ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ ΚΑΙ Η...

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΦΟΥΣΕΚΗ

Παρόλο που έχουν περάσει κοντά 2 1/2  χρόνια από την ενσωμάτωση του πρώην Δήμου Φαλαισίας στον Δήμο Μεγαλόπολης , μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις παρατάξεις που ήταν στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο. Αφορμή οι καταγγελίες για παράνομες αποφάσεις και για πληρωμές που ελέγχθηκαν από το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης  και σχετικά με τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου.Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα υπάρχει καταγγελία από την τότε αντιπολίτευση της περιόδου 2007-2010 του Δήμου Φαλαισίας εναντίον του τότε Δημάρχου Γιάννη Φουσέκη.

Παρακάτω θα διαβάσετε  την απάντηση που δίνει η πλευρά της τότε δημοτικής αρχής του κ. Φουσέκη ο οποίος σε επικοινωνία που είχαμε μας έστειλε την δική τους άποψη για όσα τους καταλογίζουν..  Μετά την επιστολή αυτή θα διαβάσετε μια επιστολή που έχουν στείλει οι σύμβουλοι της τότε αντιπολίτευσης στην Εφημερίδα Νέα της Μεγαλόπολης και μέσα περιλαμβάνονται όλα όσα καταλογίζουν στον Γιάννη Φουσέκη αλλά και στον τωρινό Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ.Παναγιώτη Μπούρα. Διαβάζοντας και τα 2 κείμενα πραγματικά δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για διαφορετικά θέματα καθώς οι 2 απόψεις απέχουν πολύ η μία από την άλλη. Το θέμα βγαίνει λοιπόν στο προσκήνιο και ελπίζουμε επιτέλους να μπορέσουν οι πολίτες να μάθουν τι πραγματικά έχει συμβεί  και να μπορέσουν να καταλάβουν ποιος τελικά έχει δίκιο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΦΟΥΣΕΚΗ

με τα συμπεράσματα του Ελέγχου Επιθεωρητών  Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στη Φαλαισία αποκαλύπτεται η αλήθεια.

τίτλοι τέλους στη σκευωρία

Οι αυτοδιοικητικοί βάλλονται και απαξιώνονται, άλλοτε δικαιολογημένα, άλλοτε όμως σκόπιμα. Η νοσηρότητα που έχει επικρατήσει στην πολιτική,  πλήττει την υπόσταση και των εντίμων.

Κάποιοι λατρεύουν το τοπίο στην ομίχλη, και η ομίχλη της υποκρισίας και της ιδιοτέλειας, δεν τους αφήνει να δουν τα αυτονόητα. Πολλές φορές φιλάρεσκα μιλούν, κρίνουν και καταγγέλλουν. Ξεχνούν όμως ή έντεχνα κρύβουν την αλήθεια και με επικοινωνιακούς χειρισμούς προσπαθούν να βρουν ισορροπίες ανάμεσα σε επιθυμίες, επιδιώξεις και την πραγματικότητα.
Μετά την καταγγελία ”για μη νόμιμες αποφάσεις” ( από το Σεπτέμβριο του 2011 ) των Συμβούλων της τότε μειοψηφίας, στον τέως Δήμο Φαλαισίας, που είδε το φως της δημοσιότητας, διερωτάται κανείς ποιός είχε συμφέρον να βλάψει την τιμή και την εντιμότητα του σώματος, του τότε Δημοτικού Συμβουλίου; Η αήθης αυτή επίθεση έχει συγκεκριμένη στόχευση, σκοτεινά κίνητρα και προσωπική εμπάθεια.

Γίνεται προσπάθεια να θιγούν υπολήψεις αιρετών και οφείλεται κυρίως σε τοπικό πολιτικούς ανταγωνισμούς και προσωπικές διαφορές.
Βέβαια ουδείς εξαιρείται της έρευνας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα, για την παρουσία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στον τέως Δήμο Φαλαισίας.

