Οι ενεργειακές εγκαταστάσεις των Λιγνιτικών Σταθμών Μεγαλόπολης και Δ. Μακεδονίας έχουν μέλλον

1
663

Οι ενεργειακές εγκαταστάσεις των Λιγνιτικών Σταθμών Μεγαλόπολης/Δ. Μακεδονίας  έχουν μέλλον.

Το κόστος του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (διακόπτες -αποζεύκτες-μετασχηματιστές) και η υπάρχουσα πρόσβαση στο Εθνικό Δίκτυο Υψηλής Τάσης , των Μονάδων 1/2/3 της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, στη Καρδιά 1/2/3/4 , στη Μελίτη στο Αμύνταιο 1/2 και στον Άγιο Δημήτριο 1/2/3/4/5 , καθιστούν τις περιοχές αυτές περιζήτητες βάσεις νέων ενεργειακών εφαρμογών.

Μερικά παραδείγματα

Φωτό 1-2 : Παλαιός Λιγνιτικός σταθμός στο Ensted μετατρέπεται σε σύγχρονος συμπυκνωτής κάτι που είναι άκρως απαραίτητο για την πλήρη σταθεροποίηση των δικτύων με την εξάπλωση των ανανεώσιμων πηγών.

Φωτό 3: Στο Αμβούργο χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις πρώην Λιγνιτικού σταθμού(Moorburg) για την παραγωγή Η2 από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα (IPCEI).

Το μέλλον είναι εδώ, μέσω αυτών αλλά και άλλων πολλών εφαρμογών, απλά απαιτείται   εταιρική και πολιτειακή  (Κεντρική-τοπική) στρατηγική και γνώση για  την ανταγωνιστική προσαρμογή στις νέες προκλήσεις   για την ευημερία του τόπου συνολικά.

Απολιγνιτοποίηση δεν σημαίνει αποβιομηχανοποίηση.

Δ. Αντωνιάδης

Δρ Μηχανολόγος Μηχανικός-Συντ. ΔΕΗ Μεγ/λη

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μα για αυτο ο Μητσοτάκης οταν επισκέφθηκε τη Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ μαζι με τον Γερμανο, του είπε οτι αυτ ειναι δικα σας…
    Θ κανουν τη Μεγαλόπολη Γερμανικη μπαταρία. Ε και; πόσοι θα δουλεύουν και σε ποιον εργοδότη; Απο ελευθεροι ανθρωποι εργαζόμενοι στην επιχείρηση του Ελληνικου λαου, θα καταντησουμε δουλοι των ξενων αφεντικών… και δεν ειμαι ΚΚΕς αυτα λεει η κοινη λογικη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here