Οι ‘Ανώνυμοι’ σχολιαστές , η τήρηση της δεοντολογίας και τα ‘παιχνίδια’ με την ενημέρωση στην Μεγαλόπολη

0
273

Αφορμή για το σημερινό μου άρθρο είναι το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά η σελίδα μας αλλά και εγώ  προσωπικά σαν ένας από τους διαχειριστές , γινόμαστε στόχος κάποιων ΑΝΩΝΥΜΩΝ σχολιαστών οι οποίοι βέβαια όπως πάντα,  επιλέγουν έτερο ιστολόγιο της πόλης για να ασκήσουν το έργο της συκοφάντησης.

Σε ανάρτηση λοιπόν σχετικά με το θέμα με το σκυλάκι που κάποιοι έβαψαν στην Μεγαλόπολη , εμφανίζονται 2 ΑΝΩΝΥΜΟΙ σχολιαστές να αφήνουν συγκεκριμένες κατηγορίες και χαρακτηρισμούς κατά του προσώπου μου αλλά και της σελίδας  του Καφενείου. Για την ακριβή ενημέρωση σας , παραθέτω μια φωτογραφία από τα γραφόμενα:

Το πρώτο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι δεν είναι κακό να έχει κάποιος  αρνητική άποψη για κάποιον, δεν είναι κακό επίσης κάποιος που διαχειρίζεται μια ιστοσελίδα να δέχεται κριτική.

Με τα παραπάνω όμως 2 ΑΝΩΝΥΜΑ σχόλια παρατηρούμε   ότι  υπάρχουν αναφορές  οι οποίες κατονομάζουν και δείχνουν καθαρά το πρόσωπο μου  και την συγκεκριμένη ιστοσελίδα του Καφενείου της Μεγαλόπολης , αφήνοντας εντυπώσεις , δημιουργώντας ένα κλίμα και καλώντας τους υπόλοιπους αναγνώστες να βγάλουν συγκεκριμένα συμπεράσματα . Συμπεράσματα που έχουν σαν στόχο να υποβαθμίσουν το κύρος του ατόμου αλλά και της ιστοσελίδας. Μάλιστα οι ΑΝΩΝΥΜΟΙ σχολιαστές πολύ εύκολα φτάνουν να με χαρακτηρίσουν  σαν επικίνδυνο και να ζητήσουν να κλείσει η ιστοσελίδα  αφού – κατά την γνώμη τους – υπάρχει θέμα με τα όσα γράφονται. Διαβάζει λοιπόν ο αναγνώστης και  ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Μέχρι εδώ μπορεί κάποιος να πιστέψει τα λεγόμενα η να τα προσπεράσει. Μπορεί επίσης κάποιος να χαρακτηρίσει τους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ σχολιαστές αφελείς η απλά υπερβολικούς. Το σίγουρο είναι ότι διαμορφώνεται ένα κλίμα προς την κατεύθυνση που σας αναφέρω.

 Δυστυχώς όμως εκ του αποτελέσματος  υπάρχει η απόδειξη ότι όλα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα υπερβολής η κάποιους λάθους. Αν δώσει κάποιος ιδιαίτερη προσοχή θα δει ότι στην ουσία αυτοί οι 2 ΑΝΩΝΥΜΟΙ- μπορεί να είναι και ένας-  χρησιμοποιώντας ελλιπή παραδείγματα και με τρόπο που   δεν δίνουν  την δυνατότητα να δουν όλοι  οι αναγνώστες  ΌΛΑ τα στοιχεία που υπάρχουν, κατευθύνουν άπαντες προς το συμπέρασμα που αυτοί θέλουν να βγεί.  Επίσης ο ένας ΑΝΩΝΥΜΟΣ σχολιαστής παραθέτει ένα μικρό μέρος μόνο των άρθρων ,χωρίς να δίνει τις αντίστοιχες συνδέσεις. Στην συνέχεια θα σας δείξω ότι αυτή είναι μια πράξη επικίνδυνη και με στοιχεία δόλου και γίνεται ακόμα πιο βαρύνουσα η πράξη του αφού μιλάμε για κάποιον που  ΑΝΩΝΥΜΑ προσπαθεί  όλα τα παραπάνω καταδείχνοντας κάποιον συγκεκριμένο πολίτη και συγκεκριμένη σελίδα.

