Οδ.Κωνσταντινόπουλος: Κ. Πρωθυπουργέ αλλάξτε τα τερτίπια με κανόνες

0
201

Στη σημερινή ομιλία του κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας και Υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης, Οικονομίας και Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, τόνισε τα ακόλουθα σημεία:

  • Ύστερα από οκτώ μήνες, δεκαεπτά ώρες διαπραγμάτευσης, ένα καινούριο μνημόνιο 25 δις, τρεις μήνες capital controls, 180.000 απολύσεις τον Ιούλιο, 40 ημέρες προεκλογικών περιόδων, δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ένα «ΌΧΙ» και πολλά «ΝΑΙ», είμαστε πάλι εδώ: από την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησε η καταβολή του ΕΝΦΙΑ, η δέκατη τρίτη σύνταξη, το αφορολόγητο , η αύξηση του κατώτατου μισθού παραμένει γραμμένη στις ελληνικές καλένδες, τα μισθολόγια μειώθηκαν, επίορκοι και άλλοι υπόδικοι δημόσιοι υπάλληλοι γύρισαν πίσω με το νόμο Κατρούγκαλου σε ένα δημόσιο που απαρνείται την αξιοκρατία και την αξιολόγηση, οι εταίροι σκληραίνουν διαρκώς τη στάση τους, 3 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ κινδυνεύουν να χαθούν, ο ΦΠΑ αυξάνεται, η εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου Τσίπρα – Καμμένου ξεκίνησε, και οι πολίτες ετοιμάζονται τώρα να πληρώσουν το λογαριασμό, αφού ξεμπέρδεψε με τις εκλογές η «Πρώτη φορά τόσα αριστερά ψέματα και Δεύτερη φορά κατακαμένη Αριστερά».
  • Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, προμελετημένα ή άθελά τους, απέκτησαν πολιτικό ρόλο δημιουργώντας και ενισχύοντας τεχνητά – μέσα από τη στρατηγική ή την αστοχία τους – μία, κατά τα άλλα ανύπαρκτη, πόλωση μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά.
  • Κατά την επτάμηνη θητεία μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, απορροφήθηκαν τρεις φορές περισσότερα κονδύλια του ΕΣΠΑ απ’ ότι στους επτά μήνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η απορρόφηση είχε φτάσει στο 94,6%, και σήμερα είναι στο μηδέν και κινδυνεύουν να χαθούν περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, τα οποία θα γίνονταν θέσεις εργασίας, κονδύλια για χιλιάδες μικρά και μεγάλα έργα, ενισχύσεις για δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το υποτιθέμενο αίτημά σας για παράταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν κατατέθηκε ποτέ. Μην παραπλανείτε τον κόσμο. Τελικά, κ. Πρωθυπουργέ, το μόνο «παράλληλο πρόγραμμα» που έχετε είναι των νέων μέτρων στα οποία έχετε ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές;
  • Ο αναπτυξιακός νόμος, που εξήγγειλε ο κ. Σταθάκης τρεις φορές και ο Πρωθυπουργός για ακόμα μια φορά χθες δεν υπάρχει. Τελικά, ποιος λέει αλήθεια; Ο «πρώτη φορά Αριστερά» κ. Σταθάκης ή ο «δεύτερη φορά Αριστερά» κ. Σταθάκης;
  • Προτείνουμε στον κ. Τσίπρα να αλλάξει τα τερτίπια με κανόνες. Να πάψει να στοχοποιεί τον επιχειρηματικό κόσμο, αποθαρρύνοντας κάθε είδους επένδυση ή επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα – πέρα ίσως από τις φιλικές σε αυτόν. Να προχωρήσουμε σε ένα “new deal” με τον επιχειρηματικό κόσμο για την Ελλάδα του 2030, μέσα από διάλογο και διαβούλευση, που θα φέρει επιτέλους πραγματική διαφάνεια στις σχέσεις κράτους και επιχειρηματιών, πολιτικής και οικονομίας, αλλά και θα δημιουργεί τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες πάντα στηρίζουν τη χώρα μας. Αναφερόμενος δε στις επίμονες αλλά άτεχνες προσπάθειες του κ. Τσίπρα να τους προσεγγίσει κατά καιρούς είπε «Τζάμπα παρακαλάτε, τζάμπα ονειρεύεστε. Μόνο ως λαθρεπιβάτες θα μπορείτε να γίνετε Σοσιαλδημοκράτες», ενώ ανταπάντησε στην έντονη αντίδραση του κ. Κοντονή: «Χαίρομαι πάρα πολύ που είπατε ότι δεν ανήκετε στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Να το πείτε και στους υπόλοιπους του ΣΥΡΙΖΑ για να το γνωρίζουν».

Δείτε το video της ομιλίας

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here