Βέβαιοι ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, ανήθικο ή ανέντιμο αλλά και δικαιωμένοι, παρουσιάζουμε σήμερα τις θέσεις μας, τους προβληματισμούς μας καθώς και τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν την παραπάνω καταγγελία.
•    Διορθώνοντας τον βαρύγδουπο και ψευδή τίτλο του δημοσιεύματος, υπογραμμίζουμε ότι πρόκειται για μία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και όχι για πολλές. Οι πολλές αποφάσεις είναι μόνο μία, η 99/2010.
•    Επίσης διορθώνοντας αλλά και διαψεύδοντας το κατ’ επανάληψη αναφερόμενο και μαυρισμένο σχόλιο που λέει ότι δεν απεστάλει η παραπάνω απόφαση για έγκριση και έλεγχο νομιμότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτή έχει σταλεί με το υπ’ αριθμ. 5356/2010 έγγραφο του τέως Δήμου Φαλαισίας.
•    Σημειώνουμε ότι η έγκριση θα ήταν τυπική και δεδομένη τόσο για την ουσία, όσο και για τον τύπο αφού ποτέ και από κανέναν δεν υπήρξε εμπρόθεσμη ένσταση.
•    Οι Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι εκτελεστές αφ’ ότου εκδοθούν, άρθρο 148 παρ 2 του Ν. 3463/2006 εφόσον δεν εμπίπτουν στις περιπτώσεις του άρθρου 149 παρ 1 του ιδίου Νόμου.
•    Η Απόφαση 99/2010, με τίτλο ” κατανομή αδιάθετων πιστώσεων σε έργα ”, είναι απόφαση Λογιστικού χαραχτήρα. Στην ουσία αλλάζει τον κωδικό χρηματοδότησης έργων του προϋπολογισμού 2010 από ”ΣΑΤΑ” σε ”Έκτακτα Ειδικευμένα”.
•    Το Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη της συγκεκριμένης και διαδικαστικού χαραχτήρα απόφασης συνεκλήθη ” δια περιφοράς ”, τηλεφωνικά. Ήδη σήμερα και στον Καλλικρατικό πλέον Δήμο Μεγαλόπολης έχει συμβεί ακριβώς το ίδιο έως τώρα περισσότερες από δέκα φορές.
•    Ενημερώθηκε άμεσα ο αρχηγός της μειοψηφίας κος Αθανασόπουλος Σταύρος, όπως και άλλες φορές είχε συμβεί, για το μοναδικό θέμα της εν λόγω συνεδρίασης και δήλωσε ότι συμφωνεί. Άλλωστε και σήμερα το παραδέχεται, αλλά συμπληρώνει με νόημα …   ότι μπορεί και να μην κατάλαβε καλά…
•    Δεν υπάρχουν υπογραφές των τεσσάρων της μειοψηφίας ούτε στο πρόχειρο ούτε στην καθαρογραμμένη απόφαση. Απλά θεωρούνται παρόντες μετά την δήλωση ΝΑΙ του αρχηγού τους.
•    Η Απόφαση σε κάθε περίπτωση έχει την απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ακόμη και χωρίς την παρουσία της μειοψηφίας.
•    Όλα τα έργα που εξοφλήθηκαν, ύψους 356.520 ευρώ, ήταν εκτελεσθέντα έργα του τεχνικού προγράμματος και εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του 2010.
•    Όλα τα παραπάνω έργα πληρώθηκαν, αφού προηγουμένως ελέγχτηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
•    Είχαν δε ανατεθεί με ομόφωνες αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής, οι οποίες και είχαν πάρει έγκριση νομιμότητας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με το άρθρο 149 παρ. 1 του Ν.3463/2006.
