Οι μονάδες 3 & 4 Μεγαλόπολης αφαιρέθηκαν από την Ενιαία Άδεια Παραγωγής της ΔΕΗ

0
831

Η ΔΕΗ ζήτησε με αίτηση της στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) να αφαιρεθούν από την Ενιαία Άδεια Παραγωγής που κατέχει, οι μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης , καθώς επίσης και η μονάδα της Μελίτης.

Η ΡΑΕ αποφάσισε και δέχθηκε το αίτημα της ΔΕΗ , οπότε οι μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης που ανήκουν στην Θυγατρική Λιγνιτική Μεγαλόπολης και η μονάδα που ανήκει στην θυγατρική Μελίτης , αφαιρέθηκαν από την σχετική ενιαία άδεια παραγωγής που έχει η ΔΕΗ.

Η απόφαση της ΡΑΕ πάρθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2021 και δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα 5 Απριλίου.

Μέχρι τώρα όλοι περίμεναν ότι οι οι μονάδες των θυγατρικών της ΔΕΗ θα επέστρεφαν πάλι πίσω στην μητρική εταιρία, η ΔΕΗ και η Κυβέρνηση όμως από ότι φαίνεται έχουν άλλα σχέδια και δεν χρειάζονται τις συγκεκριμένες μονάδες, τις έχουν ήδη ξεγράψει.

Στο λιγνιτικό δυναμικό της ΔΕΗ μένουν πλέον μόνο οι 5 μονάδες του Αγίου Δημητρίου, οι 2 του ΑΗΣ Καρδιάς που σβήνουν σε λίγες μέρες και θα προστεθεί στο μέλλον η νέα μονάδα της Πτολεμαΐδας 5.

δείτε την σχετική απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ΕΔΩ

Για τις μονάδες 3 & 4 της Μεγαλόπολης καθώς και της Μελίτης από ότι δείχνουν τα στοιχεία , η ΔΕΗ μεταβίβασε τις άδειες παραγωγής στις αντίστοιχες θυγατρικές της το 2019 και τώρα με την αίτηση της που έγινε δεκτή , τις αφαιρεί από την ενιαία άδεια που είχε.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό ΦΕΚ Β’ 1323/5.4.2021 ΕΔΩ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here