, γνωρίζεις καλά ότι έχουν καλλιεργηθεί αρκετά χρόνια πριν αλλά και πρόσφατα στην μικρή μας κοινωνία και έχουν γνωστούς ‘’πατεράδες – αφεντάδες’’ και πυροδοτούνται από το ψέμα, την αλαζονεία αλλά και την ανικανότητα, τη ματαιοδοξία και τις ανακολουθίες των γνωστών – αγνώστων με την αγαστή σύμπνοια και στήριξη κάποιων ανόητων μιντιακών εξαπτερύγων που έχουν αναλάβει εργολαβικά την προπαγάνδα και την αγιοποίηση τους…..

  Φτάνει λοιπόν η προπαγάνδα.

  Φτάνει το ‘’άλλα λόγια να αγαπιόμαστε’’.

  Είναι καιρός να αλλάξουμε ρότα !!!!!!!!!!

  Οι πολίτες απαιτούν – θέλουν αλήθεια ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα από τις Δημοτικές Παρατάξεις τίποτε άλλο.

  GAME OVER!!!!!!!!!

  • Κύριε ΑΝΩΝΥΜΕ σου απαντάει ο Επώνυμος διαχειριστής και συντάκτης του άρθρου που από το σχόλιο σου φαίνεται δεν κατάλαβες καθόλου τι έγραφε.

   α. Γράφω επώνυμα την άποψη μου, σε κάνενα σημείο δεν μιλάω εκ μέρους κανενός άλλου, σε ότι αφορά τον τίτλο του άρθρου ειναι η δική μου άποψη ότι οι πολίτες επιθυμούν πάντα την συνέννωση των δυνάμεων.
   β. Μετά την ψήφιση του νόμου , υπάρχει ακόμα ένα βήμα , οι σχετικές αποφάσεις από το Δ.Σ. της ΔΕΗ και της Συνέλευσης των μετόχων. Χωρίς αυτά τα 2 δεν εφαρμόζεται ο νόμος. Ειδικότερα εγώ είμαι ο μόνος που γράφει εδώ και πολύ καιρό ότι ο στόχος μας δεν είναι αν θα πουληθούν οι μονάδες αλλά αν δημιουργηθεί η θυγατρικής της Μεγαλόπολης.
   γ. Ασχέτως ποιο είναι το ακριβές ποσοστό που αναφέρεσαι για τις αντιπολιτεύσεις, εγώ στο άρθρο δεν εξιδικεύω κανέναν. Μιλάω γιασ όλη την δημοτική αρχή, τα συνδικάτα , κτλ. Επίσης είναι απόλυτα σαφές τι έχει γραφεί, δεν δικάζω, λέω αν έχει γίνει κάτι. Είναι μια αναφορά που δεν στοχεύει σε κανέναν συγκεκριμένο. Εσείς στο σχόλιο σας το λαμβάνετε λάθος. Δεν έχω γράψει όμως εγώ για αντιπολιτεύσεις. Επειδή λοιπόν μπορώ να σας το κάνω πιο συγκεκριμένο οι ευθύνες δεν θα μοιραστούν από εμένα, εγώ δεν έχω κάνει ποτέ λαικά δικαστήρια όπως κάνουν άλλοι χρήστες του διαδικτύου.
   δ. Σαν καφενείο της Μεγαλόπολης δεν το καταλάβαμε καθόλου αργά, η σελίδα μας είναι η πρώτη που έγραψε ότι η Μεγαλόπολη όλη θα μπεί στο πακέτο προς πώληση από πέρυσι τον Ιούλιο. Ακόμα και 2-3 μήνες μετά συνεχίσαμε να το φωνάζουμε αλλά πολλοί στην Μεγαλόπολη μας χλεύαζαν και μας κατηγορούσαν για κινδυνολογίες. Ακόμα και τώρα το Καφενείο της Μεγαλόπολης και εγώ είμαστε οι μόνοι που λέμε ότι όλα τελειώνουν τώρα τις επόμενες 30 ημέρες. Αρα εδώ το σχόλιο σας είναι 100% λάθος.
   Πριν γράφετε κάτι δημόσια , καλό είναι να κάνετε έναν έλεγχο των πληροφοριών. Σαν εργαζόμενος της ΔΕΗ μετακινήθηκα χωρίς την θέληση μου από τις μονάδες 1-2 που έκλεισαν στην μονάδα 5, όταν αυτή φτιαχνόταν το 2013. Επίσης έχω απαντήσει αρκετές φορές δημόσια σε αυτό αλλά κάθε φορά πρέπει να το ξαναλέω, αφού πολλοί από εσάς θέλετε να γράφετε σχόλια αλλά σπάνια τσεκάρετε αν ισχύουν αυτά που λέτε. Αν τώρα μου πείτε ότι το 2013 ήξερα τι ακριβώς θα συμβεί μετά από 5 χρόνια , τότε ειλικρινά θα το δεχθώ και θα είναι προν τιμήν μου.

   Αγαπητέ φίλε ανώνυμε, κλείνεις το σχόλιο σου με τις αναφορές σε προπαγάνδες, σε μιντιακά εξαπτέρυγα σε διάφορα άλλα. Σε όλα αυτά συμφωνώ μαζί σου 100% όμως δεν δέχομαι ούτε στο ελάχιστο ότι έχουν θέση οι υπόνοιες που αφήνεις στην σελίδα μας. Μπορώ αυτό να το υποστηρίξω για κάθε λέξη που έχει γραφτεί. Το αντίθετο όμως συμβαίνει για το σχόλιο σου, από το οποίο προκύπτει ότι έχεις λάθος εικόνα για κάποια πράγματα. Το σχόλιο σου είναι εντελώς αβάσιμο. Όπως εγώ οφείλω να προσέχω τι γράφω και να είναι όλα πραγματικότητα, έτσι και εσείς οι σχολιαστές πρέπει να κάνετε το ίδιο. Σε προκαλώ λοιπόν να ελέγξεις άμεσα όσα σου αναφέρω και θα περιμένω το αποτέλεσμα.
   Κλείνοντας μπορώ να προσθέσω στο άρθρο μου και τις δικές σου λέξεις … ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα…. θέλουν οι πολίτες.

   Αλεβίζος Παναγιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here