•    Στο προηγούμενο από το επίμαχο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/09/2010 όπως και στο επόμενο 1/12/2010 η μειοψηφία σύσσωμη απουσίαζε. Εδώ διερωτάται κανείς ότι αν υπήρχε δόλος ή κάποιο σκοτεινό σχέδιο από την πλειοψηφία δεν θα μπορούσε κάλλιστα να βάλλει αυτή την απόφαση στο προγενέστερο Δ.Σ. της 26/09/2010 ;
•    Ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον και η σπουδή του αρχηγού της μειοψηφίας για την ανάπτυξη του τόπου και την πορεία του παραγόμενου έργου στο Δήμο, που είχε σταματήσει να προσέρχεται στα Δημοτικά Συμβούλια από τον Ιούνιο του 2010. Νόμιζε ότι έληξε νωρίτερα η θητεία του ή είχε αφιερωθεί στις επερχόμενες εκλογές και ασχολείτο αποκλειστικά και μόνο για την επανεκλογή του ;
•    Βέβαια ξύπνησε ένα χρόνο μετά, τον Σεπτέμβριο του 2011, θυμήθηκε και είπε: ήρθε η ώρα να ” υπερασπιστώ το Δημόσιο συμφέρον, να προασπίσω την προσωπική και αυτοδιοικητική μου τιμή, να κάνω το καθήκον μου ως Δημότης και Πολίτης μιας ευνομούμενης Πολιτείας ” !!!
•    Με χρηστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση παραδώσαμε στον Δήμο Μεγαλόπολης 200.072 ευρώ ( τακτικά και έκτακτα ειδικευμένα ), 1.084.000 ευρώ από ΕΑΠ , 13.500 ευρώ από τη Δημοτική Επιχείρηση και υποχρεώσεις 55.000 ευρώ.
•    Η λήψη και η υλοποίηση της σχετικής απόφασης 99/2010 αποτέλεσε για μας πολιτική αναγκαιότητα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και θεωρήθηκε ως αυτονόητο χρέος ηθικής, συνέπειας και υπευθυνότητας, να πληρωθούν έγκαιρα εργολάβοι και προμηθευτές του Δήμου μας και να μην μεταφερθούν υποχρεώσεις της Φαλαισίας στον καλλικρατικό Δήμο Μεγαλόπολης.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η υπόθεση της καταγγελίας δημιουργήθηκε από την καθυστερημένη ανάκληση της σύμφωνης γνώμης του αρχηγού της τότε μειοψηφίας. Εμείς σαν πλειοψηφία είχαμε πολιτικές πρακτικές, με κριτήριο το συμφέρον του τόπου και την πολιτική ηθική. Τιμούσαμε πάντα το θεσμικό ρόλο που έχει η αντιπολίτευση. Με περισσή διαφάνεια και ειλικρίνεια διαβουλευόμασταν μαζί της, δεχόμασταν και υλοποιούσαμε προτάσεις της.  Για το λόγο αυτό οι αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου ήταν συντριπτικά, σε ποσοστό πάνω από 90%, ομόφωνες, όπως αυτές είναι καταγεγραμμένες στα Πρακτικά Δ.Σ του τέως Δήμου Φαλαισίας, σε όλη την διάρκεια της οκταετούς θητείας μας.
Ποιος δεν θα έμπαινε στον πειρασμό να επιχειρηματολογήσει εκτεταμένα, σύμφωνα και με την μόδα της εποχής, για την τόσο καλά στημένη, κακόβουλη καταγγελία και σκευωρία;
Δεν θα το πράξουμε όμως. Πρώτα γιατί αντιλαμβανόμαστε με πολύ πεζό, και καθόλου συναρπαστικό τρόπο, τα βασικά στοιχεία της συγκεκριμένης υπόθεσης. Το πως και το γιατί κατασκευάστηκε είναι πράγματι ένα σημαντικό ερώτημα, αλλά πρωτεύει η αλήθεια.    Ο δεύτερος λόγος που δεν θα μπούμε σε λογική εκτεταμένης επιχειρηματολογίας, με δυσνόητους όρους και αυτάρεσκο στόμφο, πρόκλησης επιφανειακών εντυπώσεων, είναι διότι θέλοντας και μη το πόρισμα υπάρχει.