Για να λάβουν λοιπόν όλοι οι αναγνώστες πλήρη γνώση και να έχουν πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα στοιχεία , προκειμένου να βγάλει ο καθένας μόνος του τα συμπεράσματα του και να μπορεί ο καθένας αναγνώστης να κρίνει μόνος του, η δεοντολογία ορίζει   να υπάρχουν  μαζί με τα γραφόμενα και τις κατηγορίες , τα ανάλογα λινκ-συνδέσεις , όπου υπάρχουν τα συγκεκριμένα άρθρα που αναφέρονται.

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ σχολιαστής μπήκε στον κόπο να  βγάλει αυτά τα συμπεράσματα για μένα και την σελίδα από 2 άρθρα, ένα επί δημαρχίας Μπούρα και ένα επί δημαρχίας Παπαδόπουλου και μέσα από αποσπάσματα να αποδείξει ότι υπάρχει διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης των 2 αυτών δημοτικών αρχών. Μάλιστα οι χαρακτηρισμοί ‘ κολοτούμπα και λαμόγια’ έρχονται να δώσουν άλλη σημασία στην έννοια του διαλόγου όπως την υποστηρίζει η διαχειρίστρια.

Για να βρει όμως κάποιος το παλιό άρθρο θα πρέπει να προβεί σε αναζήτηση πίσω στον χρόνο των αναρτήσεων που έχουν γίνει στο Καφενείο της Μεγαλόπολης και μάλιστα για τη ακρίβεια να πάει πολύ πίσω στο 2014.Αυτό για κάποιον που ξέρει είναι εύκολο και γίνεται αμέσως. Ο συγκεκριμένος λοιπόν ΑΝΩΝΥΜΟΣ , το έκανε και μας παρουσιάζει το αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως δεν βρήκε ακόμα κάποιες δημοσιεύσεις για το ίδιο θέμα, η τις βρήκε και δεν ήθελε να τις αναφέρει. Γιατί αν τις είχε αναφέρει δεν θα μπορούσε να εξαπολύσει την επίθεση και τις κατηγορίες του. Εφόσον λοιπόν  είχε τις γνώσεις, είχε την ευχέρεια , το έκανε για 2 άρθρα αλλά δεν το έκανε για τα υπόλοιπα, προκύπτει κατά την άποψη μου ο δόλος. Γιατί όπως βρήκε την ανάρτηση του Αυγούστου του 2014 , έτσι εύκολα θα έβρισκε και τις υπόλοιπες.  Αυτό είναι το πρώτο τμήμα που δείχνει  ότι υπάρχει  δόλος.

Η διαχείριση λοιπόν του παρόντος ιστολογίου , αφού πρώτα επιτρέπει την ΑΝΩΝΥΜΗ ανάρτηση των συγκεκριμένων χαρακτηρισμών, στην συνέχεια δηλώνει απερίφραστα ότι δεν μπαίνει στον κόπο να ενδιαφερθεί για την παρουσίαση των συνδέσμων των άρθρων και καλεί τους αναγνώστες να ψάξουν μόνοι τους η να μείνουν στα μικρά τμήματα των άρθρων που έχουν μεταφερθεί από τον ΑΝΩΝΥΜΟ σχολιαστή. Από την μια λοιπόν επιτρέπει την ΑΝΩΝΥΜΗ αναγραφή όλων όσων ανέφερα παραπάνω , από την άλλη όταν ζητείται να παρουσιαστούν οι συνδέσεις η απάντηση είναι : αν σας ενδιαφέρει, βρείτε το μόνοι σας! Και δεν στέκεται μόνο εκεί. Εδώ και  20 ώρες ένας αναγνώστης μας έψαξε και βρήκε αυτές τις αναρτήσεις του Καφενείου και τις έχει στείλει με  σχόλιο στο συγκεκριμένο άρθρο , όλα τα λίνκ και τις συνδέσεις που θα έδειχναν ότι τα όσα γράφουν οι προηγούμενοι δεν είναι η πραγματικότητα, παρόλα αυτά όπως με ενημέρωσε πριν από λίγο ο ίδιος, η διαχείριση  δεν έχει εμφανίσει το σχόλιο , δεν εμφανίζει αυτούς τους συνδέσμους και στην ουσία αποκρύπτει  εν γνώσει της τα συγκεκριμένα άρθρα που θα έδειχναν σε όλους ότι τα 2 μικρά αποσπάσματα των ΑΝΩΝΥΜΩΝ δεν είναι η πραγματικότητα!

