ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

0
687

Με αφορμή την παρακάτω ανάρτηση στο ιστολόγιο του Μεγαλόπολη FM
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Ανατέθηκαν με απευθείας αναθέσεις , οι μελέτες που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων και ιδιωτικών κατοικιών στο Λεοντάρι Φαλαισίας.

Τα συγκεκριμένα έργα είχαν ενταχθεί με πρόταση του Δήμου Μεγαλόπολης στο πακέτο του Λιγνητόσημου (ΕΑΠ).


Την συγκεριμένη πρόταση είχε καταψηφίσει ο Π. Βαλασόπουλος όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ FM

Το πρόγραμμμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς και ερωτήματα, ειδικά ως προς το κομμάτι των ιδιωτών.
Όπως
– πώς και γιατί επιλέχθηκε το Λεοντάρι;
– ποιές εργασίες καλύπτονται στα σπίτια των ιδιωτών;

– θα καλύψει και άλλες περιοχές πλέον του Λεονταρίου;

Διαβάστε την συνέχεια στο ιστολόγιο του Μεγαλόπολη FM

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Θέλω να συμπληρώσω τα παρακάτω ενδιαφέροντα στοιχεία..

Μιλάμε για ένα μεγάλο έργο με το οποίο θεωρώ ότι συμφωνούμε σχεδόν όλοι ότι είναι πολύ χρήσιμο να γίνει. Αυτό το σημειώνω για να μην βρεθεί κανείς και πει ότι η ανάρτηση μου έχει να κάνει με το έργο.
Υπάρχουν βέβαια πολλά ερωτήματα γιατί επιλέχθηκε η Τ.Κ. Λεονταρίου , αν δηλαδή υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος η απλά έτυχε.

Το συγκεκριμένο έργο όμως έρχεται και σπάει σε 4 διαφορετικές μελέτες, σε 4 διαφορετικές αναθέσεις και από ότι φαίνεται αυτό γίνεται για να μπορούν να δοθούν οι μελέτες με απευθείας ανάθεση. Την συγκεκριμένη καταγγελία έχει κάνει ο Περ. Σύμβουλος Πελοποννήσου Παναγιώτης Βαλασόπουλος αλλά απάντηση δεν πήρε!

Σημαντικό επίσης είναι ότι 2 από τις συγκεκριμένες μελέτες ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Π. Μπούρας, θέλησε να τις βάλει για χρηματοδότηση από το Ε.Α.Π. (Λιγνιτόσημο) στην συνεδρίαση της επιτροπής το καλοκαίρι. Την ίδια στιγμή που υποστήριζε ότι δεν πρέπει να μπουν νέα έργα στην επιτροπή παρακολούθησης του πόρου!!! Η πρόταση του τελικά δεν έγινε δεκτή μετά από ψηφοφορία.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μελέτη σκοπιμότητας για κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, αιολικού, και υδροηλεκτρικού σταθμού , αλλά όλοι γνωρίζουμε από τώρα ότι τελικά ο σχεδιασμός είναι να μπουν φωτοβολταϊκά στις στέγες δημοτικών και ιδιωτικών κτιρίων και να γίνει και ένα μικρό φωτοβολταϊκό πάρκο κοντά στο γήπεδο του οικισμού!!!

Οι 4 σπασμένες διαφορετικές μελέτες θα κοστίσουν συνολικά 38.130 +17.220 + 12.300 + 17.220 = 84.870 ευρώ !!!

Παράδοξο εντελώς είναι ίδιου τύπου μελέτες σε κάθε μία απόφαση να κοστολογούνται με διαφορετική τιμή !!!

Σε ότι αφορά το θέμα της ψήφισης των μελετών, έγινε έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ( μόλις χθες και σήμερα με απίστευτη ταχύτητα που δεν ισχύει με άλλες αποφάσεις , ανέβηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ) αλλά έλλειπαν οι 3 από τους 7(οριακά) , οπότε οι 4 παρευρισκόμενοι (όλοι της συμπολίτευσης) ψήφισαν ομόφωνα!!

Γιατί δεν πήγαν οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης?

Άραγε στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση υπήρχαν άλλα θέματα? η μήπως αυτά τα 4 ήταν τα μοναδικά?

Και πως δικαιολογείται η έκτακτη συνεδρίαση? Ποιος είναι ο λόγος που έπρεπε να γίνει έκτακτα χθες?