Η γύμνια της κριτικής στην τότε πλειοψηφία και η εξαιρετικά καθυστερημένη ανακάλυψη από τη μειοψηφία χιμαιρών αλλά και του θεσμικού της ρόλου ( ένα χρόνο μετά ) αποτελούν επαρκές τεστ για την ακολουθούμενη πρακτική μας.
Υπάρχει όμως ένας σοβαρός προβληματισμός, για την ανεύθυνη στάση της τότε μειοψηφίας και όχι μόνο. Κάποιοι ένθεν κακείθεν του αυτοδιοικητικού φάσματος πραγματοποιούν τεράστια άλματα σε σχέση με το DNA τους. Είτε είναι η τότε μειοψηφία, είτε οι κομιστές υποτιθέμενων στοιχείων, που ανακάλυψαν όπως φαίνεται έναν κοινό τρόπο δράσης: τον πολιτικό χουλιγκανισμό.
Ένα ετερόκλητο, ευκαιριακό και άτυπο σύμφωνο απλής αντιπολιτευτικής τακτικής εμφανίζεται, επιχειρώντας να διαβρώσει την αξιοπιστία της τότε Δημοτικής Αρχής, του τέως Δήμου Φαλαισίας, στα μάτια των Δημοτών του καλλικρατικού πλέον Δήμου Μεγαλόπολης, με ιδιοτελή βέβαια αφετηρία και μικροπολιτικά οφέλη, απέναντι στην αλήθεια και την από μέρους μας  κατατεθειμένη προοπτική ανάπτυξης για το Λεκανοπέδιο.
Η γκρίνια και η αναπαραγωγή της μιζέριας, η αφόρητη συνωμοσιολογία που ερεθίζει την φαντασία και αναπαράγεται σαν χιονοστιβάδα, οι λεκτικές, ηρωικές εκρήξεις ” προβήκαμε στην καταγγελία μας ορμώμενοι από καθήκον, ως πολίτες ευνομούμενης πολιτείας αλλά και χρέος προς την προσωπική μας και αυτοδιοικητική μας τιμή ”, οι βαριές κουβέντες ” πληρωμές χωρίς νόμιμες αποφάσεις ”, οι τραβηγμένες συγκρίσεις, οι προσπάθειες τυχόν συμψηφισμών αλλά και η εκτός σκηνής στημένη φαρσοκωμωδία από καθόλου κωμικούς αυτοδιοικητικούς, και η εντός σκηνής από καλούς πλην όμως στρατευμένους κωμικούς, έρχονται να συνδυαστούν σε ένα τυφλό γηπεδικό χουλιγκανισμό εκτόνωσης.
Αναζητούνται ” χειμερινά ανάκτορα ” αλλά μάταια. Τα πάντα σχετικοποιούνται, όχι δημιουργικά αλλά χαοτικά, με στόχο την αδρανοποίηση ζωντανών και υγιών κυττάρων. Εδώ φαίνονται συμπεριφορές προσώπων, κατώτερες των περιστάσεων στην Δημοτική μας πραγματικότητα, που βέβαια δεν ακυρώνουν τα δικαιώματα της περιοχής αλλά απεναντίας ακυρώνουν τους εαυτούς τους.
Βέβαια η σκευωρία καταρρέει και οι συκοφάντες αποκαλύπτονται. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι απέτυχε η έντεχνη απόπειρα συμψηφισμού, έστω των εντυπώσεων, ” ότι όλοι ίδιοι είμαστε ”.
Ε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Διαφέρουμε.
Σήμερα δεν ρωτούμε ούτε τον κο Αθανασόπουλο Σταύρο, γιατί μετά από 11 μήνες προέβει στην καταγγελία του, ούτε τον κο Κανέλλο Βασίλη εάν με εντολή ή ανοχή κάποιων παρέδωσε έγγραφα και στοιχεία.
Τα ερωτήματα αυτά και τις περίεργες συμπτώσεις τα αφήνουμε να απαντηθούν στις παρατάξεις τους και κυρίαρχα στους Δημότες μας, που θα βγάλουν και τα συμπεράσματα τους. Τονίζουμε όμως ότι η ανευθυνότητα αναγνωρίζεται και απομονώνεται. Οι συνειδητοί πολίτες σέβονται το χρήσιμο και το συγκεκριμένο, το απτό και όχι το ευκταίο, το ουσιαστικό και όχι το εικονικό, το αληθινό και όχι το διαστρεβλωμένο.
Κλείνουμε λέγοντας ότι υπάρχει και η δημόσια συγνώμη, για τους πολιτικά γενναίους . Θα περιμένουμε.
Από την τότε Δημοτική Πλειοψηφία  του τέως Δήμου Φαλαισίας.