Ενημερώθηκα από τον αναγνώστη μας ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των αδέσποτων και ο οποίος μου έστειλε το σχόλιο του και τις επίμαχες συνδέσεις. Μου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έκανε απλά μια αναζήτηση στο Καφενείο με την λέξη ΑΔΕΣΠΟΤΑ και σε ελάχιστα λεπτά είχε μπροστά του όλες τις αναρτήσεις. Αυτή είναι δυστυχώς η αντίληψη της ελευθερίας του διαλόγου και της τήρησης της δεοντολογίας από μια υπεύθυνη διαχειρίστρια ιστολογίου. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά. Εν γνώσει της επιτρέπει συνεχώς να προσβάλλονται και να κατηγορούνται ΕΠΩΝΥΜΟΙ από ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ , εν γνώσει της επιτρέπει να χρησιμοποιούνται επίτηδες ελλιπή στοιχεία και τέλος έν γνώση της και με την δική συμβολή δεν επιτρέπει την παρουσίαση όλων των γεγονότων. Και λέω εν γνώση της γιατί έχοντας δει τους 9 συνδέσμους για άρθρα γνωρίζει πολύ καλά ότι οι 2 σχολιαστές έχουν βγάλει λάθος συμπεράσματα. Και εδώ έχουμε με απόδειξη το στοιχείο του δόλου, βέβαια γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα σας λέω από   τώρα ότι θα υπάρξει σαν δικαιολογία η απάντηση ότι για 20 και πλέον ώρες δεν αντιλήφθηκε κανείς το σχόλιο που  στάλθηκε με τους συνδέσμους. Θα θέλουν να μας πείσουν ότι για 1 ολόκληρη ημέρα δεν άνοιξε την διαχείριση και της ξέφυγε.

Επειδή δεν θα επιτρέψω σε κανέναν ΑΝΩΝΥΜΟ και σε κανένα διαχειριστή να παίζει με το κύρος και την αξιοπρέπεια μου αλλά και της ιστοσελίδας της οποίας είμαι μέλος της διαχείρισης μαζί με κάποιους άλλους συμπολίτες μου, με αφορμή τις παρατηρήσεις που έλαβα από τον αναγνώστη μας, μπαίνω στην διαδικασία να απαντήσω ΕΠΩΝΥΜΑ στους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ   που με παρουσιάζουν σαν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και ότι πρέπει να κλείσει η σελίδα  Καφενείο της Μεγαλόπολης. Και το κάνω κυρίως για να σας παρουσιάσω μια άλλη πλευρά της υπόθεσης. Ό τι τελικά όλα γίνονται για κάποιον λόγο!

Και η απάντηση που έρχεται,  είναι τόσο απλή που θα καθαρίσει κατευθείαν το τοπίο και θα δείξει σε όλους ποια παιχνίδια παίζονται στην Μεγαλόπολη με τα δήθεν  ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ  και μη την δήθεν ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟ που υποστηρίζει μετά μανίας η διαχειρίστρια του συγκεκριμένου  ιστολογίου.

Αφού η διαχείριση δεν θέλει να μας βοηθήσει ας πάμε λοιπόν να δούμε μερικές αναρτήσεις που ξέχασε να μας αναφέρει ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ και να διαβάσουμε πόσο επικίνδυνος  είμαι  εγώ που γράφω διαφορετικά πράγματα ανάλογα ποιον δήμαρχο έχουμε.

Πάμε λοιπόν μαζί να δούμε μερικές αναρτήσεις που ξέχασε να μας αναφέρει ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ και που βρήκε σε ελάχιστα λεπτά ο αναγνώστης μας:

Επί δημαρχίας Μπούρα:

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΤΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ – ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αναζητείται λύση για το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στην Μεγαλόπολη

Επί Δημαρχίας Παπαδόπουλου:

Επιστολή αναγνώστριας για τα αδέσποτα στην Μεγαλόπολη

Περισυλλογή , Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα αδέσποτων ζώων στον Δήμο Μεγαλόπολης

Μηνύσεις στην Μεγαλόπολη για τα αδέσποτα από Φιλοζωική Ομοσπονδία

Παρέμβαση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας για τα αδέσποτα της Μεγαλόπολης