Επίσης να συμπληρώσω ότι στην συζήτηση των συγκεκριμένων θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης προχθές Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (5) της μείζονος μειοψηφίας κ. Τσιριγώτη, κ. Μιχόπουλος, κ. Βλασόγιαννς, κ. Ρουμπαλάς και κ. Νικητόπουλος, δήλωσαν ότι συμφωνούν με την υλοποίηση του έργου αλλά καταψηφίζουν την πρόταση για την με απευθείας ανάθεση της μελέτης σε βάρος του Π/σμού του Δήμου οικ. έτους 2012 και προτείνουν, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Τσιριγώτης, την εκπόνηση της μελέτης με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα, εφόσον οι μελέτες και οι αμοιβές Συμβούλων είναι επιλέξιμες δαπάνες και προβλέπονται από το πρόγραμμα, και εάν το πρόγραμμα δεν ενταχθεί να μην πληρωθούν οι μελετητές.

Δείτε παρακάτω τις σχετικές αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής.

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Τι τα σκαλιζεις ρε τακη, εχεις να φας παλι βρισιμο και καταρες απο το κυκλωμα!!!!
  πραματικα απορω , με ολα αυτα που γινονται στην μεγαλοπολη γιατι δεν μιλαει κανενας? γιατι δνε αντιδραει κανενας? οι αντιπολιτευσεις τι κανουν??
  τα εχουν κανει πλακακια τελικα ολοι??

 2. Τι τα σκαλιζεις ρε τακη, εχεις να φας παλι βρισιμο και καταρες απο το κυκλωμα!!!!
  πραματικα απορω , με ολα αυτα που γινονται στην μεγαλοπολη γιατι δεν μιλαει κανενας? γιατι δνε αντιδραει κανενας? οι αντιπολιτευσεις τι κανουν??
  τα εχουν κανει πλακακια τελικα ολοι??

 3. Τι τα σκαλιζεις ρε τακη, εχεις να φας παλι βρισιμο και καταρες απο το κυκλωμα!!!!
  πραματικα απορω , με ολα αυτα που γινονται στην μεγαλοπολη γιατι δεν μιλαει κανενας? γιατι δνε αντιδραει κανενας? οι αντιπολιτευσεις τι κανουν??
  τα εχουν κανει πλακακια τελικα ολοι??

 4. Τι τα σκαλιζεις ρε τακη, εχεις να φας παλι βρισιμο και καταρες απο το κυκλωμα!!!!
  πραματικα απορω , με ολα αυτα που γινονται στην μεγαλοπολη γιατι δεν μιλαει κανενας? γιατι δνε αντιδραει κανενας? οι αντιπολιτευσεις τι κανουν??
  τα εχουν κανει πλακακια τελικα ολοι??

 5. Ειναι τόσο κλειστός κύκλος η ομάδα του Τάκη που είναι θέμα χρόνου να τους πνίξει.Πλακάκια δεν γίνεται να υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου επειδή δυστυχώς είμαστε διαιρεμένοι εξ αρχής λόγω του στενωπού και εγωιστικού της ανωτάτου επιπέδου που είμαστε όλοι έναντι,των απέναντι.Ακούστε επειδή δεν προσδοκώ ούτε οι καιροί το επιτρέπουν να κάνουμε ανόητους χειρισμούς ή να περιμένουμε να αποδημήσουν εις άλλην ζωήν οι 55ρηδες για να δούμε τι στο καλό εν τέλει θα γίνει σε τούτο τον έρμο τόπο και επειδή είναι ανύπαρκτοι αυτοί οι ηγέτες στην σημερινή δημοτική αρχή, προτείνω να αλλάξουμε τακτική.Δηλαδή!!Εν αρχη είναι ο λόγος και ο λόγος είναι προς τον Θεό.Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματαα περί Θεού κ.τ.λ.Θέλω να πώ πως χρειάζονται εθελοντές, ικανοί,αποτελεσματικοί από τον πρώτο μέχρι τον έσχατο που να λένε και να εκτελούν κάθε τι που δεσμεύονται με τα λόγια τους και ο λόγος να γίνεται έργο. Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με καρχαρίες αλλά αυτό αλλάζει. Αν το επιθυμούμε.Ας μην μακρυγορώ.Μία άλλη δημοτική αρχή με κεφαλές θεληματικούς ηγέτες που να μην προστρέχουν στον ιδιωτικό ή περί του κύκλου τους ώφελος υποτακτικό- εξαναγκαστικό , αλλά του περιγυρού μας και ώφελος του συνόλου. Ωπου κάθε δυνατή οικονομική απολαβή να δίδεται ανεπιφύλακτα για το κοινό καλό του τόπου μας. Καλό θα ήταν να μην προτρέξετε στην ανάγνωση τούτου του σχολίου μου αλλά να επεξεργαστείτε κάτω από τον μεγενθυτικό φακό της σκέψης, αυτά που γράφω.Η οικονομική ανηθικότητα τέλος για τον τόπο. Τα λεγόμενά τους πως το Υπουργείο τάδε δεν ενέκρινε δηλώνουν άτομα με ληγμένες δυνατότητες και θέληση.Αστε και….στην ευχή του Θεού Κύριοι των αρνητικών και μονοπωλιακών δυνάμεων για να μην πώ ψηφολάθρων ετούτου του έρμου τόπου. Τον αναγάγεται συνέχεια σε κρανίου τόπου. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΡΑΝΙΑ!!! ΑΚΟΥΤΕ!!!!Θα ευλογήσει ο Θεός να δούμε και άλλους που πράγματι έχουν το σθένος και την θέληση να άρουν τον τόπο εκεί που του αξίζει.!!!