Παρακάτω η δημοσίευση στα Νέα της Μεγαλόπολης  στο Φύλλο Απριλίου

neamegalopolis-falaisia

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

όπως δημοσιεύθηκε στα Νέα της Μεγαλόπολης

Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης:  Στον τ. Δήμο Φαλαισίας  Πληρωμές χωρίς νόμιμες αποφάσεις!

Χρηματικά εντάλματα του τέως Δήμου Φαλαισίας, ύψους 350.000 ευρώ, πληρώθηκαν στο τέλος του 2010 χωρίς νόμιμες αποφάσεις! Χωρίς έγκριση, ούτε καν αποστολή για έλεγχο νομιμότητας, από τον  Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου!
Είναι το συμπέρασμα ελέγχου στον καλλικρατικό Δήμο Μεγαλόπολης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, μετά από καταγγελία (είχε δημοσιευθεί στο φ. Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2011) των συμβούλων της τότε μειοψηφίας στον τέως Δήμο Φαλαισίας Στ. Αθανασόπουλου, Γ. Σωφρονά, Όλγας Ανδρίτσου και Αν. Γιαννακόπουλου, οι οποίοι – δικαιωμένοι – εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τις ημέρες αυτές λάβαμε την ενημέρωση ότι οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ολοκλήρωσαν τον έλεγχο στον Δήμο Μεγαλόπολης, για θέμα που είχαμε καταγγείλει στον Δήμαρχο κ. Παν. Μπούρα και αφορούσε πλασματική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του τ. Δήμου Φαλαισίας. Είχαμε ενημερώσει  τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης ότι το συγκεκριμένο συμβούλιο ποτέ δεν έγινε και  επιπλέον, βάσει αυτών των μη νόμιμων αποφάσεων, είχαν εκταμιευθεί χρήματα ύψους 350.000 ευρώ περίπου.
Το θράσος δε των “αρχιτεκτόνων” της συγκεκριμένης πράξης, έφθασε στο σημείο να καταγράψει στα πλασματικά πρακτικά, ότι σε εκείνη την σύγκληση   Δ.Σ. είχαμε υπερψηφίσει και εμείς, οι τέσσερεις Δημοτικοί Σύμβουλοι της   Μειοψηφίας.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Το καλοκαίρι 2011, επτά μήνες μετά την λήξη της θητείας μας ως Δημοτικοί Σύμβουλοι στον Δ.Φ. και την συνένωσή του στον ενιαίο Δήμο Μεγαλόπολης, κυκλοφορούσαν φήμες ότι και εμείς ως μειοψηφία, στο  Δ.Σ. είχαμε  τάχα συναινέσει στην “υπερψήφιση” αποφάσεων σε ανύπαρκτη – προχρονολογημένη – συνεδρίαση, του  Δ.Σ. του  Δήμου Φαλαισίας.
Τον Σεπτέμβρη 2011 αφού η προηγούμενη τηλεφωνική ενημέρωση στον  κ.  Μπούρα δεν έφερε αποτέλεσμα, καταθέσαμε την υπ’ αρ. 14202/7-9-2011   αναφορά η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«…Κύριε Δήμαρχε, με την παρούσα επιστολή, σας ενημερώνουμε σχετικά με την απόφαση 99/10 του Δ.Σ. του τ. Δήμου Φαλαισίας. Όπως ήδη γνωρίζετε, τόσο από  μέλη του συνδυασμού της πλειοψηφίας, όσο και από τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Γ. Σωφρονά, μέλους του Δ.Σ. Δ.Φ., η 99/10 απόφαση χρήζει πλήρους ελέγχου από τα  όργανα του Δήμου πρωτίστως, και ενδεχομένως και από άλλους θεσμούς της Πολιτείας. Τούτο κρίνεται επιτακτικό και ελπίζαμε ότι θα είχε ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά δυστυχώς διαπιστώνουμε πλήρη αδιαφορία γενικά από το Δημοτικό Συμβούλιο, του Δήμου σας και από εσάς προσωπικώς.
