Οι κατολισθήσεις στα Ορυχεία της ΔΕΗ, οι τεράστιες ευθύνες και οι μετεγκαταστάσεις των χωριών Ανάργυροι και Τριπόταμου στην Μεγαλόπολη

0
456

Στο Αμύνταιο σημειώθηκε μια πολύ μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ και φάνηκαν για ακόμη μια φορά οι τεράστιες  ευθύνες που υπάρχουν αλλά ποτέ δεν καταλογίζονται.

Στην περιοχή της Μεγαλόπολης  είχαμε πριν 4 χρόνια μια παρόμοια κατάσταση στον Τριπόταμο που ευτυχώς ο θεός βοήθησε και δεν οδήγησε σε τραγωδία.

Στο Αμύνταιο  οι  κάτοικοι του οικισμού  Ανάργυροι διαμαρτύρονταν χρόνια για τις ζημιές στα σπίτια τους , κανείς δεν τους έδινε σημασία και τώρα δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους και μέσα σε μια νύχτα τους οδηγούν άρον – άρον σε ξενοδοχεία αφού το χωριό είναι πλέον οριστικά καταδικασμένο. Άραγε  που είναι σήμερα όλοι αυτοί οι “υπεύθυνοι και οι αρμόδιοι” που καθησύχαζαν τους κατοίκους;  Ο υπουργός Σταθάκης σπεύδει τώρα να κάνει νομοθετική ρύθμιση για να γίνονται οι μετεγκαστάσεις οικισμών πιο γρήγορα.

Στην Μεγαλόπολη έχουμε την ίδια ακριβώς περίπτωση του Τριποτάμου που χρόνια τώρα οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και αυτοί για τις ζημιές στα σπίτια τους και ανησυχούν για την ασφάλεια τους. Και εδώ οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης η ΔΕΗ χρόνια τώρα δεν προχωράει στην μετεγκατάσταση του χωριού παρατείνοντας έτσι την αγωνία των κατοίκων και δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην επέκταση του Ορυχείου.

Γιατί πάντα πρέπει να τρέχουμε να δώσουμε λύσεις όταν έχουν ήδη γίνει οι ζημιές και έχουν κινδυνέψει άνθρωποι;

Πότε επιτέλους θα δούμε να αποδίδονται ευθύνες για όλα αυτά;

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here