 6. Ειναι τόσο κλειστός κύκλος η ομάδα του Τάκη που είναι θέμα χρόνου να τους πνίξει.Πλακάκια δεν γίνεται να υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου επειδή δυστυχώς είμαστε διαιρεμένοι εξ αρχής λόγω του στενωπού και εγωιστικού της ανωτάτου επιπέδου που είμαστε όλοι έναντι,των απέναντι.Ακούστε επειδή δεν προσδοκώ ούτε οι καιροί το επιτρέπουν να κάνουμε ανόητους χειρισμούς ή να περιμένουμε να αποδημήσουν εις άλλην ζωήν οι 55ρηδες για να δούμε τι στο καλό εν τέλει θα γίνει σε τούτο τον έρμο τόπο και επειδή είναι ανύπαρκτοι αυτοί οι ηγέτες στην σημερινή δημοτική αρχή, προτείνω να αλλάξουμε τακτική.Δηλαδή!!Εν αρχη είναι ο λόγος και ο λόγος είναι προς τον Θεό.Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματαα περί Θεού κ.τ.λ.Θέλω να πώ πως χρειάζονται εθελοντές, ικανοί,αποτελεσματικοί από τον πρώτο μέχρι τον έσχατο που να λένε και να εκτελούν κάθε τι που δεσμεύονται με τα λόγια τους και ο λόγος να γίνεται έργο. Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με καρχαρίες αλλά αυτό αλλάζει. Αν το επιθυμούμε.Ας μην μακρυγορώ.Μία άλλη δημοτική αρχή με κεφαλές θεληματικούς ηγέτες που να μην προστρέχουν στον ιδιωτικό ή περί του κύκλου τους ώφελος υποτακτικό- εξαναγκαστικό , αλλά του περιγυρού μας και ώφελος του συνόλου. Ωπου κάθε δυνατή οικονομική απολαβή να δίδεται ανεπιφύλακτα για το κοινό καλό του τόπου μας. Καλό θα ήταν να μην προτρέξετε στην ανάγνωση τούτου του σχολίου μου αλλά να επεξεργαστείτε κάτω από τον μεγενθυτικό φακό της σκέψης, αυτά που γράφω.Η οικονομική ανηθικότητα τέλος για τον τόπο. Τα λεγόμενά τους πως το Υπουργείο τάδε δεν ενέκρινε δηλώνουν άτομα με ληγμένες δυνατότητες και θέληση.Αστε και….στην ευχή του Θεού Κύριοι των αρνητικών και μονοπωλιακών δυνάμεων για να μην πώ ψηφολάθρων ετούτου του έρμου τόπου. Τον αναγάγεται συνέχεια σε κρανίου τόπου. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΡΑΝΙΑ!!! ΑΚΟΥΤΕ!!!!Θα ευλογήσει ο Θεός να δούμε και άλλους που πράγματι έχουν το σθένος και την θέληση να άρουν τον τόπο εκεί που του αξίζει.!!!

