Οι μονάδες Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α’ της ΔΕΗ περνούν στην ιστορία

1
826

Κινητά ιστορικά μνημεία θα γίνει προσπάθεια να χαρακτηριστούν τα αντικείμενα του μηχανολογικού εξοπλισμού των Μονάδων Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α’ της ΔΕΗ, ύστερα από σχετική εισήγηση του κ. Σαράντου Αλεξανδρή κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Όπως επεσήμανε κατά τη διατύπωση της επερώτησης ο κ. Αλεξανδρής, οι μονάδες αυτές έχουν ολοκληρώσει τη λειτουργία τους στο τέλος 2011, ύστερα από 41 χρόνια, και υπογράμμισε: «Ύστερα από τα νέα δεδομένα με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, στο τέλος του χρόνου πιθανόν να πωληθούν σε ιδιώτη, επειδή ύστερα από την ολοκλήρωση της μονάδας ΙΙΙ ενδεχομένως να υπάρξει αποξήλωσή τους. Επειδή ο βιομηχανικός εξοπλισμός, δείγμα της πρώτης τεχνολογίας στη Μεγαλόπολη, έχει ιστορικό και τεχνολογικό ενδιαφέρον, να πραγματοποιηθεί η αποτύπωση από υπηρεσίες και ΔΕΗ και τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού».

Τέλος, ο κ. Αλεξανδρής ρώτησε τι πρωτοβουλίες και ενέργειες θα αναλάβει η περιφερειακή αρχή ως προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτισμικής Κληρονομιάς, αλλά και τη ΔΕΗ για να κηρυχθούν οι συγκεκριμένες μονάδες ιστορικά μνημεία, ίσως και για να γίνει ένα μουσείο για την ανάπτυξη της βιομηχανικής κληρονομιάς της Μεγαλόπολης.

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου απάντησε ότι η περιφερειακή αρχή κινείται προς την ίδια κατεύθυνση, καθώς έχει ξεκινήσει η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου, ώστε να γίνει καταγραφή του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Έχουμε αποδείξει ότι σε αυτό το θέμα αναλαμβάνουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει την ώρα που πρέπει.

Γαλανιάδη Εύα από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άσχετο με το συγκεκριμένο θέμα αλλά σχετικό με τη ΔΕΗ. Σήμερα 26 Σεπτεμβρίου βγήκε προκήρυξη για 18 ανειδίκευτους εργάτες (ΥΕ) δίμηνης απασχόλησης από τη Λιγνιτική Μεγαλόπολης ΑΕ. Παρακαλώ δημοσιεύστε το γιατί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών λήγει στις 28 Σεπτεμβρίου ώρα 14:30. Προφανώς πρόκειται για προκήρυξη για μιλημένους μιας και δίνεται μόνο 2 μέρες καιρό. Αλλά ας πρόσεχαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here