Αδέσποτα ζώα: Η Κακοποίηση σκύλου αλλά και το δάγκωμα ενός μικρού παιδιού από σκύλο στην Μεγαλόπολη

 

Αναρτήσεις υπάρχουν και άλλες αλλά δεν χρειάζεται να σας κουράσω. Αν μπείτε στον κόπο να τις διαβάσετε θα δείτε αν υπάρχουν διαφορές σε ότι γραφόταν παλιά και σε ότι γράφεται τώρα. Μικροδιαφορές στα κείμενα – δεν μπορεί να είναι όλα ίδια-  θα βρείτε αλλά πουθενά δεν θα  βρείτε να προκύπτουν όλα όσα με πολύ μεγάλη ευκολία συμπεραίνουν οι 2 – ίσως και να είναι ένας- ΑΝΩΝΥΜΟΙ καλοθελητές σχολιαστές.

Μπορείτε με την ησυχία σας να διαβάσετε και να κρίνετε.

Ο σκοπός της σημερινής ανάρτησης μου δεν είναι να πείσω κανέναν σας αν εγώ όταν γράφω δημόσια και επώνυμα υποστηρίζω η δεν υποστηρίζω κάποιον η αν έχω δίκιο.  Λάθη έχω κάνει πάρα πολλά και πάντα τα αναγνωρίζω. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι όταν κάποιος λέει η γράφει κάτι να το κάνει έχοντας πλήρη γνώση των δεδομένων. Και να έχει την τόλμη να το κάνει ΕΠΩΝΥΜΑ αφού  μπορεί να υποστηρίξει την γνώμη του. Γιατί γράφοντας εγώ ΕΠΩΝΥΜΑ αυτομάτως είμαι διαθέσιμος σε όλους σας να μου κάνετε την κριτική σας. Και να έχετε την άποψη σας η οποία όποια και αν είναι , είναι πάντα σεβαστή. Επίσης όποιος γράφει δημόσια οφείλει να παρουσιάζει στοιχεία. Γιατί αν πιάνουμε μεμονωμένα περιστατικά , σίγουρα πολλοί θα θεωρηθούμε ότι κάποιους τους πολεμάμε και κάποιους τους ευνοούμε και πολύ εύκολα βγαίνουν λάθος συμπεράσματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να τηρείται η δεοντολογία. Και τέλος να καταλάβουμε όλοι μας πόσο δημοκρατικό είναι να δεχόμαστε αναφορές για φίμωση ΕΠΩΝΥΜΩΝ φωνών , άσχετα αν μας αρέσουν η όχι. Αν κάποιος θέλει να πει κάτι για μένα ας βρει επιτέλους τα κότσια και την δύναμη να το κάνει επώνυμα, όπως το κάνω εγώ. Αρκετοί αναγνώστες μας  έχουν κάνει επώνυμη κριτική σε κάποιες περιπτώσεις και πάντα υπήρξε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων. Και πολλές φορές μέσα από αυτή την κριτική έχω δει ότι ήμουν λάθος. Έτσι λειτουργεί το σύστημα.

Πόσο ΑΝΩΝΥΜΟΙ είναι τελικά κάποιοι σχολιαστές και πόσο γνωστοί σε όσους επιτρέπουν να βγαίνουν στον αέρα τα γραφόμενα τους; Στο Καφενείο της Μεγαλόπολης δεχόμαστε με μεγάλη χαρά ανώνυμα σχόλια , ποτέ όμως αυτά που θίγουν ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΤΟΜΑ. Αν κάποιος θέλει να αναφερθεί σε επώνυμους θα πρέπει να το κάνει επώνυμα. Σε αυτό το σημείο θα σας αναφέρω ότι οι περιπτώσεις που υπάρχουν στην σελίδα μας από το 2008  τέτοια σχόλια και κόπηκαν , είναι 3 με 4 σχόλια σε σύνολο 4.500 σχολίων που υπάρχουν. Ο καθένας από εσάς ας βγάλει τα συμπεράσματα του για τα παιχνίδια που παίζονται στην Μεγαλόπολη με τους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ σχολιαστές και με την ενημέρωση !!

Αλεβίζος Παναγιώτης Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 ώρα 13:00

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here