 7. Ειναι τόσο κλειστός κύκλος η ομάδα του Τάκη που είναι θέμα χρόνου να τους πνίξει.Πλακάκια δεν γίνεται να υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου επειδή δυστυχώς είμαστε διαιρεμένοι εξ αρχής λόγω του στενωπού και εγωιστικού της ανωτάτου επιπέδου που είμαστε όλοι έναντι,των απέναντι.Ακούστε επειδή δεν προσδοκώ ούτε οι καιροί το επιτρέπουν να κάνουμε ανόητους χειρισμούς ή να περιμένουμε να αποδημήσουν εις άλλην ζωήν οι 55ρηδες για να δούμε τι στο καλό εν τέλει θα γίνει σε τούτο τον έρμο τόπο και επειδή είναι ανύπαρκτοι αυτοί οι ηγέτες στην σημερινή δημοτική αρχή, προτείνω να αλλάξουμε τακτική.Δηλαδή!!Εν αρχη είναι ο λόγος και ο λόγος είναι προς τον Θεό.Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματαα περί Θεού κ.τ.λ.Θέλω να πώ πως χρειάζονται εθελοντές, ικανοί,αποτελεσματικοί από τον πρώτο μέχρι τον έσχατο που να λένε και να εκτελούν κάθε τι που δεσμεύονται με τα λόγια τους και ο λόγος να γίνεται έργο. Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με καρχαρίες αλλά αυτό αλλάζει. Αν το επιθυμούμε.Ας μην μακρυγορώ.Μία άλλη δημοτική αρχή με κεφαλές θεληματικούς ηγέτες που να μην προστρέχουν στον ιδιωτικό ή περί του κύκλου τους ώφελος υποτακτικό- εξαναγκαστικό , αλλά του περιγυρού μας και ώφελος του συνόλου. Ωπου κάθε δυνατή οικονομική απολαβή να δίδεται ανεπιφύλακτα για το κοινό καλό του τόπου μας. Καλό θα ήταν να μην προτρέξετε στην ανάγνωση τούτου του σχολίου μου αλλά να επεξεργαστείτε κάτω από τον μεγενθυτικό φακό της σκέψης, αυτά που γράφω.Η οικονομική ανηθικότητα τέλος για τον τόπο. Τα λεγόμενά τους πως το Υπουργείο τάδε δεν ενέκρινε δηλώνουν άτομα με ληγμένες δυνατότητες και θέληση.Αστε και….στην ευχή του Θεού Κύριοι των αρνητικών και μονοπωλιακών δυνάμεων για να μην πώ ψηφολάθρων ετούτου του έρμου τόπου. Τον αναγάγεται συνέχεια σε κρανίου τόπου. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΡΑΝΙΑ!!! ΑΚΟΥΤΕ!!!!Θα ευλογήσει ο Θεός να δούμε και άλλους που πράγματι έχουν το σθένος και την θέληση να άρουν τον τόπο εκεί που του αξίζει.!!!

 8. Ειναι τόσο κλειστός κύκλος η ομάδα του Τάκη που είναι θέμα χρόνου να τους πνίξει.Πλακάκια δεν γίνεται να υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου επειδή δυστυχώς είμαστε διαιρεμένοι εξ αρχής λόγω του στενωπού και εγωιστικού της ανωτάτου επιπέδου που είμαστε όλοι έναντι,των απέναντι.Ακούστε επειδή δεν προσδοκώ ούτε οι καιροί το επιτρέπουν να κάνουμε ανόητους χειρισμούς ή να περιμένουμε να αποδημήσουν εις άλλην ζωήν οι 55ρηδες για να δούμε τι στο καλό εν τέλει θα γίνει σε τούτο τον έρμο τόπο και επειδή είναι ανύπαρκτοι αυτοί οι ηγέτες στην σημερινή δημοτική αρχή, προτείνω να αλλάξουμε τακτική.Δηλαδή!!Εν αρχη είναι ο λόγος και ο λόγος είναι προς τον Θεό.Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματαα περί Θεού κ.τ.λ.Θέλω να πώ πως χρειάζονται εθελοντές, ικανοί,αποτελεσματικοί από τον πρώτο μέχρι τον έσχατο που να λένε και να εκτελούν κάθε τι που δεσμεύονται με τα λόγια τους και ο λόγος να γίνεται έργο. Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με καρχαρίες αλλά αυτό αλλάζει. Αν το επιθυμούμε.Ας μην μακρυγορώ.Μία άλλη δημοτική αρχή με κεφαλές θεληματικούς ηγέτες που να μην προστρέχουν στον ιδιωτικό ή περί του κύκλου τους ώφελος υποτακτικό- εξαναγκαστικό , αλλά του περιγυρού μας και ώφελος του συνόλου. Ωπου κάθε δυνατή οικονομική απολαβή να δίδεται ανεπιφύλακτα για το κοινό καλό του τόπου μας. Καλό θα ήταν να μην προτρέξετε στην ανάγνωση τούτου του σχολίου μου αλλά να επεξεργαστείτε κάτω από τον μεγενθυτικό φακό της σκέψης, αυτά που γράφω.Η οικονομική ανηθικότητα τέλος για τον τόπο. Τα λεγόμενά τους πως το Υπουργείο τάδε δεν ενέκρινε δηλώνουν άτομα με ληγμένες δυνατότητες και θέληση.Αστε και….στην ευχή του Θεού Κύριοι των αρνητικών και μονοπωλιακών δυνάμεων για να μην πώ ψηφολάθρων ετούτου του έρμου τόπου. Τον αναγάγεται συνέχεια σε κρανίου τόπου. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΡΑΝΙΑ!!! ΑΚΟΥΤΕ!!!!Θα ευλογήσει ο Θεός να δούμε και άλλους που πράγματι έχουν το σθένος και την θέληση να άρουν τον τόπο εκεί που του αξίζει.!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here