Κύριε Δήμαρχε, τα μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. του τ. Δήμου Φαλαισίας: Στ. Αθανασόπουλος, Γ. Σωφρονάς, Όλγα Ανδρίτσου, Αν. Γιαννακόπουλος, δηλώνουμε ότι ουδέποτε λάβαμε πρόσκληση για το εν λόγω Δ.Σ., ουδέποτε κάποιος έστω από εμάς συμμετείχε σε τέτοιο Δ.Σ., ουδέποτε έχουν ληφθεί οι συγκεκριμένες αποφάσεις με νόμιμο τρόπο καθ’ όσον ποτέ ΔΕΝ υπήρξε νόμιμη σύγκλιση του Δ.Σ. του Δ.Φ. με τα συγκεκριμένα θέματα και τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ελπίζουμε να μην έχουν  εκδοθεί χρηματικά εντάλματα.
Παρακαλούμε πέραν τις – από την θέση σας – απορρέουσες ενέργειες για την  προάσπιση της νομιμότητας και των συμφερόντων του ενιαίου πλέον Καλλικρατικού     Δήμου Μεγαλόπολης  όπως, μας χορηγήσετε όλα τα σχετικά με το θέμα έγγραφα (την  απόφαση του εν λόγω Δ.Σ 99/10, τα πρακτικά παραλαβής των έργων που  αναφέρονται, αντίγραφα χρηματικών ενταλμάτων στην περίπτωση που έχει γίνει και  αυτό – επικύρωση της περιφέρειας Πελοποννήσου στον βαθμό που υπάρχει και ότι  άλλο έγγραφο είναι απαραίτητο για την διερεύνηση και τις περαιτέρω – και από εμάς –  ενέργειες) για την υπεράσπιση της προσωπικής μας και αυτοδιοικητικής μας τιμής και  ότι άλλο μας επιβάλλει το καθήκον ως δημότες και πολίτες μιας ευνομούμενης  Πολιτείας.
Κύριε Δήμαρχε, σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο τόπος από  συμπεριφορές του  παρελθόντος, εκτιμούμε ότι η σιωπή ισοδυναμεί με συνενοχή. Ο  τόπος κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να εμπεδώσει σχέσεις εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς….»
Παράλληλα κοινοποιούσαμε την αναφορά μας σε όλες τις Δημοτικές  παρατάξεις του νέου Καλλικρατικού Δ. Μεγαλόπολης και στο Σώμα Επιθεωρητών  Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Δήμαρχος Μεγαλόπολης, ποτέ μα ποτέ δεν θέλησε να  απαντήσει στο Δίκαιο αίτημά μας και ποτέ έως τώρα δεν μας έχει χορηγήσει όσα  του ζητούσαμε έχοντες νόμιμο συμφέρον και ο ίδιος ήταν υποχρεωμένος από την  θέση του να πράξει.
Στις 24/42012 υποβάλαμε στο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ συμπληρωματική καταγγελία  σχετική με την μη απάντηση στην υπ’ αρ. 14202/7-9-2011 αίτησή μας για την  χορήγηση των ζητηθέντων στοιχείων.
Καταθέσαμε και μη επικυρωμένες φωτοτυπίες του πρόχειρου και του  σχετικού αποσπάσματος του επίσημου πρακτικού που είχε περιέλθει στα  χέρια μας από τον  κ.  Βασ. Κανέλλο, νυν Πρόεδρο του  Δ.Σ.
Παραθέτουμε απόσπασμα από τα συμπεράσματα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. που αφορούν  την απόφαση 99/2010 (σελ.  9-10):
«…11. Δεν βρέθηκε πρόσκληση προς τα μέλη του Δ.Σ. για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση της 4-10-2010, όπου λήφθηκε η 99/2010 απόφαση καθώς και σχετικό αποδεικτικό επίδοσής της, ούτε αναφέρεται στα πρακτικά αριθμός πρωτοκόλλου της  πρόσκλησης και ως εκ τούτου δε  έγινε νόμιμη σύγκλιση του Δ.Σ., κατά παράβαση των  διατάξεων του άρθρου  95 του Ν. 3463/2006.
12. Δεν προκύπτει ότι στην συνεδρίαση του Δ.Σ., που φαίνεται να έγινε στις 4-10-2010, προσκλήθηκαν νομίμως οι  πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, παρά το γεγονός ότι  υπήρχε προς συζήτηση θέμα που αφορούσε τα Τοπικά τους Διαμερίσματα, κατά  παράβαση των διατάξεων του άρθρου 95 παρ. 7 του Ν. 3463/2006, γεγονός που θέτει  ζήτημα ακυρότητας της ληφθείσας απόφασης. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση  απουσίαζαν όλοι οι πρόεδροι των  τοπικών συμβουλίων.
13. Στο ειδικό βιβλίο πρόχειρων πρακτικών και στη συνεδρίαση που εμφανίζεται σε  αυτό με αριθμό πρακτικού εννέα (9) και στο οποίο λήφθηκε η 99/100 απόφαση, οι  υπογραφές των μελών έχουν τεθεί κάτω από την ένδειξη «Ο Γραμματέας» και όχι στην ένδειξη «Τα μέλη» και μάλιστα πάνω από έντονη επικάλυψη του σημείου με  διορθωτικό.
14. Η  αριθ. 99/2010 απόφαση Δ.Σ. δεν ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της από τον  Γενικό Γραμματέa Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του  άρθρου 149 του Ν. 3463/2006.
15. Παρά τις ως άνω πλημμέλειες της αριθ. 99/2010 απόφασης Δ.Σ. του τέως Δήμου  εξοφλήθηκαν χρηματικά εντάλματα που αφορούσαν την πληρωμή των έργων που  αναφέρονταν σε  αυτή…».
Τα πραγματικά γεγονότα, μετά από τον έλεγχο, αποδεικνύουν το βάσιμο των  καταγγελιών  μας.
Όταν τον Σεπτέμβριο 2011 προβήκαμε στην καταγγελία μας, ορμώμενοι από καθήκον ως πολίτες ευνομούμενης Πολιτείας, αλλά και χρέος προς την προσωπική μας και αυτοδιοικητική μας τιμή, δεν  μπορούσαμε να φαντασθούμε το τείχος σιωπής που θα επιβαλλόταν, ούτε το καθεστώς συσκότισης της Αλήθειας εκ  μέρους του Δήμου  Μεγαλόπολης.
Υ.Γ. Αλήθεια, πόσο λογικό φαίνεται να μην νοιάζεται κανείς για την  διερεύνηση  της  αλήθειας; Να μην νοιάζεται κανείς για το ότι πληρώνονται εντάλματα 350.000 ευρώ χωρίς νόμιμες αποφάσεις. Χωρίς έγκριση (ούτε καν αποστολή για έλεγχο νομιμότητας από τον  Γ.Γ. Περιφ. Πελοποννήσου και τα προβλεπόμενα στις   διατάξεις του άρθρου 149 του Ν. 3463/2006).
Εμείς, ως πρόσωπα φυσικά και αυτοδιοικητικά, είχαμε χρέος να ενημερώσουμε τους Δημότες. Μετά από μακρά αναμονή, το πράττουμε  σήμερα».

 

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια